Δημοκρατικό design: Ό,τι πιο ενδιαφέρον συμβαίνει σήμερα

Οι νέες σειρές προϊόντων που παρουσιάστηκαν στις Democratic Design Days 2018 της IKEA.

Γωγώ Καρκάνη

Προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, που συνδυάζουν design, ποιότητα, λειτουργικότητα και προσιτή τιμή. Αυτή τη φιλοσοφία, του λεγόμενου «Δημοκρατικού Design», ασπάζεται έμπρακτα η IKEA, η οποία πρόσφατα, για ακόμα μία φορά, παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της στο Älmhult της Σουηδίας τις νέες σειρές προϊόντων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

Στη φετινή διοργάνωση η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από δύο ξεχωριστές προσωπικότητες από το design και την τέχνη, τους Κώστα Βογιατζή (Yatzer) και Κώστα Σπαθή (spathumpa), οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού διαχειρίστηκαν το επίσημο Instagram account της IKEA Greece.

fornyad750.jpg

Νέα σειρά FÖRNYAD

Ποιες σειρές λοιπόν παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση Democratic Design Days;

FÖRNYAD: Παιχνιδιάρικη και με ιδιαίτερο design, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις νέες εκδόσεις της iconic τσάντας  FRAKTA, της σειράς τραπεζιών LACK και του καναπέ KLIPPAN.

FÖREMAL: Ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα της συνεργασίας της IKEA με το διεθνούς φήμη Σουηδό καλλιτέχνη Per B Sundberg.

FREKVENS: Μια νέα σειρά ηχοσυστημάτων, αποτέλεσμα της συνεργασίας της IKEA με τη σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Teenage Engineering.

ÖVERALLT: Αντικείμενα όπως πάγκοι, τραπέζια και μοναδικά υφάσματα, που προέκυψαν από τη συνεργασία πέντε σχεδιαστών της IKEA με δέκα σχεδιαστές από επτά χώρες της Αφρικής.

TÄNKVÄRD: Με έμφαση στη βιωσιμότητα του πλανήτη, τα προϊόντα της σειράς έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικά φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και μπαμπού με λιγότερες χημικές προσθήκες.

ΙΚΕΑ Art Event 2019: Μια νέα, συλλεκτική σειρά όπου οκτώ σχεδιαστές μεταμορφώνουν τα χαλιά της ΙΚΕΑ σε έργα τέχνης.

Συνάντηση κορυφής

Στις Democratic Design Days 2018 ανακοινώθηκαν επίσης οι νέες συνεργασίες της ΙΚΕΑ με την Adidas και τη Lego, μέσα από τις οποίες περιμένουμε καινούρια προϊόντα και σειρές εμπνευσμένες από τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα. Ανυπομονούμε! 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares