Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

Tips για να μετριάσεις τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις την υγρασία στο χώρο σου



Η αντιμετώπιση της έντονης υγρασίας στο σπίτι μπορεί να είναι μια πρόκληση δύσκολη στη διαχείρισή της, όμως υπάρχουν πολλές στρατηγικές κινήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις για να μειώσεις τις επιπτώσεις της και να δημιουργήσεις ένα πιο άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Να μερικές από αυτές που πρέπει να γνωρίζεις.

Χρησιμοποίησε έναν αφυγραντήρα

Ένας αφυγραντήρας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τον αέρα, μειώνοντας τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Τοποθέτησέ τον σε χώρους όπου η υγρασία είναι πιο προβληματική, όπως υπόγεια, μπάνια ή χώρους με πλυντήριο.

Αερισμός

Φρόντισε να αερίζεται σωστά όλο το σπίτι. Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες εξαερισμού σε μπάνια και κουζίνες για να απομακρύνεται η υγρασία από τον αέρα όταν μαγειρεύεις ή κάνεις ντους.

Κλιματισμός

Η λειτουργία του κλιματιστικού σου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Τα κλιματιστικά όχι μόνο ψύχουν ή θερμαίνουν τον αέρα, αλλά αφαιρούν και την υγρασία ως μέρος της διαδικασίας ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Διαρροές στεγανοποίησης

Επιθεώρησε το σπίτι σου για τυχόν διαρροές ή σημεία όπου μπορεί να εισέρχεται εξωτερικός αέρας. Η σφράγιση αυτών των διαρροών μπορεί να αποτρέψει τη διείσδυση υγρού εξωτερικού αέρα στο σπίτι.

Περιόρισε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Αν και τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα, απελευθερώνουν επίσης υγρασία μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διαπνοή. Ο περιορισμός του αριθμού των φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων υγρασίας του χώρου.

Επιδιόρθωσε τις διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων

Οποιεσδήποτε διαρροές στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού μπορεί να συμβάλουν στην υγρασία του εσωτερικού χώρου. Επιδιόρθωσε τυχόν διαρροές αμέσως για να αποτρέψεις τη συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας.

Χρησιμοποίησε υλικά που απορροφούν την υγρασία

Τοποθέτησε υλικά που απορροφούν την υγρασία, όπως συσκευασίες τζελ πυριτίου ή αφυγραντικά σε χώρους επιρρεπείς σε υψηλή υγρασία, όπως ντουλάπες ή αποθηκευτικούς χώρους.

Αύξησε τη ροή αέρα

Κράτα τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές για να προωθήσεις τη ροή αέρα σε όλο το σπίτι. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παγίδευσης της υγρασίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Παρακολούθησε τα επίπεδα υγρασίας του χώρου

Χρησιμοποίησε ένα υγρόμετρο για να παρακολουθείς τακτικά τα επίπεδα υγρασίας του εσωτερικού χώρου. Ιδανικά, η εσωτερική υγρασία πρέπει να κινείται μεταξύ 30-50%. Εάν τα επίπεδα υπερβαίνουν συνεχώς αυτό το εύρος, σκέψου να εφαρμόσεις πρόσθετες στρατηγικές για τη μείωση της υγρασίας.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα