Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

ΑΥΤΟΙ είναι οι 10 πιο μαγευτικοί προορισμοί για τον χειμώνα

Κάνει κρύο; Καιρός για ταξίδι!


Φύλλις Νικολάου

Σου αρέσουν τα χειμωνιάτικα ταξίδια; Το ίδιο και στους ταξιδιωτικούς συντάκτες της εφημερίδας Telegraph! Οι τελευταίοι, μάλιστα, πρόσφατα «άνοιξαν» τα χαρτιά τους για να μας αποκαλύψουν τις 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθούμε τον χειμώνα που έρχεται! Από τη wanderlust λίστα τους, φυσικά, δεν λείπει τίποτα: κοσμοπολίτικες μητροπόλεις, ρομαντικοί προορισμοί και «ξεχασμένες» πρωτεύουσες! 

Νέα Υόρκη: Κάθε πόλη στον καιρό της και η Νέα Υόρκη... τον χειμώνα! Σύμφωνα με τους συντάκτες της Telegraph, το «Μεγάλο Μήλο» προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον χειμερινό επισκέπτη της: υπέροχος μπλε ουρανός, κτίρια που κόβουν την ανάσα και απαλό χιόνι να καλύπτει τα πάρκα και τους δρόμους της, συνθέτουν ένα αστικό παραμυθένιο τοπίο που όμοιο του δεν υπάρχει!

allyou_10wintercities_newyork_big.jpg

Βενετία: Ιστορία, κανάλια και... ρομάντζο! Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της Βενετίας. Αλλά τι την κάνει ιδανικό προορισμό για τον χειμώνα; Η έλλειψη πολυκοσμίας θα σε κάνει να νιώσεις ότι τα κανάλια της σου ανήκουν και να απολαύσεις το υπέροχα γαλήνιο σκηνικό που συμπληρώνουν τα αρχιτεκτονικά της κοσμήματα και η λιμνοθάλασσα, πάνω στην οποία νομίζει κανείς ότι «ίπταται». Να αναφέρουμε και τις σημαντικά χαμηλότερες τιμές ή δε θα χρειαστεί;

allyou_10wintercities_venice_big.jpg

Λισαβόνα: Χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τάγου, η άκρως εντυπωσιακή Λισαβόνα συνδυάζει τη κοσμοπολίτικη ενέργεια μιας σύγχρονης μεγαλούπολης με μια νοσταλγική αύρα, αποκύημα των ένδοξων αποικιοκρατικών χρόνων της. Με έντονη νυχτερινή ζωή (βλ. Bairro Alto), ιστορικά αξιοθέατα, «ψαγμένες» γκαλερί, παλαιομοδίτικα τραμ, πολύχρωμα μωσαϊκά και fado να αντηχούν στα μικροσκοπικά στενά της, η Λισαβόνα είναι βέβαιο ότι θα σε συναρπάσει!

allyou_10wintercities_lisbon_big-alt.jpg

Βερολίνο: Κι όμως η πρωτεύουσα της Γερμανίας μεταμορφώνεται κάθε χειμώνα! Και μπορεί οι λίμνες της να παγώνουν και τα παγκάκια να μην... προσφέρονται για χρήση, αλλά οι κάτοικοί της γίνονται πιο ζεστοί, φιλόξενοι και κοινωνικοί με τα δεκάδες μπαρ, καφέ και μουσεία να σφύζουν από ζωή και ενέργεια. Το Δεκέμβριο, μάλιστα, ενόψει των γιορτών, η πόλη γεμίζει υπαίθριες αγορές με πάγκους που προσφέρουν ξεχωριστά στολίδια και απολαυστικό Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί) για να πάει κάτω... το κρύο! 

allyou_10wintercities_berlin_big.jpg

Μαδρίτη: Η ισπανική πρωτεύουσα δεν είναι μόνο στέγη της... βασίλισσας του ποδοσφαίρου, Ρεάλ, μόνιμο σπίτι της Guernica του Πικάσο και το αντίπαλο δέος της πολύχρωμης Βαρκελώνης, αλλά και ένας ζωντανός, χειμερινός τουριστικός προορισμός. Πάντα ηλιόλουστη, η γοητευτική Μαδρίτη προσφέρεται για βόλτες στα γραφικά στενά της, tapas μέχρι σκασμού και clubbing μέχρι τελικής πτώσης.

allyou_10wintercities_madrid_big.jpg

Νίκαια: Κάτι ήξεραν οι πλούσιοι Βρετανοί ευγενείς που συνήθιζαν να παραθερίζουν στη Γαλλική Ριβιέρα αποκλειστικά το χειμώνα! Μακριά από την πολυκοσμία του... καλοκαιριού, η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας παραμένει δροσερή και την πιο κρύα εποχή του χρόνου με τα μουσεία, τις γκαλερί και τα μικρά καφέ που είναι κρυμμένα στα πεζοδρομημένα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της να κλέβουν την ανάσα στους off-season επισκέπτες της.

allyou_10wintercities_nice_big.jpg

Ρώμη: Πέρα από «Αιώνια Πόλη», η Ρώμη είναι και προορισμός παντός καιρού! Το χειμώνα, ωστόσο, οι ψαγμένοι ταξιδιώτες επιμένουν ότι φορά το κανονικό της πρόσωπο. Ατελείωτες βόλτες, γοητευτικές πλατείες, μεγαλοπρεπή κτίρια, γραφικά σοκάκια, συγκλονιστική αγορά, μυρωδιά από ψημένο κάστανο και ο καλύτερος εσπρέσο που έχεις πιει ποτέ, θα σε κάνουν να μην θέλεις να πεις «Addio» στην πόλη που η dolce vita γίνεται πραγματικότητα.

allyou_10wintercities_rome_big.jpg

Στοκχόλμη: Η πατρίδα των Βίκινγκς, του H&M, των ABBA και του... Ikea, το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα τόπο μαγικό! Mε αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, τη γοητεία του αρχιπελάγους της, τα μεσαιωνικά σοκάκια της, τις hip υπαίθριες αγορές, τα εντυπωσιακά ανάκτορα, τις επιβλητικές γέφυρες και το (απρόσμενα) καλό φαγητό της, η Στοκχόλμη είναι hot προοριμός ακόμα κι όταν ο υδράργυρος παγώνει.

allyou_10wintercities_stockholm_big.jpg

Βιέννη: Μητέρα της ψυχανάλυσης και του... βαλς, η καθηλωτική Βιέννη είναι must χειμερινός προορισμός παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες της. Τι θα κάνεις εδώ; Βόλτες στα ανάκτορα (ναι, ναι, εδώ θα δεις πού έμενε η περίφημη πριγκίπισσα Σίσι), munching στα γραφικά καφέ και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, partying στα πανέμορφα μπαρ της και πατινάζ στο τεράστιο παγοδρόμιο της Rathausplatz. Σε προειδοποιούμε: η Βιέννη μέχρι και την όπερα θα σε κάνει να... λατρέψεις!

allyou_10wintercities_vienna_big.jpg

Άμστερνταμ: Μπορεί να είναι δημοφιλές για άλλους λόγους, αλλά το γραφικό και ιδιαίτερο Άμστερνταμ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα! Άλλωστε, πρόκειται για μια πραγματικά ξεχωριστή πόλη, που συνδυάζει μοναδική αρχιτεκτονική, έντονη πολιτιστική και νυχτερινή ζωή και ανεπιτήδευτη μποέμ γοητεία. Με όλα αυτά, πώς γίνεται να μην είναι ακαταμάχητο;

allyou_10wintercities_amsterdam_big.jpg

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.