Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Δεν μας έφταναν όλα, είναι και ο Ερμής ανάδρομος, πρόσεχε έως τις 15/9

Δες πώς η ανάδρομη πορεία του Ερμή επηρεάζει τη δική σου πορεία, σύμφωνα με το ζώδιό σου



Εάν αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι, μην φοβάστε! Ο Ερμής είναι απλώς ανάδρομος. Περίπου τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο, ο Ερμής –ο πλανήτης της επικοινωνίας και του νου– φαίνεται να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό, με αποτέλεσμα περιόδους που συχνά συνδέονται με σύγχυση, καθυστέρηση και απογοήτευση.

Ο Ερμής έχει ξεκινήσει την ανάδρομη κίνησή του στις 23 Αύγουστου, και θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Παρά την φαινομενική εμφάνισή του που κινείται προς τα πίσω, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση για το ανθρώπινο μάτι.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η ψευδαίσθηση «προκαλείται από τη θέση της Γης σε σχέση με αυτή του πλανήτη, καθώς ένας πλανήτης σε τροχιά ταξιδεύει πάντα σε μια καθορισμένη κατεύθυνση και δεν μπορεί να αντιστρέψει ξαφνικά την πορεία του». Αυτό εξηγεί γιατί ο Ερμής μπορεί να μοιάζει σαν να έχει αλλάξει απότομα κατευθύνσεις, δίνοντας το όνομά του σε αυτό το διαστημικό φαινόμενο.

Σε όσους ασκούν την αστρολογία, λέγεται ότι η διαίσθηση είναι υψηλή όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος και όλοι επηρεαζόμαστε από την επίδρασή του σε αυτές τις περιόδους. Ο ανάδρομος Ερμής έρχεται σε στάδια και εξαρτάται από το ζώδιο στο οποίο εμπίπτει κατά την πλήρη φάση.

Αυτός ο ανάδρομος Ερμής θα είναι επίσης εξαιρετικά έντονος επειδή λαμβάνει χώρα στην Παρθένο, ένα ζώδιο που κυβερνά, αυτό θα τον κάνει τον πιο απαιτητικό ανάδρομο Ερμή του 2023. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ανάδρομες φάσεις του Ερμή δεν είναι εδώ για να σας καταστρέψουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα. Αντίθετα, είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε και να αναθεωρήσετε, να επαναξιολογήσετε και να αναδιοργανώσετε.

anadromos-ermis

Για να μάθετε τι μπορεί να σημαίνει για εσάς ο τωρινός ανάδρομος Ερμής με βάση το ζώδιό σας, διαβάστε παρακάτω!

Κριός

Πάρε μια μεγάλη εισπνοή και εκπνοή, Κριέ. Αυτός ο ανάδρομος Ερμής είναι πιθανό να φέρει πονοκεφάλους σε θέματα εργασίας και απασχόλησης. Μπορεί να αισθανθείτε σύγχυση με τους συναδέλφους ή γύρω από έργα και ευθύνες. Κάποιος μπορεί να σηκωθεί και να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα κάθε λογής εργασία ή εκκρεμότητα να ξεφύγει από τις ράγες. Εάν θέλετε να επανασυνδεθείτε με έναν παλιό εργοδότη, κάντε το τώρα. Επιπλέον, αυτή η ανάδρομη κίνηση θα επηρεάσει περισσότερο τον έκτο οίκο της υγείας και τις καθημερινές ρουτίνες του Κριού, επομένως μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να επαναξιολογήσετε το πρόγραμμά σας και να κάνετε προσαρμογές για να στηρίξετε την υγεία σας ώστε να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί

Ταύρος

Για τον Ταύρο, προβλέπεται ότι το δράμα με τον πρώην σας είναι εγγυημένο. Μπορεί να γίνει αισθητή σύγχυση γύρω από τα ραντεβού, καθώς και παρόμοια συναισθήματα στα πάθη και τη δημιουργικότητά σου. Ίσως ακόμη και στη σχέση σου με τα παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειας. Γνωρίζετε κάποιον νέο σύντροφο; Προσοχή μη πέσετε θύματα ghosting. Έχετε ήδη εραστή; Έχε στο νου σου ότι μπορεί να βρεις ότι αυτό το άτομο κάνει δεύτερες σκέψεις. Ένας πρώην, μια παλιά σύνδεση ή μια παλιά φλόγα θα μπορούσε ακόμη και να διασχίσει το δρόμο σας. Αν θέλετε να επανασυνδεθείτε με κάποιον, κάντε το τώρα.

Παράλληλα, αυτή η ανάδρομη περίοδος θα είναι μια όμορφη στιγμή για να διπλασιάσετε τα δημιουργικά σας έργα, που σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να ξαναπιάσετε αυτό το έργο που δεν ολοκληρώσατε ποτέ.

Δίδυμοι

Αφιερώστε ένα λεπτό για να αποσυνδεθείτε, Δίδυμοι. Αυτός ο ανάδρομος Ερμής θα φέρει σύγχυση στο σπίτι, την οικογένεια, τα ακίνητα και τα οικιακά σας θέματα. Εάν βρίσκεστε σε διαδικασία μετακόμισης ή ανακαίνισης, λέει ότι θα μπορούσε να φέρει καθυστερήσεις και απογοητεύσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί το κοσμικό γεγονός θα αναδείξει θέματα του σπιτιού και της οικογένειας, αλλά μην ξεχνάτε να επικεντρώνετε την ενέργειά σας και στον εαυτό σας. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να επαναξιολογήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο και να απευθυνθείτε σε αυτό που έχει κρυφτεί για να αποκτήσετε μια διαφορετική προοπτική.

Καρκίνος

Το μυαλό σου στροβιλίζεται, Καρκίνε; Αυτός ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να σας κάνει να μπερδευτείτε με τις ιδέες, τις απόψεις και τα σχέδιά σας. Συγκεκριμένα, εάν «εργάζεστε σε μια σημαντική πρωτοβουλία γραφής, ομιλίας, διαφήμισης ή επωνυμίας. Ως αποτέλεσμα μπορεί να προκύψουν εμπόδια γύρω από ταξίδια ή συμβόλαια. Οι Καρκίνοι θα πρέπει να περιμένουν να έρθουν σε επαφή με τη νοσταλγική τους πλευρά αυτή την ανάδρομη πορεία. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστεί η σχέση σας με τα αδέρφια σας, να νιώσετε την ανάγκη να επανεκτιμήσετε τη γειτονιά σας ή να αναπολείτε ένα παλιό σπίτι. Θα μπορούσατε επίσης να επαναξιολογήσετε την κοινότητά σας, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου των φίλων σας.

Λέων

Βρες το ζεν σου, Λέων. Ετοιμαστείτε να βιώσετε πολλές καθυστερήσεις, απογοητεύσεις και δράμα γύρω από το εισόδημα και τα οικονομικά σας, κάτι που πιθανότατα θα φέρει άγχος ως αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, προτείνεται ένας τριπλός έλεγχος όλων των εξόδων και των συναλλαγών σας. Αν η εποχή του Λέοντα σας άφησε να νιώθετε εσωστρεφείς και μοναχικοί, η άμεση στάση της Αφροδίτης θα δώσει μια ώθηση ενέργειας. Με αυτή τη νέα ενέργεια, μπορείτε να επανεξετάσετε τις αξίες σας, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να αφήσετε την περιέργειά σας να σας οδηγήσει να δημιουργήσετε νέες συνδέσεις ή να εξερευνήσετε ανεξερεύνητα μέρη στη γειτονιά σας.

Παρθένος

Πάρε λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις, Παρθένε – θα το χρειαστείς! Γιατί; Ο Ερμής είναι πιθανό να προκαλέσει κάθε είδους δράμα στο ζώδιό σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προκύψουν «προκλήσεις και εμπόδια» σε σχέση με «κάθε έργο, σχέδιο ή επιθυμία που έχετε στο μυαλό σας». Η απογοήτευση θα μπορούσε να γίνει αισθητή, οπότε αντί να πολεμήσετε το ρεύμα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποσυνδέσετε την πρίζα και απλώς να χαλαρώσετε. Ο ανάδρομος Ερμής θα συμβεί στο ζώδιό σας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, αγαπητέ Παρθένε. Αλλά δεν θα είναι όλα άσχημα, γιατί το κοσμικό γεγονός θα εμπνεύσει επίσης ένα νέο κεφάλαιο - ένα που πιθανότατα περιλαμβάνει μια «νέα σχέση με τον εαυτό σας, ενώ οι σχέσεις σου και οι τρόποι που σχετίζεσαι με τους άλλους αλλάζουν, αυτό το διάστημα είναι μια επιστροφή σε κομμάτια του εαυτού σου. Θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας να αλλάζει τους τρόπους που επικοινωνείτε.

Ζυγός

Δώσε προτεραιότητα στην ψυχική σου υγεία, Ζυγέ. Σε αυτή η ανάδρομη φάση του Ερμή μπορεί να νιώθεις ότι το άγχος, η απογοήτευση και η ανασφάλεια σου είναι παντού. Μπορεί να έχετε εμμονή με το κλείσιμο ή τις αποσκευές. Μυστικά, κρυφοί εχθροί και άλυτες καταστάσεις μπορεί να σας στοιχειώνουν. Με τον ανάδρομο Ερμή να διεγείρει τον 12ο οίκο του Ζυγού, αυτό μπορεί να εμπνεύσει το ζώδιο του αέρα να εξερευνήσει τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις του και να ενθαρρύνει εξευγενισμένα συναισθήματα να γίνουν γνωστά. Επειδή ο Άρης θα είναι επίσης στο ζώδιό σας, μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να αφήσετε τα συγκρατημένα συναισθήματα. Αυτό μπορεί να είναι καλό για εσάς – απλώς να είστε προσεκτικοί με την έκφρασή τους.

