Skip to main content

SOCIAL MEDIA

Το δικό του Marketplace αποκτά το TikTok

Στα πρότυπα του Instagram, το δημοφιλές κοινωνικό μέσο διευρύνει τις εμπορικές του δραστηριότητες. 



Το λανσάρισμα του δικού του Marketplace ανακοίνωσε το TikTok, με το δημοφιλές κοινωνικό μέσο διευρύνει τις εμπορικές του δραστηριότητες στα πρότυπα του Facebook.

Το TikTok Shop όπως αυτό θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει να λειτουργεί για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ, όπου το κοινωνικό μέσο αριθμεί περίπου 150 εκατομμύρια χρήστες.

Οι χρήστες θα βλέπουν πλέον στην εφαρμογή "shoppable videos" και "shoppable livestreams", τα οποία και θα εμφανίζονται στα feeds τους με την ονομασία For You. Μέσα από αυτά, θα μπορούν να αγοράσουν απευθείας τα προϊόντα που διαφημίζει ο δημιουργός περιεχομένου τους.

Η εν λόγω διεύρυνση των δραστηριοτήτων του TikTok θα επιτρέψει σε creators της εφαρμογής αλλά και σε μεγάλα brands την ακόμη μεγαλύτερη χρήση της για εμπορικές δραστηριότητες, ενώ αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τα κέρδη της.

Το TikTok θα δίνει επίσης τη δυνατότητα ενός Affiliate προγράμματος, ασφαλούς checkout για τις συναλλαγές αλλά και πλατφόρμα logistics, όπου το TikTok θα αναλαμβάνει την αποστολή προϊόντων στους αγοραστές τους.

Διαβάστε επίσης

SOCIAL MEDIA

Πόσο κόστισε στη Meta και τον Marc Zuckerberg η πτώση του Facebook και του Instagram;

Κι όμως, μία μόλις ώρα εκτός για τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως υπήρξε καταστροφική για ολόκληρο τον τεχνολογικό κολοσσό

SOCIAL MEDIA

Facebook και Instagram έτοιμα να προσθέσουν προειδοποιητική σήμανση στις AI-generated εικόνες

Δύο από τα μεγαλύτερα κοινωνικά μέσα αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των χρηστών τους από ψεύτικες εικόνες.

SOCIAL MEDIA

Μπορούμε να φανταστούμε το TikTok χωρίς μουσική; – Ο κίνδυνος αφαίρεσης των δικαιωμάτων της Universal φέρνει το κοινωνικό μέσο προ των ευθυνών του

Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο απειλεί πως θα αφαιρέσει τη μουσική της από την πλατφόρμα, με το TikTok να παραμένει για την ώρα ανένδοτο μπροστά στις διεκδικήσεις της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός