Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 tips για να οργανώσεις με τον καλύτερο τρόπο τις ντουλάπες σου

Τι να κάνεις για καθημερινή ευκολία και σωστή αποθήκευση των ρούχων σου.



Η αποτελεσματική οργάνωση της γκαρνταρόμπας σου μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο και να κάνει το καθημερινό ντύσιμο μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου αποτελεσματικά, για ευκολία και σωστή αποθήκευση των ρούχων σου.

Καθάρισε τακτικά

Ξεκίνα ξεκαθαρίζοντας τα ρούχα σου και πετώντας αντικείμενα που δεν φοράς ή δεν χρειάζεσαι πλέον. Δώρισε ή πέτα ρούχα που έχουν φθαρεί ή δεν ταιριάζουν πλέον στο στυλ σας. Η τακτική εκκαθάριση βοηθά στην αποφυγή του να γεμίζει συνεχώς η γκαρνταρόμπας σου και να μην βρίσκεις όσα ρούχα πραγματικά φοράς συχνά.

Κατηγοριοποίηση ρούχων

Δημιούργησε κατηγορίες παρόμοιων αντικειμένων για να διευκολύνεις την εύρεση αυτού που χρειάζεσαι. Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά τύπο (π.χ. πουκάμισα, παντελόνια, φορέματα) και στη συνέχεια χώρισε περαιτέρω αυτές τις ομάδες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ταξινόμηση ανά χρώμα, εποχή ή περίσταση.

Χρησιμοποίησε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Επένδυσε σε λύσεις αποθήκευσης για να μεγιστοποιήσεις το χώρο που διαθέτεις και να κρατήσεις τα πάντα οργανωμένα. Χρησιμοποίησε διαχωριστικά συρταριών, κρεμαστά ράφια και κουτιά αποθήκευσης. Οι διαφανείς θήκες για αξεσουάρ όπως κασκόλ και ζώνες για να μπορείς εύκολα να δεις τι υπάρχει μέσα είναι επίσης εξαιρετική λύση.

Εναλλαγή εποχιακών αντικειμένων

Εάν έχεις περιορισμένο χώρο, σκέψου να αποθηκεύσεεις αλλού ρούχα εκτός εποχής και να τα αλλάζεις καθώς αλλάζουν και οι εποχές. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την γκαρνταρόμπα σου διαχειρίσιμη και να διασφαλίσεις ότι θα ασχολείσαι μόνο με τα ρούχα που είναι κατάλληλα για τον τρέχοντα καιρό.

Δώσε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα

Τακτοποίησε την ντουλάπα σου έτσι ώστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς συχνά να είναι εύκολα προσβάσιμα. Τοποθέτησε τα καθημερινά απαραίτητα στο ύψος των ματιών ή σε κοντινή απόσταση. Ρούχα για ειδικές περιστάσεις ή εποχιακά είδη μπορούν να αποθηκευτούν σε λιγότερο προσβάσιμες περιοχές, καθώς δεν θα τα χρειάζεσαι τόσο συχνά.

Φτιάξε μια capsule wardrobe

Φτιάξε μια capsule wardrobe, η οποία αποτελείται από μια επιμελημένη συλλογή από ευέλικτα, διαχρονικά κομμάτια που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν. Αυτό όχι μόνο απλοποιεί τη λήψη αποφάσεων για το τί θα φορέσεις κάθε μέρα, αλλά και διευκολύνει την οργάνωση της γκαρνταρόμπας σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα