Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Heaven on earth: Γιατί να επισκεφθείς το Vermelho στις Μελίδες της Πορτογαλίας

Το ξενοδοχείο του Christian Louboutin είναι εκλεκτικό, υπερβολικό και ιδιαίτερο, όπως ακριβώς ο ίδιος διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών



Καθώς περνάμε μέσα από τις ιστορικές ξύλινες πόρτες του Vermelho, ξεκινάμε μια οικεία εμπειρία σε ένα boutique ξενοδοχείο στις Μελίδες με ένα τολμηρό πνεύμα. Είμαστε σπίτι τώρα, ένα σπίτι για τους πολιτιστικά περίεργους και ανεξάντλητα περίεργους. Μπορούμε να αισθανθούμε το υπέροχο vibe στις τοιχογραφίες, στη συλλογή έργων τέχνης και στα έπιπλα αντίκες, όλα γεμάτα ιστορίες που περιμένουν να διηγηθούν στους επισκέπτες που είναι αρκετά τολμηροί να ρωτήσουν. Μας καλωσορίζει, από κάθε γωνιά του κόσμου, και μας προκαλεί να είμαστε τολμηροί, να είμαστε γενναίοι, να είμαστε διαφορετικοί, να ξεχωρίζουμε και, κυρίως, να ζούμε la vie en rouge.

Γιατί να κλείσετε δωμάτιο; Το πρώτο ξενοδοχείο του Christian Louboutin είναι εκλεκτικό, υπερβολικό και περίεργο, σαν τον ίδιο τον διάσημο σχεδιαστή παπουτσιών. Η αισθητική είναι άψογη – ένας συνδυασμός ισπανικού και παραδοσιακού σχεδιασμού Alentejo, αναδύοντας χρώματα ανάμεσα σε μια παλέτα λευκού και μπλε που αντιπροσωπεύει αυτό το μέρος της παράκτιας Πορτογαλίας. Λεπτό και εκλεπτυσμένο, το ειδικά χτισμένο, ανακτορικό ξενοδοχείο έχει γλυπτά από τον Ιταλό μάστορα Giuseppe Ducrot, ενώ οι μικρές λεπτομέρειες περιέχουν τη μαγεία, όπως μπεζ βαμβακερές παντόφλες που εφαρμόζουν σαν γάντι, κεντημένες με το κόκκινο σήμα του Louboutin (το όνομα του ξενοδοχείου σημαίνει κόκκινο στα Πορτογαλικά). Αυτό το καταφύγιο θα ήταν μια κομψή απόδραση οπουδήποτε, αλλά στο νυσταγμένο μυστικό θέρετρο των Μελίδων, μοιάζει ακόμα περισσότερο με ανακάλυψη.

Απολαύστε το σκηνικό:

Ο Christian Louboutin, ο οποίος διέθετε περίφημα ακίνητα στην Comporta στην ακτή για χρόνια, μετατρέπει αυτό το μικρό χωριό Alentejo σε ένα από τα πιο επιθυμητά μέρη. Σκεφτείτε ήσυχα καλοκαίρια, μεγάλες σιέστες, ειδυλλιακά παραδοσιακά αγροτόσπιτα και περιοχές όπου τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν ακόμα λήψη. Ο Louboutin, όπως και άλλα ονόματα που συχνάζουν εκεί, όπως ο Philippe Starck και η Kristin Scott Thomas, ελκύονται από την απλότητά του και έχει προσπαθήσει σκληρά να μην σπάσει τη γαλήνη που το συνοδεύει. Αυτό είναι ένα από τα μοναδικά ξενοδοχεία της πόλης, και η ακτή εδώ είναι μια προστατευόμενη περιοχή, η οποία εμποδίζει οποιαδήποτε ανάπτυξη. Το Vermelho διαθέτει μόλις 13 δωμάτια, τα οποία τώρα αναμφίβολα θα γεμίσουν με ένα σύνολο από λάτρεις της μόδας, δημιουργικούς και μποέμ, που όλοι εκτιμούν τον υψηλό σχεδιασμό, αλλά το πιο σημαντικό, επιθυμούν την πιο αργή, πιο άγρια ​​ατμόσφαιρα του ίδιου του χωριού. Οι νύχτες είναι ήσυχες, αλλά μπορεί να διαρκέσουν πολύ με φίλους να μοιράζονται μπουκάλια κρασί και καλή συζήτηση.