Σκορπιός

Σκέψου αυτό, Σκορπιέ. Είτε είναι η κακή επικοινωνία με άτομα που γνωρίζετε είτε βρίσκεστε παγιδευμένοι σε ένα κομμάτι δράματος, αυτός ο ανάδρομος Ερμής είναι πιθανό να φέρει κακία στις φιλίες, την κοινωνική ζωή και το δίκτυό σας. Οι παλιοί φίλοι και οι φλόγες μπορεί να επιστρέψουν σε εσάς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – οπότε αν θέλετε να επανενωθείτε μαζί τους, λέει κάντε το τώρα. Υπάρχουν νέα δίκτυα ή κοινότητες που θέλετε να εξερευνήσετε; Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να ρισκάρετε για μια νέα δραστηριότητα που σας καλεί.

Τοξότης

Μην ιδρώνεις για τα μικρά πράγματα, Τοξότη, καθώς αυτός ο ανάδρομος Ερμής θα μπορούσε να φέρει καταιγίδες στην καριέρα και τα επαγγελματικά σου έργα. Είτε πρόκειται για καθυστερήσεις, συγκρούσεις με ένα αφεντικό ή ακόμα και προκλητικές ειδήσεις που αφορούν τις φιλοδοξίες, την επιτυχία ή τη δημόσια αναγνώριση, όλα μπορούν να εκδηλωθούν.

Ως εκ τούτου, προτείνεται να αποφευχθεί η έναρξη νέων έργων επειδή είναι πιθανό να αποτύχουν. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να επιστρέψετε σε έναν προηγούμενο εργοδότη, πλησιάσετε τώρα.

Αιγόκερως

Δυσκολεύεστε να μπείτε στην ίδια σελίδα με τους άλλους; Έχετε τον Ερμή ανάδρομο να ευχαριστήσετε! Θα έχετε απογοητεύσεις σχετικά με τα ακαδημαϊκά, τις προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης ή τη νομιμότητα. Κάτι δύσκολο συμβαίνει. Επιπλέον, μπορεί να σκεφτείτε να επενδύσετε την ενέργειά σας σε ένα μάθημα ή εξερευνήστε τις επιλογές σας για περαιτέρω εκπαίδευση.

Υδροχόος

Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε τις σχέσεις σας. Η ανάδρομη φάση του Ερμή ανακινεί το δοχείο σε όλα τα επίπεδα της συνεργασίας, έτσι μπορεί να αισθάνεστε ότι μια σημαντική σύνδεση δεν είναι ισορροπημένη. Ίσως, θα μπορούσατε να έχετε προβλήματα εμπιστοσύνης ή να μοιράζεστε προβλήματα. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει απογοήτευση στα περιουσιακά στοιχεία ή τις επενδύσεις. Οι Υδροχόοι έχουν πολλά στο πιάτο τους με αυτόν τον ανάδρομο. Όχι μόνο βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης προσωπικής αλλαγής, αλλά πιθανότατα θα βρεθούν είτε εμπλεκόμενοι σε ένα νομικό ζήτημα είτε θα επαναξιολογήσουν τις επενδύσεις επίσης. Αυτές οι πτυχές μπορεί επίσης να επηρεάσουν τους μακροχρόνιους συνεργάτες, καθιστώντας τους ακόμη πιο δύσκολο να ξεφύγουν.

Ιχθύς

Δέστε τις ζώνες σας, Ιχθύς! Αυτή η ανάδρομη φάση του Ερμή είναι πιθανό να φέρει σύγχυση και κακή επικοινωνία στις συνεργασίες και τις σχέσεις σας. Αυτό μπορεί να φέρει τριβές ή να σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί δεν είστε στην ίδια σελίδα. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να σας φέρει πίσω έναν παλιό συνεργάτη στην επιχείρηση ή στην αγάπη. Εάν θέλετε να επανασυνδεθείτε με κάποιον, χρησιμοποιήστε το χρόνο τώρα. Οι σχέσεις είναι στον αέρα. Μπορεί επίσης να επανεξετάσετε τις επενδύσεις (επαγγελματικές ή ρομαντικές) που έχεις ήδη κάνει. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση μιας επαφής ή την αλλαγή των ευθυνών σας σε μια συνεργασία επίσης.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας