Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Θέλεις να πετύχει η συγκατοίκηση μαζί του; Είναι (και) θέμα διακόσμησης!

Τέσσερις τρόποι να διαμορφώσεις το σπίτι που θα μοιραστείς με τον αγαπημένο σου.


Γεωργία Κοντού

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις με το σύντροφό σου; Είναι μια μεγάλη απόφαση με σπουδαία οφέλη: θα εξοικονομήσετε και οι δύο χρήματα, θα γνωριστείτε καλύτερα και θα έχετε την ευκαιρία να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Να είσαι προετοιμασμένη όμως και για προβλήματα όπως είναι οι καβγάδες για την κατανομή των υποχρεώσεων ενός νοικοκυριού, αλλά και η αίσθηση -που άλλοτε βιώνει ο ένας σύντροφος ενώ άλλοτε και οι δύο- ότι έχετε στερηθεί τον προσωπικό σας χώρο. Για να προλάβεις τέτοιες δυσκολίες εκτός από την ψυχολογία μπορεί να σε βοηθήσει και... η διακόσμηση. Διάβασε λοιπόν 4 συμβουλές για να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον αρμονικό για τη σχέση σας.

1. Πριν από τη μετακόμιση, καταγράψτε όλα τα έπιπλα και τα ογκώδη αντικείμενα που έχει ο καθένας. Και μετά δημιουργήστε ένα πλάνο του καινούριου σπιτιού, για να αποφασίσετε τι θα μπει πού. Φαντάζεσαι να βρεθείτε σε ένα διαμέρισμα με μια στοίβα από πράγματα που δεν θα ξέρετε τι να κάνετε; Για να μην έρθει αυτή η μέρα, φτιάξτε μια λίστα με ό,τι σκοπεύει ο καθένας να φέρει μαζί του, υπολογίστε τον απαιτούμενο χώρο και κατόπιν επιλέξτε από κοινού τι θα ξεφορτωθείτε. Προσοχή: Είναι σημαντικό να κάνετε και οι δύο συμβιβασμούς.

2. Δώστε προτεραιότητα σε πολυλειτουργικά κομμάτια. Αν υπάρχει μια βιβλιοθήκη που μπορεί να φιλοξενήσει π.χ. και τα βιβλία σου και τους δίσκους του, βάλτε τη στη λίστα της μετακόμισης. Το ίδιο ισχύει και για ένα μπαούλο στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σεντόνια, καλύμματα, αλλά και αγαπημένα αναμνηστικά.

3. Mix & match!  Ακόμη κι αν νομίζεις ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό, μετακομίζοντας μπορεί να διαπιστώσεις ότι... οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη. Σε ένα ζευγάρι συνήθως δεν υπάρχει απόλυτη αισθητική σύμπνοια. Μπορεί για παράδειγμα να αρέσει και στους δύο σας το minimal στυλ, αλλά εκείνος να προτιμάει το συνδυασμό λευκό-μαύρο ενώ εσύ να θέλεις να προσθέσεις και λίγο φούξια. Φροντίστε να συμμετέχετε και οι δύο στη διακόσμηση του σπιτιού, διαφορετικά κάποιος θα νιώθει φιλοξενούμενος. Αν, τώρα, εσύ προτιμάς το κλασικό στυλ κι εκείνος το μοντέρνο, τολμήστε να αναμίξετε ετερόκλητα στοιχεία. Το σύνολο θα βγει, αν μη τι άλλο, πιο ενδιαφέρον!

4. Δημιουργήστε ο καθένας μια δική του γωνιά. Δεν μιλάμε απαραίτητα για ένα ολόκληρο δωμάτιο. Ακόμη κι αν μετακομίζετε σε δυάρι, ένα γραφείο και μια βιβλιοθήκη αρκούν για ένα μίνι προσωπικό καταφύγιο. Σημασία έχει και οι δύο να έχετε κάποιο χώρο στον οποίο να μπορείτε να απομονωθείτε -έστω και νοερά- και να απολαύσετε λίγο προσωπικό χρόνο π.χ. εκείνος για να παίξει τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά παιχνίδια και εσύ να ζωγραφίσεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