Τα δωμάτια:

Σκεφτείτε τα 13 δωμάτια ως κορυφαία έργα ιβηρικής τέχνης, με την κληρονομιά της περιοχής υφασμένη παντού, όπως στους ασβεστωμένους τοίχους και τα απλά μπλε κουφώματα και τις σκαλιστές ξύλινες πόρτες, αλλά με εκπληκτικά χρώματα, όπως πράσινους γυαλιστερούς τόνους σε δάπεδα με πλακάκια και το χαρακτηριστικό κόκκινο του Louboutin. Αν και ο Louboutin αξίζει πολλά από τα εύσημα για το όραμα εδώ, είχε επίσης τη λογική να κάνει τις σωστές συνεργασίες για να ζωντανέψει το όλο θέμα, μεταξύ άλλων με την Carolina Irving, της οποίας τα πλούσια υφάσματα επενδύουν τα έπιπλα, και την Patricia Medina Abascal, μια Ανδαλουσιανή αριστοκράτισσα και ειδικό στον ισπανικό σχεδιασμό. Αυτές οι κατά παραγγελία πόρτες προέρχονται από το Los Tres Juanes από τη Γρανάδα, με πόμολα και χερούλια από την Orfebre Seco στη Σεβίλλη. Τα μπάνια είναι μαρμάρινα, με ανέσεις από το Kama Ayurveda, μερικά με υπέροχα μπάνια που θυμίζουν τους παλιούς παραδοσιακούς νεροχύτες των ισπανικών και πορτογαλικών αγροικιών. Υπάρχουν επίσης όμορφα πορτογαλικά πλακάκια από το θρυλικό Azulejos de Azeitão, αντίκες και φωτιστικά Eric Helaine. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ωστόσο, είναι οι ζωγραφισμένοι στο χέρι τοίχοι σε ορισμένα δωμάτια από τον Έλληνα καλλιτέχνη και μακροχρόνιο συνεργάτη του Louboutin, Κωνσταντίνο Κακανιά. Τιμές από 380 $ ανά διανυκτέρευση.

Τι θα απολαύσετε:

Ο Πορτογάλος σεφ David Abreu ηγείται του εστιατορίου Xtian. Εκπαιδεύτηκε σε ξενοδοχεία στο Μακάο, τη Λισαβόνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, ασχολείται με τη νόστιμη τοπική κουζίνα με πιάτα όπως porco à alentejana (χοιρινό με μύδια), σαλάτα χταποδιού, ζωμό κοτόπουλου (από τη γιαγιά του), το αγριογούρουνο στιφάδο της θείας Fátima, τηγανητό μπαρμπούνι με καλαμάρι και ρύζι ή το παντοτινό bacalhau (μπακαλιάρος στιφάδο). Μια έξυπνα επιμελημένη λίστα κρασιών από τα πορτογαλικά οινοποιεία. Το εστιατόριο σερβίρει επίσης νόστιμα αρτοσκευάσματα όπως pasteis de nata, ζαμπόν, τοπικά τυριά, αυγά, ομελέτες και εποχιακά φρούτα. Τα επιτραπέζια σκεύη που θα θέλετε να κλέψετε προέρχονται από το Vida Dura, ένα υπέροχο τοπικό κατάστημα ντιζάιν στην πόλη. Τέλος, το μικροκαμωμένο μπαρ είναι επιεικώς περίτεχνο, με ένα σχέδιο που διαμορφώνεται σύμφωνα με ένα paso de palio, ένα περίτεχνο καθολικό γλυπτό, κατασκευασμένο από τον Σεβίλλη καλλιτέχνη Orfebre Villareal.

Το σπα, αν και μικρό – απλώς μια καμπίνα περιποίησης για δύο, με απαλό φωτιζόμενο τοίχο από αλάβαστρο, προσφέρει περιποίηση προσώπου και μασάζ και μπορείτε να αγοράστε ειδικά αναμνηστικά.

Το service:

Με σχεδόν 40 άτομα για 13 δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι νέοι ντόπιοι που φαίνεται να έχουν στο DNA τους την πορτογαλική φιλοξενία, οι επισκέπτες θα αισθάνονται πολύ καλά φροντισμένοι κι η εμπειρία πέντε αστέρων γίνεται αισθητή σε όλα τα επίπεδα. Οι επισκέπτες θα έχουν αποκλειστική υπηρεσία αυτοκινήτου για την παραλία που απέχει 10 λεπτά, καθώς και διαφορετικές εμπειρίες στη γύρω περιοχή, όπως ιππασία στην παραλία, επισκέψεις σε οινοποιεία και σύντομα ταξίδια σε κοντινά χωριά όπως η Comporta, το Porto Covo, Alcacer do Sal. Αλλά φυσικά, εάν οι επισκέπτες θέλουν να χαλαρώσουν γύρω από την πισίνα στον κήπο, αυτό είναι επίσης εντάξει.

Περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι