Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Top ευρωπαϊκοί προορισμοί

Top ευρωπαϊκοί προορισμοί που μπορεί να μην έχεις ακουστά, αλλά αξίζει να επισκεφτείς


Γεωργία Κοντού

Η Μάργκο, μια νεαρή Αμερικανίδα που έκανε πραγματικότητα το όνειρό της να μετακομίσει με τον καλό της σε μια παραμυθένια γερμανική πόλη, τα τελευταία χρόνια γυρίζει την Ευρώπη και καταγράφει τις εντυπώσεις της στο ιστολόγιο The Overseas Escape. Πρόσφατα έφτιαξε ένα τοπ τεν αγαπημένων οικισμών στην Ευρώπη -μικρών πόλεων και χωριών- που δεν υπάρχουν στα περισσότερα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων. Κράτα σημειώσεις και, αν είσαι αρκετά τυχερή και μπορείς να το κάνεις τώρα, φτιάξε βαλίτσες!

burano750.jpg

1. Νησί Μπουράνο, Ιταλία. Στη λιμνοθάλασσα της άκρως τουριστικής Βενετίας υπάρχει αυτό το νησάκι που κατοικείται κυρίως από ψαράδες. Τα χρωματιστά σπιτάκια του, που στο παρελθόν εκτελούσαν χρέη... φάρου, σήμερα έχουν γίνει αγαπημένο φωτογραφικό θέμα για τους λάτρεις του Pinterest.

positano2.jpg

2. Ποζιτάνο, Ιταλία (και στην κεντρική φωτό). Ολόκληρη η Ακτή Αμάλφι ανήκει στα Πολιτιστικά Μνημεία της Unesco. Όμως το Ποζιτάνο είναι ίσως το μεγαλύτερο στολίδι της. Τα σπιτάκια του, σκαρφαλωμένα σε απότομες πλαγιές, προσφέρουν υπέροχη θέα στη Μεσόγειο.

oxford3.jpg

3. Οξφόρδη, Βρετανία. Το ομώνυμο πανεπιστήμιο, ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, θα σε κάνει να νιώσεις σαν να παίζεις σε ταινία του Χάρι Πότερ. Αλλά και η πόλη που το φιλοξενεί, με τα γραφικά σπιτάκια και τους λιθόστρωτους δρόμους, προσφέρεται για μια συναρπαστική απόδραση: γεμάτη με ωραίες παμπ, εστιατόρια και μαγαζιά, δεν θα σε αφήσει να βαρεθείς ούτε στιγμή.

Hallstatt750.jpg

4. Χάλστατ, Αυστρία. Ένα πανέμορφο παραλίμνιο χωριουδάκι των Άλπεων. Η Μάργκο συστήνει να μη χάσεις τη βαρκάδα στην ομώνυμη λίμνη, μια ονειρεμένη εμπειρία που θα σου δώσει την ευκαιρία να απολαύσεις μοναδικά τοπία.

ronda5.jpg

5. Ρόντα, Ισπανία. Ένας γραφικός οικισμός στα βουνά της Ανδαλουσίας. Μια εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από ένα βαθύ φαράγγι, η λεγόμενη Πουέντε Νουέβο (νέα γέφυρα) συνδέει την παλιά με την καινούρια πόλη. Η Μάργκο προτείνει οπωσδήποτε πεζοπορία στο φαράγγι. Μην παραλείψεις  επίσης να δοκιμάσεις τσούρος, τους ισπανικούς λουκουμάδες.

nerja750.jpg

6. Νέρχα, Ισπανία. Στην Κόστα ντελ Σολ, επίσης στην περιοχή της Ανδαλουσίας, βρίσκεται αυτός ο παραθαλάσσιος οικισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ελληνικούς: και παραλίες διαθέτει και πολλές επιλογές διασκέδασης. Εδώ όμως ενώ θα απολαμβάνεις τις διακοπές σου θα έχεις την ευκαιρία να μυηθείς και στον ισπανικό πολιτισμό - μεταξύ άλλων, απολαμβάνοντας υπέροχα τάπας και πίνοντας καλό κρασί. Αργεί το καλοκαίρι;

bruges7.jpg

7. Μπριζ, Βέλγιο. Γνωστή και ως η “Βενετία του Βορρά”, είναι ο παράδεισος του φωτογράφου αλλά και... του λάτρη της μπίρας. Κάνε μια βόλτα στα κανάλια της, απόλαυσε μύδια και τηγανιτές πατάτες, μια από τις βελγικές σπεσιαλιτέ, και θαύμασε την αρχιτεκτονική της πόλης. Η πρόσβαση από τις Βρυξέλλες είναι πολύ εύκολη με το τρένο.

syringe8.jpg

8. Σιρίντζε, Τουρκία. Σε απόσταση μίας ώρας από τη Σμύρνη, είναι ένα χωριό που φημίζεται για το ελαιόλαδο και το κρασί του. Στο παρελθόν το αποκαλούσαν Τσιρκίντζε, δηλαδή “άσχημο”, για να αποθαρρύνουν τους επίδοξους επισκέπτες, μέχρι που το 1926 μετονομάστηκε σε Σιρίντζε, δηλαδή όμορφο! Στα συν του εκτός από την -οικεία σε εμάς τους Έλληνες- αρχιτεκτονική του είναι και το φαγητό: η Μάργκο υποστηρίζει ότι εδώ είχε δοκιμάσει το καλύτερο κρέας του 2013.

haidelberg9.jpg

9. Χάιντελμπεργκ, Γερμανία. Η Μάργκο το χαρακτηρίζει “το ωραιότερο μέρος στη Γερμανία” και σπεύδει να διευκρινίσει ότι είναι αντικειμενική, παρόλο που ζει εκεί! Τι προτείνει στους επισκέπτες της πόλης; Βόλτες και shopping στο ιστορικό κέντρο, περπάτημα κατά μήκος του ποταμού, εξερεύνηση του ομώνυμου κάστρου και περπάτημα στο λεγόμενο Μονοπάτι του Φιλοσόφου, με την υπέροχη θέα στην πόλη.

garmish750.jpg

10. Γκάρμις, Γερμανία. Μια “παιδική χαρά” για όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με την μπλόγκερ. Προσφέρει τη δυνατότητα για άπειρες υπαίθριες δραστηριότητες, ειδικά σκι, και ρομαντικά γεύματα σε εστιατόρια που μοιάζουν να έχουν βγει από τις σελίδες του παραμυθιού. Στα σύνορα με την Αυστρία, συνδυάζει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πανέμορφη τοποθεσία, με τις Άλπεις να δεσπόζουν γύρω από την πόλη.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson