Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Θέλεις να πετύχει η συγκατοίκηση μαζί του; 4 ακόμη συμβουλές για τη διακόσμηση της κοινής κατοικίας σας

Μέρος Β.


Γεωργία Κοντού

Σε προηγούμενο θέμα (μπορείς να το διαβάσεις εδώ) είδαμε τρόπους να διαμορφώσετε το σπίτι στο οποίο ετοιμάζεστε να μετακομίσετε μαζί, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αρμονική συμβίωσή σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχίας της συγκατοίκησης.

1. Μοιραστείτε δίκαια τις ντουλάπες. Ακόμη κι αν έχεις τα διπλάσια ρούχα και αξεσουάρ από εκείνον (πίστεψέ μας, δεν είσαι η μόνη), φροντίστε ώστε να μοιραστείτε ισότιμα τις ντουλάπες του σπιτιού (άσχετα αν εσύ αργότερα -αναγκαστείς να- προσθέσεις στο δωμάτιο δύο ακόμη παπουτσοθήκες και μια έξτρα συρταριέρα μόνο δικές σου...). Ράφια, συρτάρια και ράγες θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο μιας ντουλάπας, για να μη βρεθούν π.χ. τα εσώρουχά του εξορισμένα στο δωμάτιο του ξενώνα.

2. Μην αφήσεις τα καλλυντικά σου... να κάνουν κατάληψη. Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες είναι να απλώνουμε τα -συνήθως όχι λίγα- καλλυντικά μας σε κάθε διαθέσιμη επιφάνεια του μπάνιου και να οικειοποιούμαστε έτσι ένα χώρο που δεν μας ανήκει εξ ολοκλήρου. Όσο περήφανη λοιπόν κι αν νιώθεις για τη συλλογή σου από άλατα μπάνιου, μην τα εκθέτεις πάνω στην μπανιέρα αλλά φύλαξέ τα σε ένα ντουλάπι ή ένα ραφάκι. Άφησε δίπλα στην μπανιέρα μόνο τα απολύτως απαραίτητα. 

3. Αφήστε τον υπολογιστή και την τηλεόραση έξω από το υπνοδωμάτιο. Ένας από τους βασικότερους λόγους καβγά ανάμεσα στα ζευγάρια είναι ότι ο ένας θέλει να κοιμηθεί, ενώ ο άλλος να δει τηλεόραση ή να χαζέψει στον υπολογιστή. Για να τον σβήσετε από τη δική σας λίστα, αφήστε την τηλεόραση στο σαλόνι και τον υπολογιστή στο δωμάτιο του γραφείου ή, αν το σπίτι δεν έχει δωμάτιο γραφείου, έστω σε μια γωνιά του σαλονιού. Ήδη αρκετά προβλήματα μπορεί να σας προκαλέσει το "κόλλημα" με το κινητό. 

4. Αγοράστε ένα κρεβάτι υπέρδιπλο. Μπορεί τώρα να μην ξεκολλάτε ο ένας από την αγκαλιά του άλλου ακόμη κι όταν είστε βυθισμένοι σε ύπνο βαθύ. Όμως ίσως έρθει εκείνη η στιγμή που θα διεκδικεί ο καθένας το ζωτικό του χώρο στο κρεβάτι. Για να μη βρεθείτε λοιπόν να ανταλλάσσετε κλωτσιές και μπουνιές, να έχεις υπόψη σου ότι στο κρεβάτι το μέγεθος μετράει. Όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο. Ναι, στο έπιπλο αναφερόμαστε.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός