Πάσχα στο Πήλιο!

Πάσχα στο Πήλιο. Μια από τις καλές επιλογές για Πάσχα εντός συνόρων!

Allyou Team


Για δικούς μου άγνωστους λόγους είχα συνδέσει το Πήλιο με τον χειμώνα… Ναι.. ούτε καν με το καλοκαίρι και τις απίστευτες παραλίες του. Διαπίστωσα όμως ότι το Πήλιο είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο..και άρα μια από τις πολλές επιλογές για Πάσχα εντός συνόρων!

piliomesa.jpg


Αθήνα – Βόλος – Μακρινίτσα – Πορταριά
Δεν μ ‘ αρέσει να χάνω τη μέρα μου, αλλά δεν μ ‘ αρέσει να χάνω και τον ύπνο μου..και όχι δεν μπορώ να κοιμηθώ το μεσημέρι ..οπότε εγώ ξεκινάω πάντα με το ζόρι κατά τις 11:00 για το ταξίδι μου…πράγμα πολύ βολικό στην προκειμένη καθώς κατά τις 14:30 Μεγάλη Παρασκευή έπινα το ουζάκι μ και τσιμπούσα ότι μπορεί να το συνοδεύει σε ένα στενάκι στο Βόλο .  Αρχική μου επιλογή ήταν το Με ζεν φροντίστε να κάνετε κράτηση δεν θα βρείτε ουτε σκαμπό. Επόμενη στάση η Μακρινίτσα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Η ενσωμάτωση της στο ελληνικό κράτος έγινε το 1881 μαζί με την υπόλοιπη Θεσσαλία. Η Μακρινίτσα μαζί με την Πορταριά είναι από τους παλαιότερους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς τη χώρας μας.
Τι θα δείτε: Αναστήλωμένα αρχοντικά του 18ου – 19ου αιώνα, λιθόστρωτα καλντερίμια, αιωνόβια πλατάνια στην κεντρική πλατεία, τη κρήνη του Αθάνατου Νερού, το εκκλησάκιτου Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το παραδοσιακό καφενείο Θεόφιλος που κοσμείται με τοιχογραφία του γνωστού ζωγράφου, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια της ζωής του στο Πήλιο. Τι θα δοκιμάσετε: Γλυκά του κουταλιού 1)κολοκύθι 2)ρετσέλι 3)καρυδάτο. Που θα μείνετε: Προτιμήστε ένα παραδοσιακό αρχοντικό, που θα έχει διατηρήσει στοιχεία από την αρχική διαρρύθμιση. Εγώ διάλεξα τα Αρχοντικά Καραμαρλής, του Γιώργου και της Εύας και το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

blackswatchtravels.com

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares