Βρες το χρώμα (του)!

Βάφεις το σπίτι σου; Επέλεξε για κάθε δωμάτιο το χρώμα που του ταιριάζει περισσότερο.

Γεωργία Κοντού

Τα χρώματα της διακόσμησης του σπιτιού σου είναι κυρίως θέμα προσωπικού γούστου. Όμως, δεδομένου ότι κάθε χρώμα εμπνέει διαφορετική ψυχική διάθεση και επηρεάζει παράγοντες όπως τη φωτεινότητα ενός χώρου, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορείς να λάβεις υπόψη σου στην επιλογή τους.

Είσοδος: Είναι σημαντικό να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα, που σκοτεινιάζουν τον χώρο και μπορεί να δώσουν ακόμη και μια αφιλόξενη αίσθηση στον επισκέπτη που θα περάσει το κατώφλι.

Καθιστικό: Διάλεξε χρώματα που αποπνέουν ηρεμία όπως το πράσινο, ή ζωντάνια και χαρά όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί. Εξαρτάται από το αν το καθιστικό αποτελεί για σένα κυρίως ένα δωμάτιο χαλάρωσης ή αν το έχεις μετατρέψει σε μπαράκι για φίλους!

Κουζίνα: Το κόκκινο, το πορτοκαλί ή το κίτρινο σε απαλούς τόνους δίνουν ζωντάνια και φωτίζουν την κουζίνα, που συνήθως είναι αδικημένη από άποψη χώρου και φωτισμού - το πορτοκαλί, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες ανοίγει την όρεξη!

Κρεβατοκάμαρα: Ηρεμία και χαλάρωση είναι τα ζητούμενα στον συγκεκριμένο χώρο. Σου προτείνουμε κάποια απαλή απόχρωση του γαλάζιου, του πράσινου ή του λιλά.

Γραφείο-ατελιέ: Το κίτρινο ευνοεί την πνευματική δραστηριότητα και βοηθάει στην αντιμετώπιση της υπνηλίας.

Μπάνιο: Γαλάζιο, πράσινο ή αποχρώσεις της γης σε απαλούς τόνους θα σε βοηθήσουν να το μετατρέψεις στο προσωπικό σου spa. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares