Περιμένοντας την Κοντό

Αμάν! πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα 

Τζίνα Σπάρτακου


Η Γιαπωνέζα Μαρί Κοντό, γκουρού της οργάνωσης, συγγραφέας του best seller ‘’the life changing magic of tidying up’’, ιδιοκτήτρια της εταιρίας conmari.co,  τηλεοπτική σταρ και σύμφωνα με το περιοδικό Time ένας από τους 100 πιο influencial ανθρώπους στον πλανήτη, μπορεί να γίνει η απόλυτη σύμμαχός μας στη μάχη που οι Ελληνίδες μάνες βάφτισαν ‘’ Πρέπει να σηκώσω τα μάλλινα και να κατεβάσω τα καλοκαιρινά’’.

 

kontodecoin.jpg

1. Αντί να κάνεις το συμμάζεμα να μοιάζει  μια μεγάλη απόφαση, κάντο να μοιάζει με μια απολαυστική περιπέτεια. Πώς; Θα δεις παρακάτω…

2.  Ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε με αγάπη όσα ρούχα δεν φοράς πια και δώρισέ τα εκεί που θα τα χαρούν και θα τα φορέσουν. Μετά την εκκαθάριση, θα δεις οτι η ντουλάπα σου θα φαίνεται πολύ μεγαλύτερη και όσα ρούχα παραμείνουν θα ζήσουν μια αξιοπρεπή και ατσαλάκωτη ζωή!

kontodecoimdio.jpg

 

3. Πώς καταλαβαίνουμε αν πρέπει να κρατήσουμε ή να χαρίσουμε ένα ρούχο από την ντουλάπα μας;  Η Μαρί Κοντό προτείνει: αν το ρούχο ακτινοβολεί χαρά, αν μας δίνει χαρά, τότε δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε, θα το κρατήσουμε.

4 Και να πώς χωράνε 14 μπλουζάκια και 14 παντελόνια σε ένα συρτάρι. Πολύ καλά διπλωμένα, με τάξη και υπομονή και τοποθετημένα κάθετα. Ας μην ξεχνάμε οτι οι Ιάπωνες κατέχουν εδώ και αιώνες την τέχνη του οριγκάμι που είναι το καλλιτεχνικό δίπλωμα του χαρτιού σε διάφορα σχήματα (πρωτοξεκίνησε στην Κίνα μαζί με την εφεύρεση του χαρτιού γύρω στο 100 μ. Χ.)

kontodecoitria.jpg

5 Όλη η οικογένεια βοηθά. Να πως το συμμάζεμα ενός δωματίου ή μιας ντουλάπας μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Η Μαρί έχει μυήσει και την κόρη της στο δίπλωμα των ρούχων και όλο αυτό της το πέρασε όχι σαν μια δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά σαν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι!

Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares