Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Πάσχα στο Πήλιο!

Πάσχα στο Πήλιο. Μια από τις καλές επιλογές για Πάσχα εντός συνόρων!




Για δικούς μου άγνωστους λόγους είχα συνδέσει το Πήλιο με τον χειμώνα… Ναι.. ούτε καν με το καλοκαίρι και τις απίστευτες παραλίες του. Διαπίστωσα όμως ότι το Πήλιο είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο..και άρα μια από τις πολλές επιλογές για Πάσχα εντός συνόρων!

piliomesa.jpg


Αθήνα – Βόλος – Μακρινίτσα – Πορταριά
Δεν μ ‘ αρέσει να χάνω τη μέρα μου, αλλά δεν μ ‘ αρέσει να χάνω και τον ύπνο μου..και όχι δεν μπορώ να κοιμηθώ το μεσημέρι ..οπότε εγώ ξεκινάω πάντα με το ζόρι κατά τις 11:00 για το ταξίδι μου…πράγμα πολύ βολικό στην προκειμένη καθώς κατά τις 14:30 Μεγάλη Παρασκευή έπινα το ουζάκι μ και τσιμπούσα ότι μπορεί να το συνοδεύει σε ένα στενάκι στο Βόλο .  Αρχική μου επιλογή ήταν το Με ζεν φροντίστε να κάνετε κράτηση δεν θα βρείτε ουτε σκαμπό. Επόμενη στάση η Μακρινίτσα, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Η ενσωμάτωση της στο ελληνικό κράτος έγινε το 1881 μαζί με την υπόλοιπη Θεσσαλία. Η Μακρινίτσα μαζί με την Πορταριά είναι από τους παλαιότερους ορεινούς τουριστικούς προορισμούς τη χώρας μας.
Τι θα δείτε: Αναστήλωμένα αρχοντικά του 18ου – 19ου αιώνα, λιθόστρωτα καλντερίμια, αιωνόβια πλατάνια στην κεντρική πλατεία, τη κρήνη του Αθάνατου Νερού, το εκκλησάκιτου Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το παραδοσιακό καφενείο Θεόφιλος που κοσμείται με τοιχογραφία του γνωστού ζωγράφου, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια της ζωής του στο Πήλιο. Τι θα δοκιμάσετε: Γλυκά του κουταλιού 1)κολοκύθι 2)ρετσέλι 3)καρυδάτο. Που θα μείνετε: Προτιμήστε ένα παραδοσιακό αρχοντικό, που θα έχει διατηρήσει στοιχεία από την αρχική διαρρύθμιση. Εγώ διάλεξα τα Αρχοντικά Καραμαρλής, του Γιώργου και της Εύας και το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

blackswatchtravels.com

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.