Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Φυσικά συστατικά για τον καθαρισμό του σπιτιού

Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν φυσικές εναλλακτικές στα σκληρά καθαριστικά που βρίσκεις στο εμπόριο.



Η χρήση φυσικών συστατικών για τον καθαρισμό του σπιτιού δεν είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, ασφαλής και πολύ οικονομική. Ακολουθούν μερικά κοινά φυσικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για διάφορες εργασίες καθαρισμού στο σπίτι.

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα ευέλικτο και ισχυρό καθαριστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό τζαμιών, πάγκων και επιφανειών του μπάνιου. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην αφαίρεση του λίπους και των οσμών.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και αποσμητικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαριστούν νεροχύτες, μπανιέρες και εστίες κουζίνας. Όταν αναμιγνύεται με νερό, σχηματίζει μια πάστα που μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επίμονων λεκέδων.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και έχει ένα ευχάριστο, φρέσκο ​​άρωμα. Είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση του λίπους και της βρωμιάς. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις λεκέδες και να λευκάνεις επιφάνειες που έχουν γίνει πιο σκούρες με τον χρόνο.

Αιθέρια Έλαια

Αιθέρια έλαια όπως το έλαιο τεϊόδεντρου, το έλαιο λεβάντας και το έλαιο ευκαλύπτου έχουν φυσικές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μπορούν να προστεθούν σε διαλύματα καθαρισμού για ευχάριστο άρωμα και πρόσθετη καθαριστική δύναμη.

Αλάτι

Το χοντρό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό με polishing δυνατότητες. Είναι εξαιρετικό για το τρίψιμο των σκευών της κουζίνας, όπως ταψιά και κατσαρόλες, καθώς και για την αφαίρεση λεκέδων από ξύλινες σανίδες κοπής.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εργασίες γενικού καθαρισμού και έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά από το λευκό ξύδι.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την περιποίηση ξύλινων επίπλων και επιφανειών. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει τα κολλώδη υπολείμματα βρωμιάς από επιφάνειες του σπιτιού.

Αποσμητικά χώρου με βάση το αιθέριο έλαιο

Φτιάξε τα δικά σου φυσικά αποσμητικά χώρου αναμειγνύοντας νερό με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι σπρέι.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της