Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Ο καλύτερος «παγωμένος» ευρωπαϊκός προορισμός

Abisko: Αν αγαπάς το κρύο, το χιόνι και τη φύση σου έχουμε τον ιδανικό προορισμό



Κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ, λέει το γνωστό τραγουδάκι αλλά αν σου αρέσει το κρύο και θέλεις να το ζήσεις σε όλο του το μεγαλείο και ταυτόχρονα να θαυμάσεις εκπληκτική φύση και να ζήσεις μερικές αξέχαστες στιγμές… τότε σου βρήκαμε τον κατάλληλο προορισμό!

Pixel

Abisko, Σουηδία

Καλύτερο για: κυνηγούς του Βόρειου Σέλας, λάτρεις της φύσης και λάτρεις της περιπέτειας

Εύρος Θερμοκρασιών Χειμώνα: -4 έως -18° Κελσίου | 25 έως -0° Φαρενάιτ

Μέσος όρος ημερών χιονιού το χειμώνα: 25 ημέρες το μήνα

Pixel

Το Abisko βρίσκεται περίπου 100 χλμ. δυτικά της πόλης Kiruna στη σουηδική Λαπωνία. Βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μέσα στον αρκτικό κύκλο και συχνά βρίσκεται μέσα στο οβάλ σέλας, που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να δείτε το Βόρειο Σέλας είναι πολύ μεγάλες. Το καλοκαίρι μπορείτε να ζήσετε τον ήλιο του μεσονυκτίου με 24 ώρες ηλιακού φωτός για αρκετές εβδομάδες το χρόνο.

Χειμώνας στο Abisko

Το ότι βρίσκεται εντός της Αρκτικής και πολύ συχνά μέσα στο οβάλ σέλας σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το Abisko βιώνει φανταστικές εικόνες του Βόρειου Σέλας. Τις περισσότερες νύχτες, από την έναρξη του χειμώνα τον Οκτώβριο, μέχρι τον Μάρτιο, το Σέλας είναι ορατό στον ουρανό. Με τον χειμώνα έρχεται και το χιόνι, και πολύ! Μεγάλο μέρος του μεταφέρεται στα βουνά από τους δυτικούς ανέμους, παρέχοντας στην κατά τα άλλα ξηρή περιοχή ένα σημαντικό χιόνι. Αυτό δημιουργεί καλές συνθήκες για σκι, έλκηθρο με σκύλους και snowmobiling για να αναφέρουμε μόνο μερικές δραστηριότητες χιονιού.

Το Abisko και τα περίχωρά του προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σουηδική Λαπωνία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, από εκδρομές με snowmobiling, μέχρι πεζοπορία και ψάρεμα στον πάγο. Το να είσαι στην έρημο σημαίνει ότι πολλές από τις δραστηριότητες ξεκινούν από έξω στα όμορφα βουνά ή στη φανταστική λίμνη Torneträsk.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορείτε να ζήσετε το μαγικό βόρειο σέλας ή τη συγκίνηση μιας βόλτας με snowmobile, την άνοιξη τις πίστες του σκι και το σκι αντοχής. Το καλοκαίρι προσφέρει πεζοπορία και άγρια ​​κατασκήνωση, ενώ τα χρώματα του φθινοπώρου προσφέρουν ένα φανταστικό σκηνικό για να εξερευνήσετε την περιοχή.

Αναζητήστε τις τέλειες δραστηριότητές σας και μπορείτε να τις κάνετε κράτηση online.

The Ultimate Aurora Photo Adventure

Πρωινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Abisko

Abisko Aurora Chase

Επισκεφθείτε τους Τάρανδους στο Jukkasjärvi

Εκδρομή με έλκηθρο στην Κιρούνα

Εξερευνήστε το Icehotel 2023-24

Διαμονή σε Abisko και Björkldien

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών διαμονής στην περιοχή. Το Abisko και το Björkliden προσφέρουν τύπους καταλυμάτων, όπως ξενώνες, δωμάτια ξενοδοχείου και αυτοκρατορία. Για όσους ταξιδεύουν πιο μακριά, το Kiruna και το Narvik προσφέρουν επίσης διάφορες επιλογές διαμονής. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να εξερευνήσετε ποιες επιλογές και να κάνετε την κράτησή σας.

Τουριστικός σταθμός STF Abisko

Το STF Abisko Turiststation βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Abisko και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να γνωρίσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η περιοχή.

Abisko Mountain Lodge

Στην άκρη του χωριού Abisko, το Abisko Mountain Lodge είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο για να κάνετε βάση όταν επισκέπτεστε το Abisko και το Abisko National.

Abisko Hostel

Αυτός ο μικρός και άνετος ξενώνας που ονομάζεται «Abisko Hostel» βρίσκεται στο κέντρο του Abisko και προσφέρει πρόσφατα ανακαινισμένα δίκλινα δωμάτια με καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στην πολύχρωμη οπτασία του Πόρτο

10+1 απολαυστικά πράγματα που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ρένα Κουβελιώτη: Άγρια επίθεση στη δημοσιογράφο - Την τραυμάτισαν σοβαρά

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη ρεπόρτερ του Alpha

FASHION RADAR

Mismatched Shoes: Κάν’ το σαν την Carrie-Sarah Jessica Parker

Τα αταίριαστα παπούτσια της Sarah Jessica Parker είναι ένας φόρος τιμής στην Carrie Bradshaw

CELEBS

Πενθεί η Βάνα Μπάρμπα: Πέθανε η μητέρα της

Η 85χρονη μητέρα της ηθοποιού έπασχε από άνοια