Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Χ(ώρα) να φύγεις; Δες τη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες για γυναίκες

Οι 9 ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες – είτε για να ταξιδέψουν ή να ζήσουν



Εάν τυχαίνει να είστε γυναίκα που αυτή τη στιγμή αναζητά μετεγκατάσταση στο εξωτερικό ή περιορίζει τις επιλογές σας για μια επερχόμενη ταξιδιωτική περιπέτεια, σας επεκτείνουμε την ανεκτίμητη πηγή μας – έναν περιεκτικό οδηγό σχολαστικά επιμελημένο για να φέρει στο φως τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες. Θα ανακαλύψετε βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Οι 9 ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για τις γυναίκες:

  1. Νορβηγία
  2. Φινλανδία
  3. Ισλανδία
  4. Δανία
  5. Λουξεμβούργο
  6. Ελβετία
  7. Σουηδία
  8. Αυστρία
  9. Ηνωμένο Βασίλειο
  10. Ολλανδία

Οι ασφαλέστερες χώρες για να ζήσουν ή να ταξιδέψουν οι γυναίκες

Αυτή η συλλογή των κορυφαίων 9 ασφαλέστερων χωρών για τις γυναίκες είναι μια περιεκτική έκθεση που βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονται από τον Δείκτη Women, Peace, and Security (WPS), που αναπτύχθηκε από κοινού από το Georgetown Institute for Women, Peace and Security και το Peace Research Institute Oslo.

Ο Δείκτης WPS είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αξιολόγησης, το οποίο αξιολογεί την κατάσταση της ένταξης των γυναικών, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και τη συνολική ασφάλεια σε ένα φάσμα 170 χωρών. Αυτή η αξιολόγηση είναι δομημένη και περιλαμβάνει συνολικά 11 διακριτούς δείκτες:

> Εκπαίδευση

> Οικονομική ένταξη

> Απασχόληση

> Χρήση κινητού τηλεφώνου

> Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

> Απουσία νομικών διακρίσεων (συνολική βαθμολογία)

> Η μεροληψία του (αναλογία αρσενικών/θηλυκών κατά τη γέννηση)

> Διακρίσεις (% των ανδρών)

> Βία στενού συντρόφου

> Κοινοτική ασφάλεια (%)

> Οργανωμένη βία

 

  1. Νορβηγία

Η Νορβηγία διατηρεί σταθερά την κορυφαία θέση της στον ετήσιο δείκτη ειρήνης, τα τελευταία δύο χρόνια. Οι γυναίκες στη Νορβηγία έχουν την ελευθερία να περπατούν με σιγουριά στους δρόμους της πόλης, είτε μέρα είτε νύχτα, χωρίς το βάρος του φόβου να βαραίνει τους ώμους τους.

Υπάρχουν αυστηροί νόμοι για την ενδοοικογενειακή βία και κυρίαρχες πολιτιστικές συμπεριφορές που συλλογικά καθορίζουν ένα υψηλό σημείο αναφοράς για την ποιότητα των σχέσεων, προάγοντας τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού στη Νορβηγία.

Οι Νορβηγίδες απολαμβάνουν ένα περιβάλλον ισότητας και ενδυνάμωσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους χώρους εργασίας. Αποξιοποιούν τις ίσες ευκαιρίες και επωφελούνται από ισχυρές διασφαλίσεις κατά των διακρίσεων και της βίας με βάση το φύλο.

 

  1. Φινλανδία

Η φινλανδική κοινωνία σέβεται την ισότητα των φύλων και υποστηρίζει την αρχή της γυναικείας αυτονομίας, αντικατοπτρίζοντας μια βαθιά δέσμευση για την ευημερία των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής. Ακόμη και πριν από την ανεξαρτησία της το 1917, έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που παραχώρησε πλήρη πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες το 1906.

Αυτό το σκανδιναβικό έθνος διαθέτει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης και των διακρίσεων λόγω φύλου.

 

  1. Ισλανδία

Η Ισλανδία θέτει ψηλά τον πήχη για όλες τις χώρες θεσπίζοντας ισχυρή νομοθεσία για την προστασία των γυναικών από τη βία και τις διακρίσεις, επιδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή της στα δικαιώματα των γυναικών.

Αγκαλιάζει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και την κουλτούρα της ισότητας των φύλων, όπως φαίνεται από την επίμονη επιδίωξη της ισοτιμίας των γυναικείων αμοιβών μέσω μιας πιστοποιημένης πολιτικής ίσης αμοιβής. Αυτό καταδεικνύει τη δέσμευση της χώρας για την προώθηση μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Η Χώρα της Φωτιάς και του Πάγου υποστηρίζει τις γυναίκες σε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Επιπλέον, οι γενναιόδωροι κανονισμοί της οικογενειακής άδειας δίνουν τόσο στις μητέρες όσο και στους πατέρες ίσες ευκαιρίες να φροντίζουν τα παιδιά τους, θέτοντας τις βάσεις για υγιή οικογενειακό δεσμό.

 

  1. Δανία

Οι διακρίσεις λόγω φύλου δεν είναι απλώς αρνητικές, αλλά και απαγορευμένες στη Δανία. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν εύκολη πρόσβαση σε θεραπείες υγειονομικής περίθαλψης που είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. Παρέχει ένα πλήρες έτος οικογενειακής άδειας μετ' αποδοχών για να ενθαρρύνει τους πατέρες να διαδραματίσουν ίσο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η σύγκλιση των πολιτιστικών αξιών και της κυβερνητικής πολιτικής δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να επιδιώξουν τους στόχους τους με ελευθερία και ανεξαρτησία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση εκεί θέσπισε πρόσφατα έναν πρωτοποριακό νόμο περί ίσων αμοιβών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες αμείβονται ίσα για την εργασία τους.

Η σύγκλιση των πολιτιστικών αξιών και της κυβερνητικής πολιτικής δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να επιδιώξουν τους στόχους τους με ελευθερία και ανεξαρτησία.

 

  1. Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο δείχνει να είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές μέρος για ανεξάρτητες γυναίκες επισκέπτες καθώς και για όσες σκέφτονται να μετεγκατασταθούν εκεί. Αυτή η χώρα είναι γνωστή για τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και τους φιλικούς της ανθρώπους, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για κυρίες που ταξιδεύουν μόνες.

Επιπλέον, το Λουξεμβούργο διαθέτει ένα μεγάλο και αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας που επιτρέπει την ομαλή εξερεύνηση του περιβάλλοντός του. Η διαθεσιμότητα πολλών τουριστικών αξιοθέατων και η ποικιλία ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων διασφαλίζουν ότι το Λουξεμβούργο είναι μια πρώτης τάξεως τοποθεσία για επίσκεψη.

 

  1. Ελβετία

Η Ελβετία έχει αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για να ενσωματώσει σταθερά την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών στο ανανεωμένο θεσμικό της πλαίσιο, με την Ατζέντα 2030 να λειτουργεί ως κατευθυντήρια πυξίδα.

Η επιδίωξη της ισότητας των φύλων, η ενδυνάμωση των γυναικών και η ενίσχυση των δικαιωμάτων τους αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της νέας στρατηγικής για την αειφόρο ανάπτυξη της Ελβετίας.

Στην Ελβετία, οι νέες μητέρες δικαιούνται γενναιόδωρη τετράμηνη άδεια μητρότητας με αποδοχές, λαμβάνοντας το 80% του κανονικού μισθού τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, οι πατέρες ενθαρρύνονται να επωφεληθούν από την άδεια πατρότητας μετ' αποδοχών, καλλιεργώντας μια κουλτούρα κοινών γονικών ευθυνών.

 

  1. Σουηδία

Όπως πολλά άλλα έθνη που διαπρέπουν στην ισότητα των φύλων σε αυτόν τον κατάλογο, η Σουηδία υπερηφανεύεται για μια μακροχρόνια δέσμευση για την προώθηση της ισότητας των φύλων μεταξύ του πληθυσμού της. Το 2022, οι γυναίκες κατέλαβαν ένα αξιοσημείωτο 45% των κοινοβουλευτικών εδρών σε αυτό το σκανδιναβικό έθνος, αντιπροσωπεύοντας το υψηλότερο ποσοστό σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, η Land of the Midnight Sun έκανε ένα μεγάλο βήμα το 2005, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που επιβάλλει την απαίτηση για τις εισηγμένες εταιρείες να διασφαλίζουν ότι τα διοικητικά συμβούλια τους αποτελούνται από τουλάχιστον 40% γυναικεία εκπροσώπηση – ποσόστωση που η κυβέρνηση έχει πρόσφατα επεκτείνει να συμπεριλάβει και μεγάλες και μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, η χώρα παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στους νέους γονείς, προσφέροντας μια γενναιόδωρη πολιτική γονικής άδειας, παρέχοντάς τους μια αξιοσημείωτη κάλυψη 49 εβδομάδων με πλήρη αποζημίωση.

 

  1. Αυστρία

Το αυστριακό κοινοβούλιο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ισορροπίας μεταξύ των φύλων, με τις γυναίκες να αποτελούν το 40% των μελών του. Αυτό σηματοδοτεί αναμφίβολα την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Επιπλέον, η Αυστρία υποστηρίζει την αρχή της ισότητας των φύλων στα δικαιώματα ιδιοκτησίας, διασφαλίζοντας την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών σε αυτήν την κρίσιμη πτυχή της νομικής προστασίας.

 

  1. Ηνωμένο Βασίλειο

Μέσω προγραμμάτων για την εκπαίδευση των κοριτσιών και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας, το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε σημαντικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων και της χειραφέτησης των γυναικών.

Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει αυστηρά μέτρα τόσο κατά των διακρίσεων όσο και των πράξεων βίας που στοχεύουν τις γυναίκες στους τομείς των διαπροσωπικών σχέσεων, των επαγγελματικών περιβαλλόντων και των δημόσιων χώρων.

Στις γυναίκες εντός του έθνους παρέχονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και ευκαιρίες που συνεπάγονται παροχές υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτική πρόσβαση, οικονομική δέσμευση και εκπροσώπηση στην πολιτική σφαίρα.

 

  1. Ολλανδία

Το προηγούμενο έτος, οι γυναίκες αποτελούσαν περίπου το 41% ​​του ολλανδικού κοινοβουλίου, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση από το 31% που παρατηρήθηκε το 2019, μόλις τρία χρόνια πριν. Επιπλέον, σε ένα ιστορικό ορόσημο, ο μήνας Ιούλιος γνώρισε τις γυναίκες να αποκτούν πλειοψηφική παρουσία στο ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της ολλανδικής διακυβέρνησης.

Οι Κάτω Χώρες εντάχθηκαν έτσι σε μια επιλεγμένη ομάδα 13 χωρών, μεταξύ των οποίων η Σουηδία και η Δανία, όταν η Παγκόσμια Τράπεζα συμπεριλήφθηκαν σε μια ένωση εθνών όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν ίσο νομικό καθεστώς με τους άνδρες σε διάφορους κρίσιμους τομείς, που περιλαμβάνει αμοιβή, γονικότητα και δικαιώματα ιδιοκτησίας .

Για τις γυναίκες που σκέφτονται τη μετεγκατάσταση, τα έθνη της Βόρειας Ευρώπης της Δανίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας υπερέχουν με μια συναρπαστική σειρά πλεονεκτημάτων, που περιλαμβάνουν ισχυρές κοινωνικές υπηρεσίες, προσεκτικές διατάξεις ασφαλείας και άφθονες επαγγελματικές προοπτικές, όλα μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συνολική ασφάλεια και διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της