Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Χειμώνας, κρύο και lockdown: να πώς να διασκεδάσεις μόνη στο σπίτι!

Υπάρχουν ακόμα πράγματα να δοκιμάσεις που δεν εξάντλησες στην προηγούμενη καραντίνα



Τουλάχιστον αυτή η πανδημία εκτός από το να εξαντλήσει τα νεύρα και τις αντοχές σου έχει βαλθεί να δώσει νέα πνοή στην ευρηματικότητά σου προκειμένου να περάσεις το χρόνο σου δημιουργικά και όχι απλώς κολλημένη σε μια οθόνη. Αν λοιπόν δεν τα είχες ήδη δοκιμάσει σε προηγούμενες καραντίνες έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς σε αχαρτογράφητες περιοχές διασκέδασης.

Διοργάνωσε μια βραδιά παιχνιδιών

Η διοργάνωση βραδιάς παιχνιδιών είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διασκεδάσετε ολόκληρη η οικογένεια ή η ομάδα φιλίας σας μια κρύα νύχτα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές...

Συνδεθείτε σε ένα on line ομαδικό παιχνίδι.

Παίξτε trivial αναμνήσεων από κοινές σας διακοπές.

Παίξτε «θάρρος ή αλήθεια» διαδικτυακά.

Παίξτε παντομίμα με θέμα τηλεοπτικές σειρές.

 

 

Απόλαυσε ένα αφρόλουτρο υπερπαραγωγή

Πολλές αναρτήσεις σε Instagram, TikTok και Facebook έχουν αναγάγει τα απολαυστικά λουτρά απομόνωσης σε τέχνη, καθώς είναι γεμάτα με βόμβες μπάνιου, κεριά και παρηγορητικές αγορές ομορφιάς. Διάλεξε το αγαπημένο σου soundtrack, άναψε αρωματικά στικ, γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε έλαια και αφρόλουτρο για μπόλικη σαπουνάδα και αφέσου να νιώσεις την ανάλαφρη πολυτέλεια στο… πετσί σου!

 

 

Μάθε τι είναι το macramé

Αυτό το βασικό στοιχείο της δεκαετίας του '70 επιστρέφει στον κόσμο της βιοτεχνίας και αποκτά νέα ζωή. Όχι μόνο το macramé knotting είναι ένα πραγματικά διασκεδαστικό έργο, αλλά έχει επίσης έντονη εμφάνιση στη ροή του Instagram ως καλλιτεχνική, μποέμ εσωτερική διακόσμηση. Εάν μπορέσεις να προμηθευτείς ένα κιτ DIY, είναι πολύ πιθανό να κολλήσεις.

 

 
Φτιάξε το οικογενειακό σου δέντρο

Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσεις το ταξίδι οικογενειακού ιστορικού σου, αν δεν ξέρεις πόσο μακριά μπορεί να φτάνει η καταγωγή σου αναζήτησε σχετικές εφαρμογές και σελίδες. Ωστόσο καλό θα ήταν στην αρχή να εξαντλήσεις τη δική σου μνήμη και στη συνέχεια να ζητήσεις βοήθεια από τους δικούς σου. Τώρα που είναι επίκαιρη και η Επανάσταση του 1821 ίσως σου δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις ότι κατάγεσαι από κανέναν ήρωα οπλαρχηγό ή γιατί όχι από την Μπουμπουλίνα.

Βελτίωσε τη στάση του σώματός σου

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που ξοδεύουμε καθισμένοι στην καθημερινή μας ζωή δεν κάνει το σώμα μας καμία χάρη και η εργασία από το σπίτι στην τρέχουσα περίοδο απομόνωσης δεν βοηθά. Το να είναι κλειδωμένο σε μια θέση για πολλές ώρες της ημέρας είναι το τελείως αντίθετο από αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί το ανθρώπινο σώμα και αυτό κάνει τις αρθρώσεις και τους μυς μας δυσαρεστημένους – και κυρίως δυσκίνητους. Στο youtube θα βρεις πολλά βίντεο με βοηθητικές ασκήσεις και ειδικά προγράμματα.

Λάβε μέρος σε ένα μάθημα χάρι Πότερ-esque

Είσαι από τις φανατικές του γνωστού μάγου; Το Hogwarts Is Here είναι ένα διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε από θαυμαστές που φιλοξενούν τώρα μαθήματα με τον Χάρι Πότερ. Κάνε εγγραφή, επίλεξε το σπίτι σου και πάρε μέρος σε μαθήματα για φίλτρα, ξόρκια, μεταμόρφωση, αστρονομία, ιστορία μαγείας, άμυνα ενάντια στις σκοτεινές τέχνες και φυτολογία. Απλώς μαγικό!

Ακόνισε το ταλέντο σου στο τραγούδι

Το διάσημο μπαρ καραόκε, Lucky Voice προσφέρει στους χρήστες δωρεάν συνδρομή για ένα μήνα στην υπηρεσία καραόκε, αλλά θα βρεις και αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές και ιδέες στο διαδίκτυο για να επιδοθείς στο «σπορ» μόνη ή με τους φίλους σου.

Φτιάξε μια βόμβα τσαγιού

Έχεις εθιστεί στα βίντεο με βόμβες τσαγιού που όλοι δημοσιεύουν στο TikTok; θες να φτιάξεις το δικό σου; Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός για την κατασκευή μιας βόμβας τσαγιού στο σπίτι.

Θέσε μερικούς θετικούς στόχους

Αφιέρωσε  λίγο χρόνο κάθε πρωί για να κάνεις check in με τον εαυτό σου και να δεις πού βρίσκεσαι σε επίπεδο ενέργειας, συναισθηματικά και σωματικά. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πού βρίσκεσαι, βάλε  στόχους που συνάδουν με το πώς αισθάνεσαι.

Εάν αισθάνεσαι λίγο στραγγισμένη συναισθηματικά, εσωτερικά πιεσμένη ή υποφέρεις από συναισθήματα άγχους, τότε προσάρμοσε τους στόχους σου έτσι ώστε να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα.

Όρισε προσωπικούς, μικρούς κι εφικτούς στόχους όπως το να βγεις έξω για μια βόλτα, να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου, να βρεις χρόνο να καλέσεις τον καλύτερο φίλο σου ή ακόμα και ας έχει μόνο 5 λεπτά διάρκεια να διαλογιστείς ή να αναπνεύσεις προσεκτικά.

Εναλλακτικά, εάν ξυπνήσεις γεμάτη ενέργεια και αισθάνεσαι παρακινημένη και ενδυναμωμένη, τιμάς αυτό το συναίσθημα και θέτεις έναν στόχο που ευθυγραμμίζεται με αυτήν την εσωτερική ορμή. Ολοκληρώνεις μια προγραμματισμένη εργασία. Πας για τρέξιμο. Αρχίζεις ένα νέο πρότζεκτ.

Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να καταφέρνεις να κάνεις αυτό που λες ότι θα κάνεις και το να μπορείς να τιμάς τις λέξεις σου είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές αγάπης για τον εαυτό σου.

Οι στόχοι πρέπει να είναι εκεί για να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν καθοδήγηση, κίνητρα και δομή, αλλά δεν πρέπει να τους νιώθεις συντριπτικούς ή να σου ασκήσουν πρόσθετη πίεση. Έτσι, για να είσαι σίγουρη ότι αξιοποιείς στο έπακρο τη ρύθμιση του στόχου σου, απλώς βεβαιώσου ότι οι στόχοι σου είναι ευθυγραμμισμένοι με το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι ενεργητικά, συναισθηματικά και σωματικά. Κανένας στόχος δεν είναι πολύ μικρός ή πολύ μεγάλος και να θυμάσαι ότι εσύ ορίζεις τον ρυθμό του βηματισμού σου στη ζωή – με ή χωρίς καραντίνα.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department