Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΠΙΤΙ

Κουζίνα: καθάρισε με τη μία!

Απολαμβάνεις να μαγειρεύεις, αλλά απεχθάνεσαι τη λάντζα που ακολουθεί; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να κάνεις λιγότερο επίπονη τη διαδικασία! 


Γεωργία Κοντού

Μπολ και κατσαρόλες γεμάτες υπολείμματα φαγητού σε στοίβα στον νεροχύτη, βρόμικα εργαλεία μαγειρικής παρατημένα σε κάθε γωνιά του δωματίου, «πινελιές» από σάλτσες και λάδι σε διάφορα σημεία των πάγκων. Αυτά είναι τα θλιβερά απομεινάρια μιας νύχτας που πέρασες απολαμβάνοντας ένα σπιτικό γεύμα με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Αν όμως οργανωθείς σωστά, μπορείς να περιορίσεις την, καθόλου δημοφιλή, λάντζα που συνοδεύει κάθε μαγείρεμα.

Μαγείρεψε απλά: Άλλωστε μάλλον και εσύ δεν θα έχεις διάθεση να περνάς ώρες πάνω από μια καυτή κατσαρόλα στην καρδιά του καλοκαιριού. Αν φτιάξεις έναν ντάκο ή μια ομελέτα αντί π.χ. για κοκκινιστό μοσχαράκι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ελαφρύ στομάχι, και λιγότερα σκεύη για πλύσιμο στον νεροχύτη.

Άφησε τα πάντα να μουλιάζουν: Μόλις αδειάσει η κατσαρόλα ή κάποιο άλλο σκεύος φαγητού, γέμισέ τη με νερό και, προαιρετικά, με απορρυπαντικό πιάτων και άφησέ τη για λίγη ώρα προτού την πλύνεις. Κάνε κάτι αντίστοιχο και με τα λερωμένα εργαλεία μαγειρικής: Αφού τα χρησιμοποιήσεις, τοποθέτησέ τα σε μια λεκάνη με νερό. Έτσι, στο πλύσιμο οι λεκέδες και τα λίπη θα απομακρυνθούν με μία κίνηση!

Βρες τη σωστή κάλυψη: Για να μη χρειαστεί να τρίβεις σχάρες και ταψιά μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, προτού τοποθετήσεις μέσα το φαγητό κάλυψέ τα με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο. 

Περιόρισε το τσιτσίρισμα: Ένας από τους πιο ενοχλητικούς και κοινούς λεκέδες μετά το μαγείρεμα προέρχονται από τις σταγόνες λαδιού που εκτοξεύονται στους πάγκους και τις εστίες της κουζίνας στη διάρκεια του τηγανίσματος. Για να προλάβεις το τσιτσίρισμα, αφού πλύνεις το κρέας ή τα λαχανικά που πρόκειται να τηγανίσεις, άφησέ τα πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στραγγίσουν.  

Κάηκε το φαγητό στην κατσαρόλα; Γέμισέ τη με λίγο νερό και απορρυπαντικό και βάλε τη για μερικά λεπτά να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. 

Καθάρισε με ξίδι: Είναι μια οικολογική εναλλακτική στα απορρυπαντικά πιάτων και κουζίνας. Χρησιμοποίησε λευκό ξίδι για να αφαιρέσεις τα άλατα από τα σερβίτσια και τον βραστήρα, να καθαρίσεις τον νεροχύτη από τα λίπη ή να απαλλάξεις τον κάδο απορριμμάτων από την κακοσμία.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 14 έως 21/4

Ευκαιρία να ξεκαθαριστούν συναισθηματικά θέματα ή διαφωνίες

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»