Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Περιμένοντας την Κοντό

Αμάν! πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα 


Τζίνα Σπάρτακου


Η Γιαπωνέζα Μαρί Κοντό, γκουρού της οργάνωσης, συγγραφέας του best seller ‘’the life changing magic of tidying up’’, ιδιοκτήτρια της εταιρίας conmari.co,  τηλεοπτική σταρ και σύμφωνα με το περιοδικό Time ένας από τους 100 πιο influencial ανθρώπους στον πλανήτη, μπορεί να γίνει η απόλυτη σύμμαχός μας στη μάχη που οι Ελληνίδες μάνες βάφτισαν ‘’ Πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα και να κατεβάσω τα καλοκαιρινά’’.

 

kontodecoin.jpg

1. Αντί να κάνεις το συμμάζεμα να μοιάζει  μια μεγάλη απόφαση, κάντο να μοιάζει με μια απολαυστική περιπέτεια. Πώς; Θα δεις παρακάτω…

2.  Ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε με αγάπη όσα ρούχα δεν φοράς πια και δώρισέ τα εκεί που θα τα χαρούν και θα τα φορέσουν. Μετά την εκκαθάριση, θα δεις οτι η ντουλάπα σου θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερη και όσα ρούχα παραμείνουν θα ζήσουν μια αξιοπρεπή και ατσαλάκωτη ζωή!

kontodecoimdio.jpg

 

3. Πώς καταλαβαίνουμε αν πρέπει να κρατήσουμε ή να χαρίσουμε ένα ρούχο από την ντουλάπα μας;  Η Μαρί Κοντό προτείνει: αν το ρούχο ακτινοβολεί χαρά, αν μας δίνει χαρά, τότε δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε, θα το κρατήσουμε.

4 Και να πώς χωράνε 14 μπλουζάκια και 14 παντελόνια σε ένα συρτάρι. Πολύ καλά διπλωμένα, με τάξη και υπομονή και τοποθετημένα κάθετα. Ας μην ξεχνάμε οτι οι Ιάπωνες κατέχουν εδώ και αιώνες την τέχνη του οριγκάμι που είναι το καλλιτεχνικό δίπλωμα του χαρτιού σε διάφορα σχήματα (πρωτοξεκίνησε στην Κίνα μαζί με την εφεύρεση του χαρτιού γύρω στο 100 μ. Χ.)

kontodecoitria.jpg

5 Όλη η οικογένεια βοηθά. Να πως το συμμάζεμα ενός δωματίου ή μιας ντουλάπας μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Η Μαρί έχει μυήσει και την κόρη της στο δίπλωμα των ρούχων και όλο αυτό της το πέρασε όχι σαν μια δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά σαν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός