Skip to main content

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Η εαρινή ισημερία του 2024 είναι η ουράνια επαναφορά που όλοι περιμέναμε

Δείτε πώς να αξιοποιήσετε την ισχυρή της ενέργεια



Ξυπνήστε και μυρίστε τα ανθισμένα δέντρα και τα λουλούδια. Η εαρινή ισημερία επέστρεψε για το 2024 και αναπνέουμε έναν συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης. Δεν κάνει τη διαφορά να φεύγεις από την εργασία και να είναι ακόμα έξω μέρα;

Μετεωρολογικά – AKA για σκοπούς πρόγνωσης καιρού και ατμόσφαιρας – η άνοιξη ξεκινά πάντα την 1η Μαρτίου και τελειώνει στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με το Met Office. Αλλά η αστρονομική άνοιξη, με βάση τη θέση της τροχιάς της Γης σε σχέση με τον Ήλιο, λαμβάνει χώρα γενικά στις 20 Μαρτίου ή γύρω στις 21 Μαρτίου. Αυτό συμβαίνει όταν ο άξονας της Γης (η θεωρητική γραμμή που περιστρέφεται γύρω από τη Γη) ευθυγραμμίζεται με την τροχιά του πλανήτη γύρω από τον ήλιο, κατανέμοντας το ηλιακό φως εξίσου στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, που σημαίνει ότι η νύχτα και η μέρα έχουν περίπου το ίδιο μήκος.

Αυτό συμβαίνει μόνο δύο φορές το χρόνο: η εαρινή ισημερία τον Μάρτιο ξεκινά την άνοιξη και η φθινοπωρινή ισημερία στα τέλη Σεπτεμβρίου γίνεται η αρχή του φθινοπώρου. Είστε έτοιμοι να το αξιοποιήσετε στο έπακρο;

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εαρινή ισημερία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε την ισχυρή ενέργειά της στη ζωή σας…

Τι είναι η εαρινή ισημερία;

Όλα έχουν να κάνουν με το πότε ο ήλιος διασχίζει τον ισημερινό: Στο βόρειο ημισφαίριο, η ισημερία του Μαρτίου (ΑΚΑ εαρινή ισημερία ή εαρινή ισημερία) συμβαίνει όταν ο Ήλιος διασχίζει τη γραμμή του ισημερινού, με κατεύθυνση βόρεια. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου στο βόρειο μισό του πλανήτη».

Πότε θα συμβεί η εαρινή ισημερία στη χώρα μας το 2024;

Εαρινή Ισημερία 2024 σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου και ήδη από τις 05:06 το πρωί η Άνοιξη είναι και επίσημα εδώ.

Τι συμβαίνει κατά την εαρινή ισημερία;

Με την ενέργεια της Εαρινής Ισημερίας, το πνεύμα σας ξυπνά με νέες ιδέες και νέα όνειρα για τη ζωή σας. Είναι φρέσκια, ζεστή ενέργεια έχει τη δύναμη να σας κάνει να νιώσετε ζωντανοί και εμπνευσμένοι. Η εμπνευσμένη ενέργεια της Εαρινής Ισημερίας σας ενθαρρύνει για να ξαναγεννηθείτε. Αγκαλιάστε αυτή τη νέα αρχή.

Η σημασία της εποχής της άνοιξης είναι ότι το φως της ημέρας θα αρχίσει να αυξάνεται, έτσι θα βιώνουμε περισσότερο φως, όπως το φυσικό φωτισμό, υπενθυμίζοντάς μας ότι το φως θα επιστρέφει πάντα στη γη. Ως εκ τούτου, αυτή η ισημερία είναι η αναπαράσταση της νέας ζωής και του φωτός, των νέων αρχών, του μονοπατιού και των σπόρων. Είναι επίσης γνωστή ως εαρινή ισημερία και γιορτάζεται εδώ και αιώνες. Ιστορικά, η εαρινή ισημερία αντιπροσώπευε κάτι περισσότερο από την πρώτη ημέρα της άνοιξης ή όταν τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν. Έχει επίσης γίνει σύμβολο αναγέννησης, γονιμότητας και νέων ξεκινημάτων.

Λοιπόν, τώρα βρισκόμαστε όλοι στην ίδια ενεργειακή σελίδα, πώς πραγματικά καθαρίζουμε ενεργειακά το σπίτι μας για την εαρινή ισημερία;

Καθαρίστε τις εξόδους και τις εισόδους με προσευχές ή μάντρα

Ακριβώς όπως θα βγάζατε τα παπούτσια σας όταν επιστρέφετε σπίτι και δεν περπατάτε μέσα από το σπίτι επειδή δεν θέλετε να φέρετε βρωμιά μέσα, το ίδιο ισχύει και για την ενέργεια. Φέρνουμε τις περισσότερες ενέργειες μέσα από τις εξόδους και τις εισόδους των σπιτιών μας.

