Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Ακόμη 6 γωνιές του σπιτιού όπου βρίσκει καταφύγιο η βρομιά

Κέρδισε στα σημεία, Νο2!


Γεωργία Κοντού

Σε προηγούμενο θέμα είδαμε πώς θα καθαρίσεις όσα... δεν βλέπει η πεθερά (περισσότερα εδώ). Αυτά είναι έξι ακόμη σημεία του σπιτιού που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν πιάνεις το σφουγγάρι και το ξεσκονόπανο, γιατί τα θυμούνται -και τα τιμούν δεόντως- οι μικροοργανισμοί, η σκόνη και τα άλατα.

1. Σφουγγάρι: Ναι, το ίδιο το σφουγγάρι που καθαρίζει καθημερινά τα πιάτα σου χρειάζεται κι αυτό πού και πού ένα καλό πλύσιμο. Και, βέβαια, συχνή αντικατάσταση. Το ήξερες όμως ότι για να σκοτώσεις όλα τα βακτήρια μπορείς να το βάλεις για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων;

2. Πετσέτες κουζίνας: Δεν χρειάζεται να περιμένεις να γεμίσουν λεκέδες για να τις βάλεις στο πλυντήριο ρούχων! Λόγω... καθήκοντος, μαζεύουν όχι μόνο λίπη αλλά και μικροοργανισμούς.

3. Μαξιλάρια: Βγάζε τα όσο το δυνατόν συχνότερα να αερίζονται στον ήλιο.

4. Ανεμιστήρας οροφής: Τώρα που τέθηκε εκτός υπηρεσίας για μερικούς μήνες, είναι καλή ευκαιρία να καθαρίσεις τα πτερύγιά του.

5. Πινελάκια μακιγιάζ: Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα προσωπικής υγιεινής: τα σφουγγαράκια και τα πινέλα, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου σου, αποτελούν μια αγαπημένη εστία μικροοργανισμών. Φρόντισε λοιπόν να τα καθαρίζεις με νερό και σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

6. Τηλέφωνο ντους: Αν το νερό εκτοξεύεται ανομοιόμορφα ή έχει μειωθεί η πίεσή του, μάλλον τα άλατα έχουν αρχίσει να παίρνουν το πάνω χέρι. Για να το καθαρίσεις, μπορείς να το καλύψεις για ένα βράδυ με ένα πλαστικό σακουλάκι που θα έχεις γεμίσει με ξίδι και στερεώσει με λάστιχο.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