Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Οι εμπειρίες μας, καλές και κακές, μας κάνουν αυτό που είμαστε. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες, κερδίζουμε δύναμη και ωριμότητα» Angelina Jolie

Η υπέροχη Angelina Jolie γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975



Mια από τις πιο ξεχωριστές ηθοποιούς της γενιάς της, θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα του Χόλιγουντ. Πολλά παραπάνω από μια ακτιβίστρια με έντονο ανθρωπιστικό έργο. Πολλά παραπάνω από μια ταλαντούχα ηθοποιό Πολλά παραπάνω από πρώην σύζυγος του Brad Pitt. Πολλά παραπάνω από μια σύγχρονη μαμά. Θα δυσκολευόμασταν σε ένα απλό άρθρο να περιγράψουμε όλα αυτά που είναι η Angelina Jolie.

Ωστόσο, παρά το ταλέντο και την ομορφιά της, αποτελεί μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, καθώς έχει απασχολήσει από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα πολλές φορές τα media για την προσωπική της ζωή, τις αδυναμίες της αλλά και την εθελοντική της δράση. Η Angelina Jolie γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια, στις 4 Ιουνίου 1975.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις, μια που εκείνη τα λέει όλα πολύ καλύτερα για τη ζωή και τον εαυτό της!

 «Χωρίς πόνο, δεν θα υποφέραμε αλλά και χωρίς πόνο δεν θα μαθαίναμε ποτέ από τα λάθη μας. Για να το κάνουμε σωστό, ο πόνος και το να υποφέρεις είναι το κλειδί για όλα τα παράθυρα, χωρίς αυτό, δεν υπάρχει τρόπος να ζεις».

 

«Εάν δεν βγείτε έξω από το κουτί στο οποίο έχετε μεγαλώσει, δεν θα καταλάβετε πόσο μεγαλύτερος είναι ο κόσμος».

 

«Πιστεύω στο παλιό ρητό, «Αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Οι εμπειρίες μας, καλές και κακές, μας κάνουν αυτό που είμαστε. Ξεπερνώντας τις δυσκολίες, κερδίζουμε δύναμη και ωριμότητα».

 

«Όπου κι αν βρίσκομαι, πάντα κοιτάζω έξω από το παράθυρο, επιθυμώντας να ήμουν κάπου αλλού».

 

«Είμαι χαρούμενη που είμαι επιτέλους ο εαυτός μου, ένας εαυτός που δεν είχα ξαναδεί. Κρυβόμουν πάντα σε άλλους ανθρώπους, ή προσπάθησα να βρω τον εαυτό μου μέσα από τους χαρακτήρες ή να ζήσω τη ζωή τους, αλλά δεν είχα αυτά τα πράγματα στη δική μου ζωή».

 https://www.instagram.com/p/CtINCRJvnuJ/

«Η ζωή έρχεται με πολλές προκλήσεις. Αυτά που δεν πρέπει να μας φοβίζουν είναι αυτά που μπορούμε να αναλάβουμε και να πάρουμε υπό τον έλεγχό μας».

 

«Η ποικιλομορφία μας είναι η δύναμή μας. Τι θαμπή και άσκοπη ζωή θα ήταν αν όλοι ήταν ίδιοι».

 

«Κάντε τολμηρές επιλογές και κάνετε λάθη. Είναι όλα αυτά τα πράγματα που προστίθενται στο άτομο που γίνεστε».

 

«Παίζω πάντα γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσα να βγω ραντεβού».

 

«Όλες οι γυναίκες έχουν διαφορετική αίσθηση σεξουαλικότητας ή αίσθηση διασκέδασης ή αίσθηση για αυτό που θεωρούν ότι είναι σέξι ή cool ή σκληρό».

 https://www.instagram.com/p/CtE51c4tcx6/

«Είμαι αντιδραστική, αλλά δεν είμαι επαναστάτρια χωρίς αιτία».