Επομένως, όταν ασκείτε οποιοδήποτε τελετουργικό καθαρισμού, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις περιοχές. Ακόμη και χρησιμοποιώντας θετικά μάντρα ή προσευχές. Π.χ. Ευλογήστε αυτό το σπίτι με αγάπη, ζωή και προστασία. Κατά γενική πρακτική, το άνοιγμα των θυρών και των παραθύρων θα καθαρίσει τη στάσιμη ενέργεια. Έτσι, κάνοντας αυτό καθημερινά, όχι μόνο γύρω από την ισημερία, κρατάτε το σπίτι σας απαλλαγμένο από αρνητικές και στάσιμες ενέργειες.

Καθαρισμός του σπιτιού σας με καπνό

Το τελετουργικό του καψίματος φασκόμηλου είναι αυτό που λέγεται λιβάνισμα, και είναι ένα από τα παλαιότερα τελετουργικά, όπως το κάψιμο λιβανιού, αφήνεις το φασκόμηλο να καπνίσει και να το χρησιμοποιείς στις γωνίες, τις πόρτες και τα παράθυρα. Βάλτε συνειδητά την ενέργεια και την πρόθεσή σας που θέλετε να γεμίσετε το σπίτι σας. Οραματιστείτε να καθαρίζετε την ενέργεια που δεν ευθυγραμμίζεται με εσάς καθώς κινείστε μέσα στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε ιδανικά ένα φτερό για να κατευθύνετε τον καπνό.

Όταν ανάβετε το φασκόμηλο σας, ανάψτε το υπό γωνία ώστε η φλόγα να ανάψει και να ελαττωθεί φυσικά. Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες στο σπίτι σας για να επιτρέψετε στον καπνό να φυσά ελεύθερα. Το φασκόμηλο θα πρέπει ιδανικά να βγαίνει έξω και να το αφήνετε αφού χρησιμοποιηθεί σε ένα πήλινο πιάτο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νερό λεβάντας στο νερό της σφουγγαρίστρας σας. Το Palo Santo χρησιμοποιείται ως θυμίαμα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να λιβανίσετε το σπίτι σας και τον εαυτό σας. Το Palo Santo σημαίνει ιερό ξύλο και χρησιμοποιείται και από σαμανικούς θεραπευτές και ασκούμενους πριν από τελετές και διαλογισμούς για να καθαρίσει και να εξαγνίει τον χώρο και τους ανθρώπους που παρευρίσκονται.

Χρησιμοποιώντας αλάτι για τον καθαρισμό

Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του χώρου σας αλλά και για τον καθαρισμό κρυστάλλων, κοσμημάτων και του εαυτού σας. Το αλάτι και το νερό είναι και τα δύο γνωστά για το ότι απορροφούν την αρνητική ενέργεια, επομένως το να κάνετε ένα μπάνιο με αλάτι μετά τον καθαρισμό του σπιτιού σας είναι το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά τον καθαρισμό, απομακρύνει την αρνητικότητα και τις τοξίνες και θα σας κάνει να νιώθετε πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. Ένα παλιό ισχυρό τελετουργικό θα ήταν να ρίχνετε αλάτι στις γωνίες του σπιτιού σας και να το καθαρίζετε μετά από δύο ημέρες. Η χρήση αλατιού στην μπροστινή πόρτα για να κρατήσει μακριά την αρνητική ενέργεια είναι ένα παλιό και ισχυρό τελετουργικό και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Επενδύστε στη μαύρη τουρμαλίνη και καθαρίστε τους κρυστάλλους σας

Οι μαύροι κρύσταλλοι τουρμαλίνης είναι φανταστικοί για την απορρόφηση της αρνητικής ενέργειας. Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς κρυστάλλους για την προστασία της ενέργειας και του προσωπικού χώρου. Χρησιμοποιήστε την εαρινή ισημερία και τις πρώτες μέρες της άνοιξης για να τροφοδοτήσετε την ενέργεια σε όλους τους κρυστάλλους σας, να τους εμποτίσετε σε αλμυρό νερό και να τους αφήσετε στο περβάζι του παραθύρου σας στο φως του φεγγαριού για να επαναφορτιστούν. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της