Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Επιστροφή στο σαλόνι

5 tips για να το ντύσεις... φθινοπωρινό! 


Γεωργία Κοντού

Καθώς φθινοπωριάζει, οι παρέες αρχίζουν να μαζεύονται ξανά σε σπίτια. Μεταμόρφωσε το σαλόνι σου σε έναν χώρο που συνδυάζει design και λειτουργικότητα με τη βοήθεια των παρακάτω 5 tips.

1. Ευνόησε την κοινωνικότητα: Τοποθέτησε τον καναπέ και τις πολυθρόνες έτσι ώστε να δημιουργούν "κύκλους επικοινωνίας" για τους καλεσμένους σου. Φρόντισε να έχεις μερικά σκαμπό: εύκολα στην αποθήκευση και τη μεταφορά, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις.

2. Μην αφήσεις κανέναν... μετέωρο: Δίπλα σε κάθε καναπέ και πολυθρόνα φρόντισε να υπάρχει ένα βοηθητικό τραπεζάκι, κατά προτίμηση τροχήλατο, ώστε κανένας επισκέπτης σου να μη μείνει με το ποτό στο χέρι.

3. Δημιούργησε ένα κέντρο βάρους: Όταν μαζεύεστε με την οικογένεια ή τους φίλους σου, πώς συνηθίζετε να περνάτε τον χρόνο σας; Δειπνείτε στην τραπεζαρία, βλέπετε τηλεόραση ή χαζεύετε το τζάκι; Ανάλογα με την απάντηση, μετέτρεψε το αντίστοιχο στοιχείο της διακόσμησης σε επίκεντρο του δωματίου. 

4. Δώσε έμφαση στον φωτισμό: Φωτιστικές πηγές υψηλής έντασης, π.χ. φωτιστικά οροφής και επιδαπέδιες λάμπες, είναι σημαντικό να συνυπάρχουν με διακριτικές πηγές φωτισμού, όπως είναι τα σποτάκια με διακόπτες dimmer και οι κηροστάτες, ώστε να προσαρμόζεις τον φωτισμό στις διαφορετικές ανάγκες π.χ. ενός πάρτι με φίλους ή ενός οικογενειακού δείπνου.

5. Δώσε προσωπικότητα στον χώρο: Πρόσθεσε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο που θα δώσει ενδιαφέρον και χαρακτήρα στο σαλόνι σου, όπως μια floral τραπεζαρία, ένα έντονο χρώμα σε κάποιον από τους τοίχους ή ένα μεγάλο έργο τέχνης. Φρόντισε όμως να μη συνδυάσεις πολλά εντυπωσιακά στοιχεία στο ίδιο δωμάτιο, διαφορετικά το σύνολο μπορεί να φαίνεται υπερφορτωμένο. Εκτός βέβαια αν έχεις ταλέντο στη διακόσμηση, οπότε τα πειράματα μπορεί να σου βγουν σε καλό!

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Ποιοι κρύσταλλοι φέρνουν αγάπη, ρομαντισμό κι έρωτα στη ζωή σου

Οι μικροί πολύτιμοι και λαμπεροί σύμμαχοι της καρδιάς σου

ΣΠΙΤΙ

6 χρηστικά tips για να απαλλαγείς εύκολα από την ακαταστασία στο σπίτι

Κι όμως, ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς περιττά πράγματα δεν είναι άπιαστο όνειρο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.