Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Σίφνος προορισμοί: 5 λόγοι που θα σε 'ψήσουν

Σίφνος προορισμοί: οι διακοπές σε ένα από τα πιο ''νόστιμα'' νησιά!



Ντάξει δεν λέω αν είναι καλοκαίρι, έχεις θάλασσα και καλή παρέα τότε δεν θέλεις κάτι άλλο για να είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία άλλωστε βρίσκεται σε αυτές τι μικρές καλοκαιρινές στιγμές που θα αποτελούν δύναμη και μπαταρία για τον χειμώνα. 

Σκέψου όμως, να είναι καλοκαίρι και να είσαι και στην Σίφνο. 
Καλύτερα δεν γίνεται, πίστεψε με. Δεν έχω ακούσει έναν να μου πει ότι ''Ξέρεις κάτι, πήγα Σίφνο αλλά ντάξει δεν ήταν και τόσο ωραία''. Ούτε έναν! Τυχαίο; 
Μάλλον όχι. Σε αυτό το άκρως καλοκαιρινό άρθρο θα ταξιδέψουμε μαζί μέχρι την Σίφνο, θα δούμε τα ''must do'' της και που ξέρεις... ίσως βρεθείς και εσύ, σύντομα εκεί. Προλαβαίνεις να κλείσεις...

Νούμερο ένα.
Θα ξεκινήσω με το Σιφνέϊκο φαγητό! Το φαγητό εκεί έχει να κάνει με τσελεμεντέ. Τόσο παραδοσιακό, τόσο ελληνικό, τόσο χαριτωμένο... Οι μυρωδιές, οι γεύσεις, η ατμόσφαιρα, τι να πρωτοπώ δεν ξέρω. Οι τοπικές λιχουδιές του νησιού είναι πολλές, όπου δεις στον κατάλογο την λέξη μαστέλο, just go for it.

sifnos1.jpg

Noύμερο δύο.
Η Χρυσοπηγή. Σκέψου είναι απόγευμα με το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα που έχω δει ποτέ, με το πιο ελληνικό κυκλαδίτικο τοπίο, με πεζοπορία και ένα τέλειο εκκλησάκι στο τέλος του γκρεμού. Ίσως από τις φωτογραφίες καταλάβεις καλύτερα γιατί να επισκεφτείς την Χρυσοπηγή!

sifnos2.jpg

Νούμερο 3.
Τα πανηγύρια στην Σίφνο... Βγαλμένα από ταινία, φωτάκια στην αυλή της εκκλησιάς, νησιώτικα, μυρωδιές από φαγητά και κρασί, χαρούμενοι άνθρωποι, πολύ χορό και όταν γίνονται και σε εκκλησία που βρίσκεται στα ψηλά έχεις και άψογη θέα. Πανηγύρια στο νησί γίνονται όλο το καλοκαίρι, ρωτήστε τους ντόπιους ή τους ξενοδόχους να σας ενημερώσουν για εκείνη την ημέρα. Ελπίζω να πετύχετε ένα από τα πιο ωραία.

sifnos3.jpg

Νούμερο 4.
Οι παραλίες της. Και πιο συγκεκριμένα ο κοσμοπολίτικος Πλατύς Γιαλός. Βουτιές σε νερά του Αιγαίου, χρυσή άμμος και πελώρια ακτή. Τι άλλο θες; Α! ακριβώς πάνω από την παραλία βρίσκεται και το πιο πολυσύχναστο καλντερίμι του νησιού, με μαγαζιά, ταβέρνες, cocktail bars για after drinks και late drinks.

sifnos4.jpg

Νούμερο 5.
Το κάστρο της Σίφνου. Υπέροχη αρχιτεκτονική. Αξίζει να περπατήσεις και να χαθείς στα στενάκια, γνωρίζοντας τους πολύ φιλόξενους ντόπιους και τα κυκλαδίτικα ψηφιδωτά των μονοπατιών. Αξίζει επίσης να ανέβεις ψηλά, την ώρα λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και να απολαύσεις το τέλος της ημέρας έχοντας θέα όλη την πανέμορφη Σίφνο.

sifnos5.jpg

Σε αφήνω να ψάξεις εισιτήρια...

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

ΤΑΞΙΔΙ

10 λόγοι για να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ την Άνοιξη

Το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο κάθε εποχή και την Άνοιξη είναι εντελώς παραμυθένιο

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους