Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

27 χρόνια μαζί: Happy Birthday Κάθριν Ζέτα Τζόουνς-Μάικλ Ντάγκλας, ένα διαχρονικά υπέροχο ζευγάρι

Ένα λαμπερό ζευγάρι που συνεχίζει να μας προσφέρει μαθήματα για την αγάπη, τον έρωτα, την οικογένεια και τον γάμο



Ίσως το μακροβιότερο και πιο ευτυχισμένο ζευγάρι του Χόλιγουντ. Όχι μόνο ανήκουν και οι δύο στο ζώδιο του Ζυγού αλλά έχουν και την ίδια μέρα γενέθλια (στις 25 Σεπτεμβρίου) κι απ’ ό,τι φαίνεται μια χαρά τα κατάφεραν στο να βρουν τις ιδανικές ισορροπίες. Παρά τη μεγάλη μεταξύ τους διαφορά ηλικίας, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Μάικλ Ντάγκλας έχουν βρει το μυστικό της συνύπαρξης και συνεχίζουν να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Πόσο καιρό πρέπει να είστε με κάποιον πριν αρχίσετε να ξεχνάτε πόσο καιρό είστε μαζί; Είκοσι πέντε χρόνια, προφανώς. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει όπως διαβάζουμε στο goalcast.com στην περίπτωση ενός από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια του Χόλιγουντ, της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas.

«Γνωριστήκαμε το 1996 στο Φεστιβάλ Ντοβίλ ... Νομίζω ότι ήταν το 1996!» είπε η Ζέτα-Τζόουνς στον Λάρι Κινγκ σε συνέντευξή της το 2011. «Μου είχαν πει ότι ο Μάικλ Ντάγκλας ήθελε να με συναντήσει. Ήμουν λίγο νευρική γιατί δεν ήξερα ακριβώς για τι ήθελε να με γνωρίσει».

Αφού οι κοινοί φίλοι και πρώην ζευγάρι Αντόνιο Μπαντέρας και Μέλανι Γκρίφιθ σύστησαν τους δυο τους σε ένα ιδιωτικό δείπνο για την πρεμιέρα της ταινίας Zorro, των Ζέτα-Τζόουνς και Μπαντέρας, κατάφεραν να γνωριστούν. Ωστόσο, ήταν ο Ντάγκλας που, όπως λέει, παραλίγο να χάσει την ευκαιρία του.

Γιατί η Catherine Zeta-Jones και ο Michael Douglas είναι ένα πραγματικά δυνατό ζευγάρι

«Τη γνώρισα στο μπαρ και ήμουν εντελώς τζέντλεμαν», αναφέρει καθώς θυμάται τη νύχτα που συναντήθηκαν. Λίγο μετά το τέλος των δημοσίων σχέσεων της βραδιάς, η Ζέτα-Τζόουνς συνάντησε τον Ντάγκλας για ακόμη μια φορά στο μπαρ. «Της είπα μετά από περίπου μισή ώρα: Ξέρεις, θα γίνω ο πατέρας των παιδιών σου». Ακούστηκε περίεργο και είπε «Ξέρεις, έχω ακούσει πολλά και επιπλέον έχω δει αρκετά για σένα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σου πω καληνύχτα».

Την επόμενη μέρα, η Ζέτα-Τζόουνς πέταξε από την πόλη. Αλλά ο Ντάγκλας δεν το έβαλε κάτω - «[της] πήρα μερικά λουλούδια και μια συγγνώμη – τέλος πάντων, οπότε υποθέτω ότι τελικά μάλλον μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία!»

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, οι δυο τους μιλούσαν συνεχώς και έβγαιναν συχνά ραντεβού για δείπνο. «Εννέα μήνες αργότερα, έχω ακόμα μεγάλης διάρκειας συνομιλίες μαζί του στο τηλέφωνο, έχω υπέροχα ραντεβού για δείπνο, κι αναρωτιέμαι συνεχώς γιατί δεν είμαστε μαζί;» σχολίασε η Ζέτα-Τζόουνς.

