Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Xmas at London: Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει στο Λονδίνο



Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο κυμαίνονται από τις φιλικές προς την οικογένεια και τις συγκινητικές έως τις εξαιρετικά περιπετειώδεις και πρωτότυπες. Είναι η πιο αστραφτερή εποχή του χρόνου στη βρετανική πρωτεύουσα – και είναι επιλογή σας ως προς το αν θα την περάσετε σε ένα μπαρ γεμάτο στρας ή αν θα δείτε μια δημοφιλή έκθεση πριν από την άφιξη του 2024 καθαρίζει τις γκαλερί για ένα νέο πολιτιστικό ημερολόγιο. Εδώ, συγκεντρώνουμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο για μια πολύ χαρούμενη στιγμή. Αν ψάχνετε για δωρεάν εορταστικές δραστηριότητες αυτή τη σεζόν, τότε δείτε τη λίστα μας με τα καλύτερα δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Λονδίνο αυτά τα Χριστούγεννα.

Το Miracle Bar του ξενοδοχείου Henrietta, αναβιώνει τη δεκαετία του 1970

Ένα από τα κορυφαία χριστουγεννιάτικα γεγονότα στο Λονδίνο είναι τα αποκαλυπτήρια αυτού του κιτς εορταστικού pop-up bar στο Henrietta Hotel του Covent Garden. Κρυμμένο στον ημιώροφο του ξενοδοχείου, το μπαρ είναι διαμορφωμένο ως ένα νοσταλγικό, ρετρό οικογενειακό σαλόνι, γεμάτο με όσα περισσότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα μπορούσατε να φανταστείτε. Τα κοκτέιλ με εορταστικό θέμα περιλαμβάνουν το Christmapolitan, ένα μείγμα βότκας, σαμπούκου, ξηρού βερμούτ, καρυκευμένης σάλτσας cranberry, λάιμ, δεντρολίβανου και ομίχλης αψέντι – το φαγητό παρέχεται από το Italian Supper Club. Το καλύτερο από όλα, πάρτε μια απόδειξη από το Miracle στο Stereo, το κομψό υπόγειο μπαρ του Covent Garden, και απολαύστε έκπτωση 20% στα χάμπουργκερ και ένα δωρεάν γύρο φτερούγες κοτόπουλου.

Διεύθυνση: The Miracle Bar, Henrietta Hotel, οδός Henrietta 14-15, WC2E 8QH

Ιστοσελίδα: henriettahotel.com

Πότε: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου – Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

The Connaught Village Christmas Design Collective

Το Christmas Design Collective του Connaught Village ανοίγει στα τέλη Νοεμβρίου και είναι το ιδανικό μέρος για ψώνια. Βρείτε το pop-up γεμάτο δώρα στο 12 Porchester Place. Οι μάρκες που διατίθενται περιλαμβάνουν τις Hum London, Kokoro, Max Made Me και Domenica Marland. Βρείτε το «Give a Little Love Tree» που φωτίζει την «αγάπη σε κάθε γλώσσα» και εγγραφείτε σε ένα εορταστικό εργαστήριο για να πάτε σπίτι με το δικό σας στεφάνι.

Διεύθυνση: Connaught Village, Λονδίνο W2

Ιστοσελίδα: connaught-village.co.uk

Πότε: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου - Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

3ο Φεστιβάλ Winter Warmer Mulled Wine του Covent Garden

Το Winter Warmer Mulled Wine Festival επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στο Κόβεντ Γκάρντεν, με αμέτρητες προτάσεις για ζεστά toddies, ζεστή σοκολάτα, ζεστό κρασί και άλλα είδη συνοδευτικών για το ζεστό κρασί. Δοκιμάστε παραλλαγές από εστιατόρια με μεγάλη επιτυχία, όπως το Frenchie's House Mulled Wine και το Cora Pearl's Spiced Kitty.

Διεύθυνση: Covent Garden, Long Acre, Λονδίνο WC2E 9JT, Ηνωμένο Βασίλειο

Ιστοσελίδα: coventgarden.london

Πότε: έως 26 Νοεμβρίου

Vinegar Yard’s terrace

Το κέντρο φαγητού του London Bridge, το Vinegar Yard, μεταμορφώνεται σε μια εορταστική χώρα των θαυμάτων ενόψει των γιορτών και τα γευστικά πακέτα είναι φιλικά στο πορτοφόλι σας. Απολαύστε ζουμερά μπιφτέκια και κροκέτες από το Nanny Bill's, τρελά σάντουιτς από το Untitled Sandwich Shop ή ζεστές φέτες από το Bad Boy Pizza Society.

Διεύθυνση: Vinegar Yard, 72-82 St Thomas Street, Λονδίνο SE1 3QU

Ιστοσελίδα: vinegaryard.london

Απολαύστε ένα χριστουγεννιάτικο απογευματινό τσάι

Απολαύστε ένα απογευματινό τσάι με θέμα τα Χριστούγεννα στα καλύτερα σημεία του Λονδίνου. Ο επικεφαλής σεφ Ben Boeynaems δημιούργησε ένα γευστικό άλειμμα στο The Beaumont Hotel, εμπνευσμένο από τις γεύσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – σκεφτείτε κράνμπερι και βουτυρόγαλα, σάντουιτς γκάμον με γλασέ σφενδάμου και πίτες με κιμά με κρέμα Devonshire. Απολαύστε τις γεύσεις με ένα ποτήρι Gusbourne Blanc de Blancs ή Gusbourne Rosé ή ένα ποτήρι μη αλκοολούχο αφρώδες τσάι JING γιασεμί. Κατά τα άλλα, το εποχικό απογευματινό τσάι του Zetter είναι εμπνευσμένο από το A Christmas Carol του Charles Dickens. Το μενού είναι διαθέσιμο στις ιδιοκτησίες Marylebone και Clerkenwell και λαμβάνεται στα φιλόξενα σαλόνια.

Διεύθυνση: The Beaumont, 8 Balderton Street, Brown Hart Gardens, Λονδίνο W1K 6TF - The Zetter Marylebone, 28-30 Seymour Street, Λονδίνο W1H 7JB - The Zetter Clerkenwell, 49-50 St John's Square, Λονδίνο EC1V 4JJ

Ιστοσελίδα: thebeaumont.com; thezetter.com

Παρακολουθήστε ένα χριστουγεννιάτικο σόου

Χαλαρώστε σε ένα από τα διάσημα θέατρα του Λονδίνου καθώς μια σειρά από χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και παντομίμες φτάνουν στην πρωτεύουσα. Πιάσε τον Craig Revel Horwood του Strictly στη Σταχτοπούτα του New Theatre του Wimbledon. Το θέατρο θεωρείται ως ένα από τα σπίτια του Panto, οπότε περιμένετε μια βραδιά που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Στο London Palladium, αστέρια όπως η Τζένιφερ Σάντερς, η Τζούλιαν Κλάρι και ο Νάιτζελ Χάβερς παρουσιάζουν μια συγκινητική εικόνα του Πήτερ Παν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Διεύθυνση: New Wimbledon Theatre, 93 The Broadway, London SW19 1QG; The London Palladium, 8 Argyll Street, Λονδίνο W1F 7TF

Ιστότοπος: atgtickets.com, lwtheatres.co.uk

Πότε: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου - Κυριακή 7 Ιανουαρίου Σάββατο 9 Δεκεμβρίου – Κυριακή 14 Ιανουαρίου

Jack & Boule στο Southbank

Μετά από ένα καλοκαίρι ρίψης μπάλας στο Southbank, το Jack & Boule επιστρέφει για μια εορταστική έκδοση. Πιείτε θερμαντικές γουλιές και απολαύστε υπέροχες γεύσεις από το Rico Burrito ή το Jimmy’s Burgers προτού δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε ένα ή δύο παιχνίδια. Ομάδες έως έξι είναι ευπρόσδεκτες στα οκτώ γήπεδα και οι συνεδρίες διαρκούν 55 λεπτά. Τα Σαββατοκύριακα, το brunch χωρίς πάτο περιλαμβάνει δύο ώρες μπύρα ή prosecco και φαγητό από έναν από τους πάγκους για 30 £ ανά άτομο.

Διεύθυνση: 101 Upper Ground, Λονδίνο SE1 9PP

Ιστοσελίδα: jackandboule.com

Αναδυόμενες πίστες παγοδρομίας

Πηγαίνετε για μερικές στροφές στον… πάγο σε ένα από τα αναδυόμενα παγοδρόμια της αγγλικής πρωτεύουσας αυτό τον χειμώνα καθώς επιστρέφουν σχεδόν σε όλη την πόλη. Απομακρυνθείτε από την πρωτεύουσα και κάντε πατινάζ στη σκιά μιας βασιλικής κατοικίας στο παγοδρόμιο του Hampton Court Palace, συνδυάζοντας έναν γύρο του πάγου με το μεσημεριανό σε μια από τις ιστορικές παμπ κρυμμένες ανάμεσα στα καταπράσινα προάστια. Ακριβώς έξω από την Oxford Street, το Skate West End στην πλατεία του Ανόβερου είναι ίσως το πιο κεντρικό παγοδρόμιο του Λονδίνου αυτόν τον χειμώνα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι ένα ποσοστό από κάθε εισιτήριο που πωλείται δωρίζεται απευθείας στο Φιλανθρωπικό Παιδικό Νοσοκομείο Great Ormond Street.

Διεύθυνση: Hampton Court Palace Ice Rink, Molesey, East Molesey KT8 9AU; Skate West End, Πλατεία Ανόβερου

Ιστότοπος: hamptoncourtpalaceicerink.co.uk, skatewestend.com

Εξερευνήστε μια έκθεση

Σε όλες τις γκαλερί και τα μουσεία της πρωτεύουσας, υπάρχουν δεκάδες μαγευτικές εκθέσεις στο Λονδίνο για να δείτε ενόψει των Χριστουγέννων. Το Gucci Cosmos στο 180 the Strand είναι ιδανικό για εκκολαπτόμενους fashionistas. Είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά σε έναν από τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας στον κόσμο. Προλάβετε το πριν κλείσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το έργο της Marina Abramović είναι το θέμα της τρέχουσας έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας.

Διεύθυνση: 180 Studios, 180 The Strand, Λονδίνο; Royal Academy of Arts, Burlington House, Piccadilly, Λονδίνο W1J 0BD

Ιστοσελίδα: 180studios.com, royalacademy.org.uk

Πότε: Gucci έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου. Μαρίνα Αμπράμοβιτς έως τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της