Skip to main content

ΣΠΙΤΙ

6 πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου

Τα χαλιά φεύγουν και μαζί προετοιμάζουμε το σπίτι για τους θερινούς μήνες



Η άνοιξη είναι συνδεδεμένη με το μάζεμα των χαλιών και των βαριών υφασμάτων από το σπίτι, μαζί και με μια γενική καθαριότητα που θα το προετοιμάσει για τους θερινούς μήνες που έρχονται με ταχύτητα. Ακολουθούν έξι πράγματα για να κάνεις σε ένα μεγάλο spring clean στο σπίτι σου, για την απαραίτητη ανανέωση και φρεσκάδα στον χώρο σου.

Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι

Ξεκίνα περνώντας από κάθε δωμάτιο και πετώντας αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς πλέον. Δώρισέ τα ή ανακύκλωσε ό,τι μπορείς. Στη συνέχεια, οργάνωσε τα υπόλοιπα αντικείμενα με συστηματικό τρόπο, διασφαλίζοντας ότι όλα έχουν την καθορισμένη θέση τους.

Καθάρισε σε βάθος δάπεδα και χαλιά

Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισε καλά όλα τα δάπεδα. Πέρνα τα χαλιά με τον ατμοκαθαριστή σου για να αφαιρέσεις τη έντονη βρωμιά και τυχόν λεκέδες. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις κάτω από έπιπλα και σε γωνίες όπου συσσωρεύεται σκόνη.

Πλύσιμο παραθύρων

Καθάρισε τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των παραθύρων για να μπει περισσότερο φυσικό φως και να βελτιώσεις την ορατότητα. Επιπλέον, ξεσκόνισε τις περσίδες ή πλύνε τις κουρτίνες σου.

Λεπτομέρειες κουζίνας και μπάνιου

Καθάρισε τους πάγκους της κουζίνας, τα ντουλάπια και τις συσκευές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως η εστία μαγειρικής και τα ράφια του ψυγείου που συσσωρεύουν ακαθαρσίες. Στο μπάνιο, πέρα από τις συνηθισμένες εργασίες, δώσε προσοχή στις αποχετεύσεις για να εξασφαλίσεις ότι όλα θα αστράφτουν.

Ξεσκόνισμα σε όλες τις επιφάνειες

Ξεσκόνισε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των ραφιών, των φωτιστικών και των ηλεκτρονικών συσκευών. Χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών ή και ένα ειδικό σπρέι για να παγιδεύσεις καλύτερα τη σκόνη.

Ανανέωσε τα κλινοσκεπάσματα και τα λευκά είδη

Πλύνε όλα τα κλινοσκεπάσματα, συμπεριλαμβανομένων των σεντονιών, των μαξιλαροθηκών και των παπλωμάτων. Μην ξεχνάς να πλένεις μαξιλάρια και προστατευτικά καλύμματα στρώματος εάν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικά tips για να διακοσμήσεις ένα παιδικό δωμάτιο

Να πώς θα γίνει πιο όμορφο το δωμάτιο των μικρών ενοίκων του σπιτιού

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας