Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Ουδέτερη στάση

8 tips διακόσμησης για να δώσεις... ζωή στα ουδέτερα χρώματα! 


Γεωργία Κοντού

Ποιος είπε ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι βαρετά; Διάβασε τα παρακάτω tips, κάνε τους σωστούς συνδυασμούς και δημιούργησε ένα αξιοζήλευτο περιβάλλον!

1. Το γκρι είναι το νέο καφέ: Αρκεί να το παντρέψεις με τις σωστές αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ένα μίνιμαλ και ταυτόχρονα εκλεκτικό στυλ.

2. Τόλμησε το λευκό: Με την προϋπόθεση να περιέχει ελάχιστο γκρι ή καφέ, διαφορετικά το σύνολο μπορεί να είναι εκτυφλωτικό.

3. Λάβε υπόψη σου πόσο φωτεινό είναι το δωμάτιο: Διάλεξε πιο σκούρους τόνους για χώρους που λούζονται από τον ήλιο και πιο ανοιχτούς για αδικημένα από άποψη φυσικού φωτισμού δωμάτια.

4. Παίξε με τις υφές. Μόνο με το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις μπορείς να πετύχεις ένα εκπληκτικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Αρκεί να συνδυάσεις διαφορετικά υλικά και υφές: για παράδειγμα ξύλινα έπιπλα, μεταξωτές κουρτίνες, δερμάτινες καρέκλες και πορσελάνινα διακοσμητικά αντικείμενα.

5. Παίξε με τις αντιθέσεις. Ακόμη και ο συνδυασμός δύο αποχρώσεων του καφέ, μίας σκούρας και μίας πιο ανοιχτής, θα δώσει ενδιαφέρον στο χώρο σου.

6. Χρησιμοποίησε ένα ουδέτερο χρώμα ως σημείο αναφοράς: Για να ενοποιήσεις οπτικά τα δωμάτια του σπιτιού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια απόχρωση σε όλα, αλλά σε διαφορετικά στοιχεία της διακόσμησης στο καθένα. Π.χ. ένα απαλό μπεζ μπορείς να το επιλέξεις για χρώμα τοίχου στο υπνοδωμάτιο, για τις κουρτίνες στο σαλόνι και για τα διακοσμητικά αντικείμενα στο μπάνιο.

7. Ψήφισε μαύρο: Αν θέλεις να κινηθείς εκ του ασφαλούς, συνδύασε το μαύρο με άλλα ουδέτερα χρώματα και δημιούργησε ένα δυναμικό αποτέλεσμα.

8. Πάντρεψε ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις: Για παράδειγμα ένα ψυχρό γκρι με ένα ζεστό καφέ. Μη φοβηθείς το συνδυασμό. Αν κινηθείς στην παλέτα των ουδέτερων χρωμάτων, το σύνολο θα αποπνέει κομψότητα.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα