6 τρόποι να δημιουργήσεις ένα σπίτι που σε χαλαρώνει

Αγχολυτική διακόσμηση. 

Γεωργία Κοντού

Ακόμη κι αν η κατοικία σου δεν έχει τεράστιες τζαμαρίες με υπέροχη θέα (βλ. φωτό) αλλά είναι ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να τη μετατρέψεις στο προσωπικό σου καταφύγιο. Διάβασε πώς.

1. Απομάκρυνε τα άχρηστα αντικείμενα από το χώρο σου. Για πρακτικούς λόγους (π.χ. σε δυσκολεύουν στο ξεσκόνισμα και στην... εύρεση απολεσθέντων) αλλά και για αισθητικούς: ένα περιβάλλον γεμάτο αντικείμενα μπορεί να γίνει ασφυκτικό.

2. Πρόσθεσε χρώμα. Το μπλε εμπνέει τη δημιουργικότητα και χαρίζει σοφιστικέ ύφος, ενώ το πράσινο ξεκουράζει το μάτι και δίνει μια αίσθηση ανανέωσης στο χώρο.

3. Επίπλωσέ το με τα απολύτως απαραίτητα. Φρόντισε να αφήσεις σχεδόν ένα μέτρο περιθώριο ανάμεσα στα έπιπλα, ώστε να κινείσαι πιο άνετα αλλά και να μη μοιάζει φορτωμένος ο χώρος.

4. Άσε τη φύση να μπει. Τοποθέτησε γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Αν χτίζεις τώρα το σπίτι σου, βάλε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες τζαμαρίες σε δωμάτια που βλέπουν σε πράσινο, π.χ. στον κήπο.

5. Εξισορρόπησε μια ψυχρή υφή με μια πιο ζεστή. Αν το τραπεζάκι σαλονιού είναι γυάλινο, εξισορρόπησε την ψυχρότητα του υλικού π.χ. με μια φλοκάτη.

6. Μετάτρεψε το υπνοδωμάτιό σου... σε άδυτο. Σύνδεσέ το αποκλειστικά με ευχάριστες και χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως τον ύπνο, το διάβασμα βιβλίων, τη μουσική και, φυσικά, το σεξ. Απομάκρυνε από το δωμάτιο οποιοδήποτε αντικείμενο έχει σχέση με τη δουλειά, ακόμη και τα ρούχα που φοράς στο γραφείο αν σου το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares