Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Strawberry Moon: Πώς η Πανσέληνος του Ιουνίου θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

Αφέσου στο φως της αλήθειας να σου δείξει τι πραγματικά θες



Το χάος των τελευταίων μηνών είναι στο πίσω μέρος (καλά, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του). Ενώ πολλοί θα περιέγραφαν την εποχή των Διδύμων ως κάθε άλλο παρά ψυχρή, αυτή η περίεργη, ομιλητική εποχή του χρόνου φτιάχνει τη διάθεση σε όλους. Καθώς ο ήλιος ταξιδεύει μέσα από αυτό το ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής, θα κληθείτε να περιεργαστείτε για τις απόψεις και τις γνώμες των γύρω σας χωρίς κρίση ή έλεγχο. Αν και οι οριστικές απαντήσεις μπορεί να ήταν ελάχιστες τις τελευταίες εβδομάδες (ευχαριστώ, ανάδρομος Ερμής), μπορείτε να περιμένετε να απαντηθούν ορισμένες από τις καίριες ερωτήσεις σας καθώς η Πανσέληνος της Φράουλας ξεδιπλώνεται και επηρεάζει κάθε ζώδιο. Φροντίστε να προετοιμαστείτε, ωστόσο, γιατί η αλήθεια πονάει.

Πραγματοποιείται στο μεταβλητό ζώδιο της φωτιάς του Τοξότη στις 3 Ιουνίου, η πανσέληνος της φράουλας του 2023 θα φωτίσει την επιθυμία σας για ριζική ειλικρίνεια, ελευθερία και φώτιση. Εάν αισθάνεστε κατακλυσμένοι από μια πληθώρα λεπτομερειών, επιπόλαιων στοιχείων και πληροφοριών, αυτό το φεγγάρι θα ρίξει φως στη μεγάλη εικόνα, υπενθυμίζοντάς σας τι πραγματικά έχει σημασία. Με τόσες πολλές συζητήσεις που γίνονται αυτή τη σεζόν, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι αξίζει να προσέξεις, αλλά η επερχόμενη πανσέληνος σηματοδοτεί μια ευκαιρία να αγκαλιάσεις την αληθινή γνώση που λαχταρούσες.

 https://www.instagram.com/p/Cs14jRYOVKt/

Τι είναι το Strawberry Moon;

Ο όρος «Strawberry Moon» δεν είναι μόνο ένα παρατσούκλι για την πανσέληνο του Ιουνίου, αλλά αναφέρεται επίσης ότι αυτή η εποχή του χρόνου είναι η πιο τυχερή για τη συγκομιδή φράουλας. Η τελευταία πανσέληνος της άνοιξης και η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού σηματοδότησε ότι αυτή ήταν μια εξαιρετική στιγμή για τη συγκομιδή της φράουλας γιατί αυτή είναι όταν φτάνουν στο μέγιστο της ωρίμανσης τους  αλλά δεν είναι μόνο οι φράουλες που είναι ώριμες. Είναι σχεδόν όλα τα μούρα [ανάλογα με την τοποθεσία και τη φυλή]», εξ ου και ένα από τα άλλα ονόματά του, το Berries Ripen Moon.

Δείτε πώς θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο από την πανσέληνο του Ιουνίου:

Κριός

Προετοιμαστείτε για μια σημαντική στιγμή αυτό το μήνα, Κριός, καθώς η πανσέληνος του Τοξότη ξετυλίγεται στον ένατο οίκο σας στις 3 Ιουνίου. Τώρα είναι η ώρα να απελευθερωθείτε από οποιαδήποτε συστήματα πεποιθήσεων ή φιλοσοφίες που έχουν εμφανιστεί ασφυκτικά ή περιοριστικά, ενώ επίσης αγκαλιάζετε αλήθειες που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με την επιθυμία σας για απόλυτη ελευθερία και απελευθέρωση. Πηγαίνετε σε μια αυθόρμητη περιπέτεια σήμερα ή ρισκάρετε όταν πρόκειται να επιδιώξετε τη σοφία ή την εκπαίδευση. Οτιδήποτε σας ωθεί να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας σήμερα είναι μια καλή ιδέα.

Ταύρος

Στις 3 Ιουνίου, η πανσέληνος στον Τοξότη θα φωτίσει την επιθυμία σας για αλήθεια, γνώση και φώτιση στους κοινούς πόρους και τις ευθύνες σας. Τείνεις να είσαι απίστευτα γενναιόδωρος με ό,τι έχεις, Ταύρε, και ενώ άλλοι επωφελούνται πολύ από αυτό, αυτή μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείς πόση πρόσβαση επιτρέπεις στους άλλους να έχουν στον χρόνο, την ενέργεια και τα υπάρχοντά σου. Αν και η αλήθεια μπορεί να είναι δύσκολο να την αποδεχτείς τώρα, είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με το πόσο από τον εαυτό σου έχεις δώσει.

Δίδυμοι

Αυτό το μήνα, θα κληθείτε να αγκαλιάσετε την αφιλτράριστη ειλικρίνεια όσον αφορά τις ρομαντικές σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Περιμένετε από τους άλλους να σας διαφωτίσουν σήμερα με τις δικές τους αλήθειες, Δίδυμοι – μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας έχουν περισσότερα να πουν από ό,τι συνήθως. Ενώ συνήθως είστε αυτός που ενημερώνει τους άλλους, τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχουν πολλά να σας διδάξουν τώρα. Φροντίστε να παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι στις συμβουλές ή την καθοδήγησή τους και φροντίστε να κάνετε πολλές ερωτήσεις εάν αισθάνεστε διατεθειμένοι. Τα περισσότερα τα μαθαίνεις από τους ανθρώπους γύρω σου.

https://www.instagram.com/p/Cs2enlarAOm/

Καρκίνος

Στις 3 Ιουνίου, οι ρουτίνες και οι καθημερινές σας συνήθειες θα τοποθετηθούν μπροστά και στο κέντρο καθώς η πανσέληνος του Τοξότη ξεδιπλώνεται στον έκτο οίκο σας. Ως ζώδιο του ζωδιακού που κυβερνά τη Σελήνη, ευδοκιμείτε όταν το πρόγραμμά σας σας επιτρέπει να αλλάξετε και να προσαρμοστείτε, και αυτήν την ημέρα, θα είστε πρόθυμοι να προσκαλέσετε περισσότερη περιπέτεια και αυθορμητισμό στην καθημερινότητά σας. Εάν τα πράγματα ήταν πολύ στάσιμα ή κοσμικά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεφύγετε από το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Ποιες δραστηριότητες σε κάνουν να νιώθεις πιο απελευθερωμένος; Φροντίστε να τις εφαρμόσετε, ανεξάρτητα από το πόσο ασυνεπείς μπορεί να είναι.

Λέων

Τα πάθη και τα χόμπι σου σε ελευθερώνουν αυτόν τον μήνα, Λέοντα, καθώς η πανσέληνος του Τοξότη λαμβάνει χώρα στον πέμπτο οίκο σου. Ως ζώδιο της φωτιάς, το να εκφραστείτε όσο το δυνατόν πιο τολμηρά είναι απαραίτητο – και αυτό το φεγγάρι σας ενθαρρύνει να επιδείξετε τις δημιουργίες σας με μεγάλο τρόπο. Μη φοβάστε να πιάσετε χώρο σήμερα, είτε πρόκειται για σχέσεις είτε για τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι αυθόρμητος και βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω. Είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει.

Παρθένος

Θα κληθείτε να εξερευνήσετε νέους περιπετειώδεις ορίζοντες στον οικιακό και τον ιδιωτικό σας κόσμο αυτόν τον μήνα, Παρθένε, καθώς ξεδιπλώνεται η πανσέληνος. Ενώ είστε συνήθως ένα πλάσμα της συνήθειας, το ολόκληρο φεγγάρι αυτού του μήνα είναι ενθαρρυντικό και σας παρακινεί να εξερευνήσετε διαφορετικές δυνατότητες στο περιβάλλον σας. Είτε σκέφτεστε να ζήσετε στο εξωτερικό είτε απλώς να κάνετε κάποιες αλλαγές στην οικογένειά σας, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε μεγάλα όνειρα.

https://www.instagram.com/p/Cs1nhCsRSV8/

Ζυγός

Στις 3 Ιουνίου, η πανσέληνος του Τοξότη θα σας ωθήσει στις σπουδές, τα χόμπι και τις δεξιότητές σας, προσκαλώντας σας να συγκεντρώσετε άφθονη γνώση και αλήθεια. Αυτή είναι μια στιγμή για να διευρύνετε το μυαλό σας και μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή ενός νέου φίλου, ενός podcast ή ενός διαδικτυακού μαθήματος. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε κάτι πρωτοποριακό στις τρέχουσες σπουδές σας και να κληθείτε να το μοιραστείτε με τους ανθρώπους γύρω σας. Τώρα είναι η ώρα να μοιραστείτε τη γνώση. Οι άλλοι είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν τι έχετε να πείτε και σήμερα είναι η ιδανική στιγμή για να διαφωτίσετε.

Σκορπιός

Η ελευθερία και η ευκαιρία για επέκταση στα οικονομικά σας θα αναδειχθεί στις 3 Ιουνίου, καθώς ξεδιπλώνεται η πανσέληνος του Τοξότη. Είναι σημαντικό τα χρήματα και οι πόροι σας να σας αφήνουν άφθονο χώρο για να αναπτυχθείτε, και αυτή την ημέρα, θα εμπνέεστε από αυτό που έχετε αυτήν τη στιγμή. Τώρα είναι η ώρα να αγκαλιάσετε τις ατελείωτες δυνατότητες που έχετε εδώ, ιδιαίτερα αυτές που δεν έχετε ακόμη σκεφτεί. Μόλις επιτρέψετε στον εαυτό σας να σκέφτεται έξω από το κουτί, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, γι' αυτό προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό μυαλό όταν σκέφτεστε πώς να μεγιστοποιήσετε αυτό που έχετε.

Τοξότης

Περιμένετε να τεθείτε στο προσκήνιο στις 3 Ιουνίου, καθώς η πανσέληνος του Τοξότη φωτίζει την ταυτότητα και την αυτοέκφρασή σας. Δεν είναι μόνο μια στιγμή αναγνώρισης για εσάς, αλλά φωτίζει την επιθυμία σας να διαδώσετε σοφία και γνώση στον κόσμο γύρω σας. Ως άτομο που αναζητά την αλήθεια, είστε πάντα πρόθυμοι να μοιραστείτε τα ευρήματά σας με άλλους και αυτή η πανσέληνος είναι ο χρόνος σας για να πιάσετε χώρο και να κατευθύνετε την προσοχή που είναι αυτή τη στιγμή πάνω σας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Αυτή είναι επίσης μια στιγμή για να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, γι' αυτό μη διστάσετε να εμπλακείτε σε αυθόρμητες δραστηριότητες που υποστηρίζουν την επιθυμία σας για ελευθερία.

https://www.instagram.com/p/Cs2DaXlKwGM/

Αιγόκερως

Θα νιώσετε την επιθυμία να υποχωρήσετε στις 3 Ιουνίου, καθώς ξεδιπλώνεται η πανσέληνος του Τοξότη. Ενώ είστε συνήθως κάποιος που απολαμβάνει άφθονη δομή και πειθαρχία, αυτή η πανσέληνος φωτίζει την επιθυμία σας να βουτήξετε στην απελευθέρωση που προέρχεται από την αποσύνδεση από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν χρειάζεται πάντα να βιάζεστε προς έναν στόχο. Μερικές φορές η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι το πιο παραγωγικό πράγμα στο οποίο μπορείτε να επιδοθείτε. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας απελευθερώνουν και μην ανησυχείτε πολύ για την τήρηση των κανόνων. Τα περισσότερα είναι έτοιμα πάντως.

Υδροχόος 

Η κοινωνική σας ζωή θα είναι μπροστά και στο επίκεντρο στις 3 Ιουνίου, καθώς η πανσέληνος του Τοξότη φωτίζει τον ουρανό. Αυτή μπορεί να είναι μια στιγμή όπου δημιουργείτε κομβικούς δεσμούς και συμμαχίες ή βάζετε τις τελευταίες πινελιές σε ένα ομαδικό έργο ή συνεργασία. Μπορεί επίσης να βρείτε τον εαυτό σας να δίνει ένα χέρι βοήθειας σε έναν φίλο που έχει ανάγκη ή να συμμετέχετε σε σημαντικές συζητήσεις μεταξύ των συνομηλίκων σας. Είναι μια καλή μέρα για να μοιραστείτε γνώσεις με τους ανθρώπους γύρω σας, γιατί είναι βέβαιο ότι θα ακούν κάθε σας λέξη.

Ιχθύς

Θα θυμηθείτε την επιθυμία σας για ελευθερία στην καριέρα και την επαγγελματική σας ζωή στις 3 Ιουνίου, καθώς ξεδιπλώνεται η πανσέληνος του Τοξότη. Πάντα απολάμβανες να κινείσαι χωρίς περιορισμούς σε αυτόν τον τομέα, αλλά αυτήν την ημέρα, θα συναντήσεις μερικές κρίσιμες στιγμές σαφήνειας σχετικά με το πώς να προχωρήσεις εδώ. Εάν αισθάνεστε περιορισμένοι, τώρα μπορεί να είναι η ώρα να εξερευνήσετε τυχόν νέες δυνατότητες που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στο τρέχον επάγγελμά σας. Μπορεί επίσης να ανακαλύψετε τον εαυτό σας να αναγνωρίζεται ή να αναγνωρίζεται για τις ικανότητές σας τώρα, οπότε φροντίστε να επιτρέψετε στις προσπάθειές σας να λάβουν την εκτίμηση που τους αξίζει.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν σκέφτομαι πια τον θάνατο με ρομαντικό τρόπο» Robert Smith

Χρόνια πολλά στον The Cure της καρδιάς μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30