 

«Μου αρέσει κάποιος που είναι λίγο τρελός αλλά προέρχεται από ένα καλό μέρος. Νομίζω ότι οι ουλές είναι σέξι επειδή σημαίνει ότι κάνατε ένα λάθος που σας οδήγησε σε χάος».

 

«Αυτό που με τρέφει, αυτό επίσης με καταστρέφει».

 

«Όταν σκέφτομαι με τη λογική και δεν εμπιστεύομαι τα ένστικτά μου - τότε είναι που μπλέκω σε προβλήματα».

 

«Συνειδητοποίησα ότι το να είσαι ευτυχισμένη είναι επιλογή».

 

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να είμαι ζωντανή. Και μου αρέσει να νιώθω ελεύθερη. Αν δεν μπορώ να έχω αυτά τα πράγματα τότε νιώθω σαν να βρίσκομαι σε ένα κλουβί και δεν θα μου άρεσε να είμαι σε ένα κλουβί. Θα προτιμούσα να είμαι νεκρή. Και είναι πραγματικά απλό. Και νομίζω ότι δεν είναι τόσο ασυνήθιστο».

 

«Όταν εργάζεστε σε ανθρωπιστική αποστολή, να γνωρίζετε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η πολιτική. Διότι αν θέλετε πραγματικά να κάνετε μια ακραία αλλαγή, τότε έχετε ευθύνη».

 https://www.instagram.com/p/CtIhFiqsmHw/

«Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη. Δεν μπορεί έστω να υπάρχει διαρκής ειρήνη».

 

«Νομίζω ότι όλες οι γυναίκες περνούν περιόδους όπου μισούμε κάτι πάνω εμάς ή μέσα μας, δεν μας αρέσει αυτό ή το άλλο. Είναι υπέροχο να μπορείς να φτάσεις σε ένα μέρος όπου να μπορείς να απορρίπτεις οτιδήποτε σε ανησυχεί. Θεωρώ ελκυστικά τα ελαττώματα. Θεωρώ ότι οι ουλές σημάδια είναι ελκυστικές».

 

«Όταν άλλα μικρά κορίτσια ήθελαν να γίνουν χορεύτριες μπαλέτου, εγώ ήθελα να γίνω βαμπίρ».

 

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα παιδιά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ερωτευμένη, ποτέ δεν πίστευα ότι θα συναντούσα το σωστό άτομο. Έχοντας έρθει από ένα σπασμένο σπίτι - αποδέχεστε ότι ορισμένα πράγματα μοιάζουν με παραμύθι και απλά δεν τα ψάχνετε».

 https://www.instagram.com/p/CtHkWqxrBg_/

«Οι άνθρωποι αναρωτιούνται μεγαλόφωνα για το αν είμαι εντάξει ως μητέρα. Αυτό είναι προφανώς οδυνηρό γιατί είναι τόσο σημαντικό για μένα. Είναι δύσκολο να ακούς ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαι ικανή μητέρα ούτε καλό άτομο, ότι απλά πιστεύουν ότι είμαι τρελή».

 

«Πάντα ήθελα μια υπέροχη ερωτική σχέση: κάτι που να το αισθάνεσαι μεγάλο και πλήρες, πραγματικά ειλικρινές και αρκετό. Καμία στιγμή που να μοιάζει ελαφρύ, ψεύτικο ή λίγο απόμακρο. Για μένα, έπρεπε να είναι τα πάντα».

 

«Υπάρχει κάτι παρηγορητικό στον θάνατο. Η σκέψη ότι θα μπορούσες να πεθάνεις αύριο σε ελευθερώνει προκειμένου να εκτιμήσεις τη ζωή σου στο τώρα».

 

«Κάθε φορά που νιώθω χαμένη, βγάζω έναν χάρτη και κοιτάζω. Κοιτάζω μέχρι να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι η ζωή είναι μια τεράστια περιπέτεια, τόσα πολλά που έχω ακόμα να κάνω, να δω».

 

 «Αν γελοιοποιηθώ, ποιος νοιάζεται; Δεν φοβάμαι το τι μπορεί σκέφτεται κανείς για μένα».

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30