Αλλά καθώς το ειδύλλιό τους μεγάλωνε ήρθε η αναπόφευκτη αρνητική προσοχή από τα ταμπλόιντ και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διαφορά ηλικίας των 25 ετών. Ωστόσο, η αρνητική προσοχή δεν φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τη Ζέτα-Τζόουνς.

douglas-zeta-jones-

«Όταν η μητέρα μου μου μίλαγε για τους άντρες και με προετοίμαζε για τα σημαντικά της ζωής, ποτέ δεν έβαλε ουσιαστικά ένα όριο ηλικίας στην [αγάπη]. Και είναι τόσο αστείο, γιατί ο Μάικλ και οι γονείς μου έχουν την ίδια ηλικία. Έτσι, οι γονείς μου, όποτε μας βλέπουν μαζί, δεν θεωρούσαν καν ότι υπήρχε διαφορά ηλικίας 25 ετών», λέει.

Δύο χρόνια αργότερα, στο σπίτι του Ντάγκλας στο Άσπεν, της έκανε πρόταση γάμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999, μόλις ένα μήνα πριν το ζευγάρι ανακοινώσει ότι η Ζέτα-Τζόουνς ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Αργότερα εκείνο το έτος, το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παγκοσμίου φήμης Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στους Tom Hanks, Goldie Hawn, Jack Nicholson, Brad Pitt, Barbara Walters, Steven Spielberg, ένα πλήθος άλλων διασημοτήτων καλεσμένων της Α-λίστας, και, το σημαντικότερο, με το γιο τους, τεσσάρων μηνών, Ντίλαν.

«Δεν θεωρώ τίποτα από όλα αυτά δεδομένο. Όταν κοιτάζω τον Μάικλ, τρέχω σαν κοριτσάκι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπήκα στη ζωή του και εκείνος στη δική μου», δήλωσε η Κάθριν σε συνέντευξή της στο People.

michael-douglas-catherine-zeta-jones-

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, η κόρη τους Carys, την Κυριακή του Πάσχα του 2003, αποφάσισαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μετακομίσουν στις Βερμούδες. «Πήγαινα εκεί όλη μου τη ζωή», είπε ο Ντάγκλας στο Forbes. «Η οικογένεια της μαμάς μου βρίσκεται στις Βερμούδες από τότε που εγκαταστάθηκε το νησί. Τα πρώτα μου γενέθλια ήταν στις Βερμούδες και από τότε πηγαίνω εκεί. Ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος για να βρεθώ μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μου».

Ήταν εκεί που η Ζέτα-Τζόουνς και ο Ντάγκλας αποφάσισαν να τακτοποιηθούν, με τους δύο να θέλουν ιδανικά να μείνουν εκεί για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να δημιουργήσουν μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Στην πραγματικότητα, το νησί προσέφερε τόσο τέλειο καταφύγιο που η κόρη τους Κάρις δεν ήξερε καν ότι οι γονείς της ήταν διάσημοι, μέχρι που μετακόμισαν όταν ήταν μεγαλύτερη.

«Νόμιζα ότι ο μπαμπάς μου ήταν παρασκευαστής τηγανιτών», είπε η Carys στο Town & Country. «Δεν ήξερα ότι ήταν ηθοποιός. Ειλικρινά».

Όλες οι φορές που μας ενέπνευσαν με την αγάπη τους

Όταν η Ζέτα-Τζόουνς, ο Ντάγκλας και η οικογένειά τους αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη, ήταν το 2009 και οι δυο τους ήταν παντρεμένοι ήδη για περίπου εννέα χρόνια. Η κόρη τους Carys δήλωσε στο Town & Country ότι η αλλαγή ήταν δύσκολη για εκείνη και την υπόλοιπη οικογένεια. «Το μισούσα… Συνήθιζα να στεναχωριέμαι. [Παπαράτσι] εμφανίζονταν στο μετρό και κάθονταν ακριβώς μπροστά μου. Ήμουν περίπου 6 και ήμουν μπερδεμένη».

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή των προκλήσεών τους. Ένα χρόνο αργότερα, ο Ντάγκλας διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

«Πραγματικά σε βγάζει εκτός», είπε ο Ντάγκλας σε συνέντευξή του στο People. «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να βλέπεις την κούρασή του, γιατί ο Μάικλ δεν ήταν ποτέ κουρασμένος… Αν υπάρχει κάτι που έχει ο Μάικλ, είναι δύναμη», είπε η Ζέτα-Τζόουνς.

jones

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, ο Ντάγκλας χαρακτηρίστηκε αξιοσημείωτα απαλλαγμένος από τον καρκίνο. Ωστόσο, οι προκλήσεις υγείας του ζευγαριού δεν είχαν τελειώσει καθώς μόλις τρεις μήνες αργότερα η Ζέτα-Τζόουνς μπήκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας για να θεραπεύσει τη διπολική διαταραχή της, την πρώτη από αρκετές επισκέψεις για τη θεραπεία της διαταραχής.

«Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που του αρέσει να φωνάζει τα προσωπικά του θέματα στον κόσμο. Με τη δημοσιοποίηση της διπολικής μου διαταραχής, ελπίζω ωστόσο ότι οι πάσχοντες θα γνωρίζουν ότι είναι κάτι απολύτως ελεγχόμενο », είπε στο InStyle. «Ελπίζω να μπορώ να βοηθήσω στην απομάκρυνση κάθε στίγματος που συνδέεται με αυτό».

«Κάνει πολύ καλή δουλειά για να ισορροπήσει», δήλωσε ο Ντάγκλας στο People. «Είμαι περήφανος για αυτήν».

Εκπλήσσοντας τους πάντες, αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει ήσυχα αρκετούς μήνες αργότερα. Ωστόσο, πριν από το τέλος του έτους, το ζευγάρι είχε βρεθεί για άλλη μια φορά και ήταν πιο δυνατό από ποτέ.

Τρία χρόνια αργότερα, μια πρώην υπάλληλος του Ντάγκλας, η Susan Braudy, εξέδωσε μια δήλωση κατηγορώντας τον για αυνανισμό μπροστά της πριν από τριάντα χρόνια, πολύ πριν ο Ντάγκλας και η Ζέτα-Τζόουνς βρεθούν μαζί.

Ωστόσο, σε μια πραγματική δοκιμασία του δεσμού τους, η Ζέτα-Τζόουνς κόλλησε στο πλευρό του συζύγου της με ένα άνοιγμα που δείχνει ότι καθορίζει τη σχέση τους.

«Ο Μάικλ βγήκε καθαρός από αυτήν την προκλητική ιστορία. Ήταν ξεκάθαρος και μίλησε από καρδιάς. Ήταν ειλικρινής, ανοιχτός και διαφανής», είπε ενώ εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του The View.

douglas

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι Ζέτα-Τζόουνς και Ντάγκλας την τελευταία δεκαετία ήταν μεγάλες. Ωστόσο, φαίνεται ότι μαζί καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα πάντα.

Αλλά παρά το πόσο τρελοί είναι ο ένας για τον άλλον, ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά.

«Είναι μακρύς ο δρόμος και νομίζω ότι οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο γρήγοροι στο να παραιτηθούν από τον γάμο», δήλωσε η Ζέτα-Τζόουνς στο Good Housekeeping. «Πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να μην τα παρατήσεις όταν προκύψει το πρώτο πρόβλημα, γιατί αυτό δεν θα είναι το τελευταίο πρόβλημα».

Η ίδια αποδίδει τον μακροχρόνιο γάμο τους στη διατήρηση μιας ισχυρής σχέσης:

«Πρώτα απ' όλα, διασκεδάζουμε πολύ μαζί. Ο άντρας μου είναι 25 χρόνια μεγαλύτερος από μένα. Δεν είναι μυστικό… Το σταθερό είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Δεν χάσαμε ποτέ, ποτέ το χιούμορ μας και απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Ο σύζυγός μου και εγώ περνάμε πολύ χρόνο μαζί γιατί, σε αντίθεση με τόσα πολλά ζευγάρια. Φροντίζαμε και φροντίζουμε να περνάμε χρόνο μόνο οι δυο μας».

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

I say a little prayer for you: τα ψυχολογικά οφέλη της προσευχής

Η σχέση νου-ψυχής στο μικροσκόπιο της επιστήμης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γίνε το κορίτσι του Μάη... στους πιο διάσημους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Με μια υπέροχη εικονική και λουλουδάτη βόλτα... Enjoy!

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.