Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

7 πράγματα που πρέπει να βγάλεις αμέσως από το μπάνιο σου

Ώρα να κάνεις ξεκαθάρισμα και να διώξεις από το μπάνιο όλα εκείνα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το μπάνιο είναι ένα σημείο του σπιτιού, που αν και είναι από τα πιο προσωπικά, δε συνηθίζουμε να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Συνήθως στα ντουλάπια του, βρίσκουμε ένα σωρό πράγματα που δε θα έπρεπε να είναι εκεί. Όμως, μάλλον πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα αλλιώς.

Καθώς στο συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού μας, η υγρασία και οι διαρκείς εναλλαγές θερμοκρασίας κυριαρχούν, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικές και συγκεκριμένα σιγά σιγά να αρχίσουμε να το αδειάζουμε. Ας κάνουμε την αρχή με τα παρακάτω 7 πράγματα...

1. Φάρμακα
Μπορεί να υπάρχουν αυτά τα ντουλαπάκια που μοιάζουν ιδανικά για αποθήκευση φαρμάκων, όμως σκέψου το λίγο. Σε κανένα χαρτί οδηγιών δεν αναγράφεται "να φυλάσσεται σε μέρος με υγρασία".

2. Κοσμήματα
Η υγρασία δεν κάνει καλό ούτε στα κοσμήματα σου. Θέλουν δροσερό και ξηρό μέρος για να μην αρχίσουν να σκουριάζουν.

3. Make-up 
Για τους ίδιους λόγους, απόφυγε να έχεις make - up στο μπάνιο σου. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας πιθανότητα θα χαλάσουν την υφή του.

4. Άρωμα
Ο λόγος που δε μυρίζεις όμορφα όλη μέρα, μπορεί να κρύβεται στο μέρος που αποθηκεύεις το άρωμα σου. Ναι, ναι, ειδικά αν αυτό το μέρος βρίσκεται στο μπάνιο.

5. Ηλεκτρονικές συσκευές
Αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συσκευή που έχεις στο μπάνιο σου είναι αδιάβροχη, βγάλ' τη γρήγορα, αρχικά για να είσαι ασφαλής.

6. Εξτρά ξυραφάκια
Ιδανικά κανένα ξυραφάκι δεν πρέπει να είναι στο μπάνιο σου, γιατί πολύ απλά η υγρασία τρυπώνει στις λεπίδες και ευνοεί τα μικρόβια. Αν ωστόσο το βρίσκεις παράλογο, τουλάχιστον προσπάθησε να μην έχεις όλο το πακετάκι με τα ξυραφάκια στο μπάνιο. Αν μη τι άλλο ρισκάρεις να σκουριάσουν πριν καν τα χρησιμοποιήσεις.

7. Μανό
Τα μανό υποτίθεται ότι μπορούν να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια, αλλά το μπάνιο μπορεί να τα πεθάνει νωρίτερα, λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων θερμοκρασίας. 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου