Βρες το χρώμα σου

Βάφεις το σπίτι σου; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να δώσεις ένα αποτέλεσμα αρμονικό αλλά όχι πληκτικό.

Γεωργία Κοντού

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για να ανανεώσεις τα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σου, καθώς χάρη στο ζεστό και ξηρό κλίμα οι βαφές στεγνώνουν γρηγορότερα. Επιπλέον, ο καιρός σού επιτρέπει να έχεις όλο το 24ωρο ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα. Ποια χρώματα όμως είναι προτιμότερο να επιλέξεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε χώρου και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις; 

-Αν αναζητάς μια εύκολη λύση: Το λευκό και το κρεμ είναι δύο διαχρονικές επιλογές, που αντανακλούν το φως, διευρύνουν οπτικά ένα δωμάτιο και λειτουργούν σαν ουδέτεροι καμβάδες, στους οποίους μπορείς να προσθέσεις ζωηρόχρωμα διακοσμητικά στοιχεία χωρίς το σύνολο να μοιάζει φλύαρο.

-Για ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα: Δοκίμασε να βάψεις έναν από τους τοίχους του δωματίου σε διαφορετικό χρώμα, κατά προτίμηση κάποιο συμπληρωματικό. Συμπληρωματικά λέγονται τα χρώματα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι στον τροχό των χρωμάτων, π.χ. το κόκκινο με το πράσινο. Ο συνδυασμός τους αποπνέει ισορροπία και δυναμισμό.

-Σε ένα χαμηλοτάβανο δωμάτιο: Ένα πιο ανοιχτό χρώμα στην οροφή θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του ύψους και θα φωτίσει τον χώρο.

-Σε ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών: Απόφυγε τους σκούρους τόνους, γιατί θα δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι ακόμη μικρότερο.

-Σε ένα μονόχρωμο δωμάτιο: Μπορείς να παίξεις με την υφή. Συνδύασε έναν γυαλιστερό τοίχο με έναν άλλο βαμμένο στον ίδιο τόνο αλλά με τεχνοτροπία που δίνει την αίσθηση του ανάγλυφου.

-Σε ένα πολύ φωτεινό δωμάτιο: Απόφυγε το λευκό χρώμα, γιατί μπορεί να φαίνεται εκτυφλωτικό.

-Νιώθεις τολμηρή; Παίξε με ασυνήθιστους συνδυασμούς, όπως με γκρι και λεμονί, γαλάζιο και ροζ ή μπλε και πορτοκαλί! 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares