Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η ώρα της αλήθειας: Η πανσέληνος την 1η Αυγούστου σε βγάζει στο φως

Μπορείς να ταράξεις τα νερά με το να είσαι απλώς ο εαυτός σου



Η εποχή του Λέοντα είναι μια εποχή για πολλά πράγματα (σκεφτείτε πιο τολμηρές επιλογές μαλλιών και πολλά glitter), αλλά κυρίως, είναι μια στιγμή για να φοράτε λιγότερα, να βγαίνετε περισσότερο έξω και να μπείτε στο ρόλο του κύριου χαρακτήρα. Λαμβάνοντας χώρα στο απόγειο του καλοκαιριού, ο ήλιος που ταξιδεύει μέσα από το ζώδιο του σπιτιού του εμπνέει να εκφραστείτε με έναν τρόπο που μπορεί να μην έχετε πάντα το κουράγιο να κάνετε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Ωστόσο, με τη νέα αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας μπορεί να προκύψουν και μη δημοφιλείς απόψεις από τον έξω κόσμο. Δεδομένου ότι η Αφροδίτη είναι προς το παρόν ανάδρομη στον Λέοντα, είναι πιο εύκολο να αναστατώσεις τα νερά με το να είσαι απλώς ο πιο αυθεντικός εαυτός σου. Ευτυχώς, καθώς η επερχόμενη πανσέληνος ετοιμάζεται να φωτίσει τον ουρανό, θα σας απασχολεί πολύ λιγότερο ποιος δεν συμφωνεί με τους τρόπους που μοιράζεστε τον εαυτό σας με τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, κάθε ζώδιο θα αισθάνεται ελεύθερα να εκφράσει τις προσωπικές του αλήθειες χωρίς να περιορίζεται κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, οπότε αν αναζητάτε κάποια απελευθέρωση από τις πεποιθήσεις των άλλων, θα χαρείτε να μάθετε ότι είναι ακριβώς στη γωνία.

Πραγματοποιείται την 1η Αυγούστου, και θα γίνει στο σταθερό ζώδιο του Υδροχόου. Το πρωταρχικό μέλημα αυτού του ζωδίου που κυβερνάται από τον Κρόνο είναι να εκφράσει πρωτότυπες σκέψεις και ιδέες, παρά το πόσο αντιδημοφιλείς μπορεί να είναι (και ποιος μπορεί να διαφωνεί). Αυτό το φεγγάρι θα δώσει έμφαση στην επιθυμία κάθε ζωδίου να ξεχωρίσει από τις απόψεις της συλλογικότητας και, αντί αυτού, να δημιουργήσει μια μοναδική αίσθηση ατομικότητας που μπορεί να μην είναι πάντα καλά αποδεκτή. Με την Αφροδίτη επί του παρόντος ανάδρομη, τώρα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη στιγμή για να αφαιρέσετε τυχόν φίλτρα που έχουν αραιώσει τον πιο αληθινό, πιο αυθεντικό τρόπο έκφρασης σας.

Η πανσέληνος του Αυγούστου θεωρείται υπερφεγγάρι, το οποίο είναι ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα τρεις έως τέσσερις φορές κάθε χρόνο. Ένα supermoon είναι περίπου 7% μεγαλύτερο από μια τυπική πανσέληνο, γεγονός που μπορεί να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο από το μέσο όρο. Αν και το μέγεθος αυτού του μήκους είναι εντυπωσιακό, δεν θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στη διάθεσή σας από ό,τι συνήθως, γι' αυτό δεν πρέπει να ανησυχείτε. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε μια κάμερα πρόχειρη.

nostalgia-b 

Δείτε πώς μπορεί κάθε ζώδιο να περιμένει να επηρεαστεί από την πρώτη πανσέληνο του Αυγούστου:

Κριός

Την 1η Αυγούστου, η κοινωνική σας ζωή θα τονιστεί καθώς η πανσέληνος στον Υδροχόο θαμπώνει τον ουρανό. Ως πρωτοπόρος του ζωδιακού κύκλου, έχετε συνηθίσει να παίρνετε το προβάδισμα, ειδικά όταν πρόκειται να εκφράσετε τις μη δημοφιλείς απόψεις σας – και αυτό φαίνεται περισσότερο όταν βρίσκεστε γύρω από άτομα που μοιράζονται παρόμοιες απόψεις. Αυτή τη μέρα, θα νιώθετε πιο διατεθειμένοι να αγκαλιάσετε την κοινότητα, αντί να τολμήσετε να βγείτε ανεξάρτητα, γι’ αυτό μη διστάσετε να πείτε τη γνώμη σας στους συνομηλίκους σας δυνατά και περήφανα τώρα, Κριοί.

