Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Χειμερινή απόδραση στη Μάλτα

Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο μέρος χωρίς την κοσμοπλημύρα του καλοκαιριού



Η Μάλτα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός διακοπών κάθε εποχή του χρόνου, πιστεύουμε ότι το νησί γίνεται πραγματικά πιο ανθρώπινο τους χειμερινούς μήνες. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν σε χώρες πιο βόρεια, η Μάλτα διατηρεί ένα ήπιο κλίμα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, προσφέροντας ανάπαυλα από το χιόνι και τον παγετό — μαζί με πολλά άλλα δελεαστικά αξιοθέατα.

Pixel

Ετοιμάστε τις μπότες σας για να εξερευνήσετε την ακτή της Μάλτας τον χειμώνα

Όταν πηγαίνουμε στη Μάλτα εκτός εποχής, μας αρέσει ακόμα να κατευθυνόμαστε προς την ακτή. Οι θερμοκρασίες το χειμώνα σπάνια ανεβαίνουν περίπου 20 βαθμούς Κελσίου, επομένως δεν είναι ακριβώς ο καιρός για ηλιοθεραπεία. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι ιδανικές για πεζοπορία και φωτογράφηση της φύσης δίπλα στη θάλασσα. Οι πεζοπόροι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το ψαροχώρι Marsaxlokk και να περπατήσουν κατά μήκος των βράχων μέχρι τη Marsaskala ή να περπατήσουν μέχρι τους εντυπωσιακούς βράχους Dingli. Σε κάθε περίπτωση, ετοιμάστε μερικά σνακ και ένα μπουκάλι νερό και αφήστε άφθονο χώρο στο smartphone σας για φωτογραφίες.

Περάστε λίγο χρόνο στο Buskett Gardens

Εάν οι ταξιδιώτες δεν αισθάνονται υπερβολικά ενεργητικοί, η επίσκεψη στη Μάλτα το χειμώνα προσφέρει πολλές πιο ήρεμες δραστηριότητες. Και αν απαιτείται χαλάρωση, λίγα μέρη είναι καλύτερα από το Buskett Gardens. Στους κήπους του παλατιού Verdala στη Βαλέτα, οι κήποι είναι γεμάτοι εσπεριδοειδή και φοίνικες, όπου οι χαμαιλέοντες περιφέρονται ελεύθερα. Υπάρχουν χιλιόμετρα από μονοπάτια, γραφική λιθοδομή και λουλούδια παντού, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Ακόμα καλύτερα, είναι εύκολα προσβάσιμο από τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας — καθιστώντας το το ιδανικό εποχικό καταφύγιο.

Pixel

Ζήστε τα χειμερινά φεστιβάλ της Μάλτας

Η Μάλτα είναι ένας από τους πολιτιστικούς κόμβους της Μεσογείου, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι φιλοξενεί μερικά φανταστικά χειμερινά φεστιβάλΤο Valletta Baroque Festival έρχεται στην πόλη τον Ιανουάριο, φέρνοντας μαζί του πολυτελή κοστούμια και κλασική μουσική. Και τα τέλη Φεβρουαρίου είναι η ώρα του καρναβαλιού, όταν σε όλο το νησί οι άνθρωποι ντύνονται, πίνουν και γενικά κάνουν πάρτι όλη τη νύχτα.

Τα χειμωνιάτικα πιάτα της Μάλτας είναι υπέροχα

Η κουζίνα είναι ένα άλλο αξιοθέατο που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στη Μάλτα το χειμώνα ξανά και ξανά. Οι πιο δροσεροί μήνες προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε ένα χορταστικό "Fenkata" (στιφάδο κουνελιού) ή "Bragioli" (γεμιστό μοσχαρίσιο δέμα). Ενημερωμένες εκδόσεις της σούπας με λαχανικά "Soppa tal-Armla" μπορείτε να βρείτε στα πιο διάσημα εστιατόρια της Βαλέτα, ενώ η γέμιση "Timpana" (πίτες με ζυμαρικά μπολονέζ) είναι το μόνο που ζητάτε σε ένα κενό ανάμεσα όταν κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Δείτε τα αξιοθέατα της Μάλτας χωρίς τα πλήθη

Και εκεί κατευθυνόμαστε στη συνέχεια: περιήγηση στα αξιοθέατα. Η Μάλτα έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών και ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να την εκτιμήσετε. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο ταφικό συγκρότημα Ħal Saflieni Hypogeum χωρίς να ανταγωνίζονται για το χρόνο παραμονής, να δουν τις ρωμαϊκές κατακόμβες στο Ραμπάτ και να απολαύσουν το μεγαλείο του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του 16ου αιώνα στην πρωτεύουσα. Η περιήγηση στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή στους ελικοειδή δρόμους της Mdina είναι πολύ πιο ατμοσφαιρική και ευχάριστη χωρίς πλήθη και έντονη καλοκαιρινή ζέστη, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κατανοήσουν πραγματικά το συναρπαστικό παρελθόν του νησιού.

 

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στην πολύχρωμη οπτασία του Πόρτο

10+1 απολαυστικά πράγματα που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.