Skip to main content

SOCIAL MEDIA

Πόσο κόστισε στη Meta και τον Marc Zuckerberg η πτώση του Facebook και του Instagram;

Κι όμως, μία μόλις ώρα εκτός για τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως υπήρξε καταστροφική για ολόκληρο τον τεχνολογικό κολοσσόΜπορεί η μόλις μία ώρα που Facebook και Instagram «έπεσαν» χθες το απόγευμα να μας έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τα μάτια μας, να τελειώσουμε εκείνο το βιβλίο και τελικά να κάνουμε ένα απαραίτητο διάλειμμα από την τεχνολογία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Meta και ο Marc Zuckerberg το πήραν εξίσου ελαφρά. Κι αυτό μιας που η πτώση των κοινωνικών δικτύων σε όλο τον κόσμο, που συζητήθηκε εκτενώς από τον διεθνή Τύπο, φαίνεται πως κόστισε μια περιουσία στον τεχνολογικό κολοσσό πίσω από αυτά και στον επιχειρηματία ιθύνοντα νου του.

Οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης ήταν ευρέως διαδεδομένες, με τους χρήστες του Facebook να μην μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές του και τους χρήστες του Messenger να αποκόπτονται από την αποστολή μηνυμάτων ή την πραγματοποίηση κλήσεων στις επαφές τους.

Η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας των κοινωνικών μέσων αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα και είχε ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της Meta να πέσει κατά το απίστευτο ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πτώση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά 1,5% της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας.

Υπολογίζεται ότι από το εν λόγω blackout επηρεάστηκε τεράστιο ποσοστό από τους 3,98 δισεκατομμύρια χρήστες της Meta, ενώ οι αναφορές έδειξαν ότι και τα εσωτερικά συστήματα που χρησιμοποιούνταν από τους υπαλλήλους του Facebook, του Messenger και του Instagram είχαν επίσης τεθεί σε κίνδυνο. Αυτή η συνθήκη υποδηλώνει ένα σημαντικό τεχνικό σφάλμα που επηρέασε τόσο τις front-end όσο και τις back-end λειτουργίες των υπηρεσιών, δίνοντας εικόνα της ευπάθειας ακόμη και των πιο εξελιγμένων ψηφιακών υποδομών στον κόσμο.

Η διακοπή λειτουργίας επηρέασε φυσικά αρνητικά και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook για την επικοινωνία τους, ενώ πολλοί χρήστες κατέφυγαν στο X για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους με την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο. 

SOCIAL MEDIA

Facebook και Instagram έτοιμα να προσθέσουν προειδοποιητική σήμανση στις AI-generated εικόνες

Δύο από τα μεγαλύτερα κοινωνικά μέσα αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των χρηστών τους από ψεύτικες εικόνες.

SOCIAL MEDIA

Μπορούμε να φανταστούμε το TikTok χωρίς μουσική; – Ο κίνδυνος αφαίρεσης των δικαιωμάτων της Universal φέρνει το κοινωνικό μέσο προ των ευθυνών του

Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο απειλεί πως θα αφαιρέσει τη μουσική της από την πλατφόρμα, με το TikTok να παραμένει για την ώρα ανένδοτο μπροστά στις διεκδικήσεις της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 14 Ιουνίου

Η ενέργεια και η αγάπη που έχετε για τη ζωή θα είναι διάχυτη

ΣΙΝΕΜΑ

Με νέα ταινία και ακόμη ένα all-star cast επιστρέφει ο Wes Anderson

Charlotte Gainsbourg, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe και Tom Hanks συναντιούνται με τους Benicio del Toro, Michael Cera και Bill Murray σε μια κατασκοπευτική ιστορία

BLOGS

H Cardi B συνεργάζεται με τη Glorilla και τη Megan Thee Stallion στο ολοκαίνουριο “Wanna Be (Remix)”

Μια νέα version του κομματιού από τον δίσκο της Glorilla με τίτλο Ehhthang Ehhthang