Ταύρος

Η καριέρα και οι επαγγελματικές σας προσπάθειες θα είναι στο επίκεντρο αυτού του μήνα, καθώς η πανσέληνος φωτίζει τον 10ο οίκο σας. Είστε κάποιος που προσπαθεί πάντα να χρησιμοποιεί τη δημόσια πλατφόρμα σας ως τρόπο να εκφράσει τις απόψεις σας, Ταύρε, και σήμερα, όλα τα μάτια (και τα αυτιά) είναι βέβαιο ότι θα απορροφούν κάθε σας λέξη. Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να συνειδητοποιήσετε τα πράγματα που έχουν σημασία για εσάς, ακόμα κι αν αυτά τα θέματα είναι αμφιλεγόμενα ή συχνά παραβλέπονται.

Δίδυμοι

Την 1η Αυγούστου, η πανσέληνος θα ρίξει φως στους τρόπους με τους οποίους ενστερνίζεστε απόψεις και πεποιθήσεις που είναι καινοτόμες και μη παραδοσιακές. Ως συνάδελφο ζώδιο, αυτό είναι ένα τυχερό φεγγάρι για να πεις τη γνώμη σου, Δίδυμε, ειδικά για θέματα για τα οποία πιστεύεις ότι δεν μιλούν αρκετά. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει την αρχή ή το τέλος μιας μελέτης ή ενός μαθήματος που παρακολουθείτε και οποιαδήποτε γνώση λαμβάνετε τώρα θα μπορούσε επίσης να είναι το κομμάτι που λείπει που περιμένατε. Θεωρήστε την αυτή μια σημαντική στιγμή.

Καρκίνος

Οι κοινόχρηστοι πόροι, τα χρέη και τα προσωπικά σας όρια θα επισημανθούν την 1η Αυγούστου, καθώς η πανσέληνος ρίχνει φως στα θέματα του όγδοου οίκου. Αυτό το σενάριο μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά σας, ιδιαίτερα σχετικά με τους πόρους που αναζητάτε από μια εξωτερική πηγή. Μπορεί επίσης να έχετε την τάση να αξιολογείτε τα όρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε εσάς και ένα άλλο άτομο, αλλά περιμένετε να είναι μια περίοδος στοχασμού, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εάν ήσασταν πολύ προσιτοί πρόσφατα, μπορεί να σκέφτεστε περισσότερο πώς να προστατεύσετε την ενέργειά σας.

Λέων

Την 1η Αυγούστου, οι αισθηματικές σας σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο, καθώς λαμβάνει χώρα η πανσέληνος. Από τότε που ξεκίνησε η σεζόν σας, η κύρια εστίασή σας ήταν να εκφραστείτε στο έπακρο, αλλά αυτή την ημέρα, θα σκεφτείτε πώς οι ρομαντικές σας συνεργασίες υποστηρίζουν την ανάγκη σας για ελευθερία και αυτονομία. Εκτιμάτε τους ανθρώπους που δεν μειώνουν το φως σας, αλλά εξακολουθούν να σας κάνουν να νιώθετε ότι σας βλέπουν και ακούγονται – και η σημερινή πανσέληνος αναδεικνύει τους ανθρώπους στη ζωή σας που σας επιτρέπουν να είστε ο πιο αυθεντικός εαυτός σας.

Παρθένος

Θα δώσετε προτεραιότητα στις τρέχουσες συνήθειες και τελετουργίες σας την 1η Αυγούστου, καθώς η πανσέληνος ξεδιπλώνεται στον έκτο οίκο σας. Είσαι ένα πλάσμα της συνήθειας, Παρθένε, αλλά πάντα σκέφτεσαι καινοτόμους τρόπους για να αναζωογονήσεις τις καθημερινές σου πρακτικές. Αυτή τη μέρα, θα γεμίσετε μέχρι το χείλος με ιδέες για το πώς όχι μόνο να είστε παραγωγικοί, αλλά να αισθάνεστε πνευματικά διεγερμένοι από τις ρουτίνες που διατηρείτε. Είναι μια καλή μέρα για να αλλάξετε τα πράγματα, αν τα πράγματα έχουν γίνει λίγο πολύ προβλέψιμα.

