Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Χριστούγεννα στο Παρίσι – οι 3 top Xmas δραστηριότητες

Το Παρίσι είναι πάντα υπέροχο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι πιο μαγικό από ποτέ



Πολλά είναι τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι τα Χριστούγεννα – ανακαλύψτε γιατί το Παρίσι κάνει ένα υπέροχο εορταστικό διάλειμμα με αστραφτερές επιδείξεις, χριστουγεννιάτικες αγορές, πατινάζ στον πάγο, εκκλησιαστικές συναυλίες και βόλτες με πανηγύρια.

Υπάρχει μια επιπλέον δόση μαγείας σε ένα ταξίδι στο Παρίσι το χειμώνα, όταν η Πόλη των Φώτων φωτίζεται ακόμη πιο φωτεινά από χιλιάδες λαμπτήρες που αναβοσβήνουν. Κάθε συνοικία του Παρισιού έχει κάτι γιορτινό, από ψώνια σε βιτρίνες σε μεγάλα καταστήματα και περιήγηση στις χριστουγεννιάτικες αγορές με ένα ποτήρι vin chaud, μέχρι περιστροφή σε ένα υπαίθριο παγοδρόμιο και ιππασία σε ένα vintage κέφι. Ξεθάψτε λοιπόν το κασκόλ και τα γάντια σας και ανακαλύψτε τα 3 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα Χριστούγεννα στο Παρίσι 2023.

Τι καιρό κάνει συνήθως;

Ο καιρός στο Παρίσι τον χειμώνα είναι συνήθως αρκετά ήπιος – οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 8°C έως χαμηλές 3°C. Ωστόσο, μπορεί να κάνει παγετό τη νύχτα και υπάρχουν μερικές βροχές ή χιονόνερο, οπότε ετοιμάστε μια αδιάβροχη εμφάνιση ή πάρτε μαζί σας ομπρέλα. Αλλά η πόλη έχει πολλά φιλόξενα καφέ, μουσεία και εσωτερικά αξιοθέατα, ώστε να μπορείτε πάντα να βρείτε ένα μέρος για να χαλαρώσετε στα ζεστά.

3 top δραστηριότητες για να κάνετε στο Παρίσι τα Χριστούγεννα

Θαυμάστε τα χριστουγεννιάτικα φώτα

Από τα μέσα Νοεμβρίου, η πόλη είναι στολισμένη με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια της. Τα δέντρα είναι ντυμένα με λαμπερά φώτα και πολύχρωμες διακοσμήσεις είναι απλωμένες στους δρόμους. Οι περισσότερες περιοχές του Παρισιού αποκτούν μια επιπλέον λάμψη για την εορταστική περίοδο, αλλά κατευθυνθείτε στα Ηλύσια Πεδία για την πιο εκλεπτυσμένη διακόσμηση, από τα τέλη Νοεμβρίου 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024.

Πάνω από ένα εκατομμύριο λαμπάκια είναι κρεμασμένα σε 400 δέντρα κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων. Εναλλάσσονται μεταξύ απλών λευκών και μπλε φώτων που αναβοσβήνουν και συνήθως φωτίζονται μεταξύ 5 μ.μ. και 2 π.μ. κάθε βράδυ, αλλά παραμένουν αναμμένα όλη τη νύχτα την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το κομψό Place Vendôme είναι διακοσμημένο με ένα δάσος από πεύκα φωτισμένο με λευκά φώτα. Στην εμπορική και ψυχαγωγική περιοχή του Bercy Village ο ουρανός είναι γεμάτος με λαμπερά μπαλόνια. Και ο βοτανικός κήπος Jardin des Plantes φιλοξενεί το Φεστιβάλ των Φώτων από τις 22 Νοεμβρίου 2023 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024, με γιγάντια φωτισμένα γλυπτά πλασμάτων της ζούγκλας.

Εκτός από τα φώτα που διακοσμούν τους δρόμους, οι πολυτελείς μπουτίκ της Rue du Faubourg-St-Honoré, της Avenue Montaigne και των Ηλυσίων Πεδίων είναι επίσης ανοιχτές για τα Χριστούγεννα, με κτίρια ντυμένα με φώτα ή πολύχρωμα σχέδια να προβάλλονται πάνω τους.

Κάντε window shopping (ή όχι μόνο)

Τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Παρισιού ντύνονται για τα Χριστούγεννα με εντυπωσιακές εορταστικές βιτρίνες. Οι διακοσμήσεις κάθε έτους έχουν διαφορετικό θέμα - από τη γοητεία του Χόλιγουντ μέχρι την Πεντάμορφη και το Τέρας. Και διαθέτουν φώτα, κινούμενα σχέδια, μουσική, χιόνι και λάμψη.

Ο προγραμματισμός για το επόμενο έτος ξεκινά μόλις αφαιρεθούν οι διακοσμήσεις του προηγούμενου έτους και υπάρχουν μεγάλες βραδιές εγκαινίων όταν αποκαλυφθούν οι νέες βιτρίνες, που συνήθως αποκαλύπτονται στις αρχές Νοεμβρίου και εκτίθενται μέχρι το τέλος του έτους.

Θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στο Galeries Lafayette στη Boulevard Haussmann από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Το φετινό θέμα είναι «Τα Χριστούγεννα των ονείρων μου» με 11 στολισμένα παράθυρα καθώς και ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από το κεντρικό θόλο του κτιρίου, πλήρη με παραστάσεις ήχου και φωτός.

Άλλα εξαιρετικά σημεία είναι το Le Printemps (Boulevard Haussmann, πλησιέστερο μετρό: Chaussée d'Antin), το Le Bon Marché (24 Rue de Sèvres, πλησιέστερο μετρό: Sèvres-Babylone) και το BHV Marais (52 Rue de Rivoli, πλησιέστερο μετρό: Hotel de Ville).

Επισκεφθείτε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του Παρισιού

Από τότε που ξεκίνησαν στη Γερμανία, οι χριστουγεννιάτικες αγορές εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν για να γίνουν ετήσια εορταστική παράδοση και μπορείτε να τις βρείτε στις περισσότερες πόλεις – συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού. Γεμίστε εορταστικά κεράσματα από ξύλινα σαλέ, και βρείτε τα πάντα, από χειροποίητα διακοσμητικά δέντρων και ξύλινα δώρα μέχρι τυριά από όλη τη Γαλλία και μπισκότα του Πύργου του Άιφελ.

Αυτά τα «Marchés de Noël» πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη, συνήθως ξεκινώντας στα τέλη Νοεμβρίου. Η πιο γνωστή από τις χριστουγεννιάτικες αγορές του Παρισιού είναι η αγορά «Magie de Noël» στους κήπους Tuileries κοντά στο Λούβρο, η οποία είναι ανοιχτή από τις 18 Νοεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.

Είναι ένας μεγάλος, πολυσύχναστος συνδυασμός διασκέδασης και χριστουγεννιάτικης αγοράς, που τρέχει για σχεδόν μισό μίλι κατά μήκος των κήπων από την Place des Pyramides μέχρι την Place de la Concorde. Υπάρχουν πολλοί πάγκοι με φαγητό που πωλούν ψητά κάστανα, raclette (λιωμένο τυρί), κρέπες και vin chaud (ζεστό κρασί). Υπάρχει ακόμη και ένα μπαρ σαμπάνιας Pommery μέσα σε ένα φουσκωτό ιγκλού.

Θα βρείτε επίσης δώρα και χειροτεχνίες προς πώληση στα σαλέ του παραδοσιακού χωριού, ένα παγοδρόμιο (δείτε παρακάτω) και πολλές βόλτες στον εκθεσιακό χώρο, συμπεριλαμβανομένης της γιγάντιας ρόδας.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά έξω από το κέντρο της πόλης στο La Défense, με πάνω από 150 πάγκους, καθώς και κάλαντα, μουσικές παραστάσεις και το σπήλαιο του Άγιου Βασίλη (16 Νοεμβρίου–27 Δεκεμβρίου 2023). Αλλά οι αγαπημένες μας είναι οι μικρότερες αγορές, όπως αυτή έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων (8–26 Δεκεμβρίου 2023) που πουλά χειροτεχνίες και τρόφιμα γαλλικής παραγωγής.

Ή η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Hôtel de Ville (1 Δεκεμβρίου 2023–1 Ιανουαρίου 2024), με το κτήριο να φωτίζεται με μια παράσταση φωτός, ένα καρουζέλ και πάγκους στην αγορά. Υπάρχουν επίσης αγορές στο St Germain des Prés, στην Place des Abbesses στη Μονμάρτρη, στο Gare de l'Est και εξειδικευμένες αγορές που κυμαίνονται από vegan έως ιαπωνικές.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της