Ζυγός

Κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Αυγούστου, θα εξετάσετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε τα δημιουργικά σας χόμπι και πάθη. Είναι μια τυχερή μέρα για να σχεδιάσετε μια διασκεδαστική δραστηριότητα, ιδιαίτερα οτιδήποτε σας προκαλεί να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Είναι μια καλή μέρα για να περιτριγυρίσετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας εμπνέουν να αλλάξετε την προοπτική σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να ασχοληθείτε με ένα ενδιαφέρον που σας επιτρέπει να είστε ο πιο αληθινός, αυθεντικός εαυτός σας.

Σκορπιός

Θα σκεφτείτε να ανανεώσετε το σπίτι σας την 1η Αυγούστου, καθώς η πανσέληνος του Υδροχόου λαμβάνει χώρα στον τέταρτο οίκο σας. Αν και είστε κάποιος που τείνει να παίρνει υπολογισμένες αποφάσεις, θα εξετάσετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερη ελευθερία στον ιδιωτικό σας κόσμο καθώς η πανσέληνος λαμβάνει χώρα σήμερα. Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να κάνετε ακόμη σημαντικές αλλαγές, αλλά οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο αυθεντικό, καινοτόμο κόσμο για τον εαυτό σας πίσω από κλειστές πόρτες θα είναι το κύριο επίκεντρο.

Τοξότης

Οι τρέχουσες σκέψεις και ιδέες σας θα τονιστούν κατά τη διάρκεια της πανσέληνου του Υδροχόου, προσκαλώντας σας να πείτε τη γνώμη σας σε οποιονδήποτε έχει αρκετά ανοιχτό μυαλό για να ακούσει. Πάντα ήσασταν γρήγοροι στο να διαφωτίσετε τους άλλους με τις προοπτικές σας και το σήμερα σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για εσάς όσον αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών. Παρά το πόσο ασυνήθιστες μπορεί να είναι μερικές από τις πεποιθήσεις σας, εξακολουθούν να έχουν απήχηση στους ανθρώπους – επομένως μη διστάσετε να τις μοιραστείτε την 1η Αυγούστου. Ποιος ξέρει, μπορεί να διαπιστώσετε ότι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν μαζί σας από όσο νομίζατε.

Αιγόκερως

Τα χρήματα και οι πόροι σας θα είναι βασική προτεραιότητα κατά την πανσέληνο του Υδροχόου την 1η Αυγούστου. Ενώ προσεγγίζετε πολλά πράγματα από την παραδοσιακή προοπτική, σας αρέσει να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας με έναν προηγμένο και καινοτόμο τρόπο – και αυτή η πανσέληνος είναι μια καλή στιγμή για να σκεφτείτε έξω από το πλαίσιο αυτού του τμήματος. Αν και μπορεί να μην κάνετε ακόμη σημαντικές αλλαγές, εξετάζετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα υπάρχοντά σας.

Υδροχόος

Καθώς η πανσέληνος ξεδιπλώνεται στον πρώτο σας οίκο αυτοέκφρασης την 1η Αυγούστου, θα κληθείτε να αναγνωρίσετε την ανάγκη σας να ανοίξετε το δικό σας μονοπάτι. Αν και αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι ένα απομονωτικό ταξίδι, θα προτιμούσατε να είστε πιστοί στον εαυτό σας παρά να ακολουθείτε το πλήθος – και σήμερα είναι μια ευκαιρία να ξεφύγετε στη δική σας λωρίδα επιδιώκοντας τα δικά σας ενδιαφέροντα και πεποιθήσεις. Εστιάστε στον εαυτό σας σήμερα, Υδροχόοι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αποστασιοποιηθείτε για λίγο από το πλήθος. Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσετε στον εαυτό σας άφθονο χώρο για να σχηματίσετε απόψεις που δεν διαμορφώνονται από τη συλλογικότητα.

Ιχθύς

Θα εστιάσετε στους τρόπους με τους οποίους επαναφορτίζετε τις μπαταρίες σας την 1η Αυγούστου, καθώς λαμβάνει χώρα η πανσέληνος του Υδροχόου. Τώρα είναι καιρός να κρατήσεις χαμηλό προφίλ, Ιχθύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι εντελώς αδρανής. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αισθάνεστε αρκετά διανοητικά ενεργητικοί σήμερα, γεγονός που καθιστά αυτή μια τυχερή στιγμή για να κρατήσεις ημερολόγιο, για ανάγνωση ή έρευνα. Ωστόσο, μπορεί να μην αισθάνεστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τις τρέχουσες ιδέες σας με τον έξω κόσμο ακόμα, οπότε φροντίστε να αφήσετε στον εαυτό σας άφθονο χώρο για στοχασμό και ενδοσκόπηση στο απόρρητο της εταιρείας σας.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της