Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Θα ταξιδέψεις solo; Ακολούθησε ΑΥΤΕΣ τις συμβουλές

Πώς θα ζήσεις μια αξέχαστη και απόλυτα ασφαλή εμπειρία.


Γεωργία Κοντού

Ίσως η ιδέα ενός μοναχικού ταξιδιού να σού ακούγεται μελαγχολική, ακόμη και επικίνδυνη. Κι όμως, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν άντρες και γυναίκες που επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνοι όχι απαραίτητα γιατί δεν βρίσκουν παρέα αλλά και επειδή ξέρουν ότι έτσι θα γνωρίσουν έναν προορισμό όπως ακριβώς το ονειρεύονται, δίχως να τους περιορίζουν οι επιθυμίες των άλλων. Αν, λοιπόν, μπορείς κι εσύ να φανταστείς τον εαυτό σου να ταξιδεύει solo και να το απολαμβάνει, εφάρμοσε τα παρακάτω tips για να αποκομίσεις τα καλύτερα από αυτή την εμπειρία χωρίς να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

1. Οργάνωσε το ταξίδι σου βήμα βήμα. Δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις εκ των προτέρων κάθε λεπτό του. Κλείσε όμως από πριν τα εισιτήρια όλων των μεταφορικών μέσων που θα χρειαστεί να πάρεις για να φτάσεις στον προορισμό σου και εξασφάλισε τη διαμονή σου. Η εμπειρία του να έχεις ξεμείνει στη μέση του πουθενά χωρίς δωμάτιο στις 12 η ώρα τα μεσάνυχτα μπορεί να έχει την πλάκα της αν είσαι με το αγόρι σου, αλλά μάλλον δεν θα σου φανεί ιδιαίτερα διασκεδαστική αν τη ζήσεις μόνη. 

2. Πάρε μαζί σου όλες τις απαραίτητες (ή πιθανόν χρήσιμες) πληροφορίες. Αποθήκευσε στο κινητό σου τους κωδικούς κράτησης της πτήσης και του δωματίου σου. Σημείωσε τηλέφωνα, διευθύνσεις και links που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν σε ώρα ανάγκης στην πόλη ή τη χώρα που θα επισκεφτείς. Για παν ενδεχόμενο, δώσε τα ίδια στοιχεία και στους γονείς σου ή σε κάποιον φίλο.

3. Μην πανικοβληθείς αν κάτι πάει στραβά. Όσο καλά κι αν οργανωθείς, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χάσεις ένα τρένο ή να περιπλανιέσαι για ώρες σε μια περιοχή αδυνατώντας να βρεις το ξενοδοχείο που έχεις κλείσει. Το παν είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Πήγαινε σε ένα cafe, κατά προτίμηση με wi-fi, και σχεδίασε προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις σου. 

4. Μην απορρίπτεις αλλαγές στα σχέδια. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις solo; Έχεις απόλυτη άνεση κινήσεων! Είτε σου τη βαρέσει να μπεις σε μια μπουτίκ που θα συναντήσεις στο δρόμο σου, είτε να περάσεις ώρες σε ένα πάρκο ξαπλωμένη στο γρασίδι ή ακόμη και να παρατείνεις τη διαμονή σου σε ένα μέρος, μπορείς να το κάνεις χωρίς να μπεις σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με κανέναν.

5. Φρόντισε να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Δηλαδή διαβατήριο, ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, αλλά και πιστωτική κάρτα. Τοποθέτησέ τα σε ένα ασφαλές σημείο, π.χ. στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν σου ή έστω σε ένα τσαντάκι που θα φορέσεις χιαστί και θα κρατάς πάντα σε ευδιάκριτο σημείο (σε αυτή την περίπτωση δεν θα σου βγει σε κακό να είσαι λίγο παρανοϊκή με τα πράγματά σου!). Φρόντισε επίσης να έχεις μαζί σου ένα χάρτη ή ένα χαρτάκι με τη διεύθυνση του εστιατορίου, του καταστήματος ή του μουσείου που σκοπεύεις να επισκεφτείς. Έτσι, θα βγάλεις ευκολότερα άκρη με τους ντόπιους σε περίπτωση που χρειαστεί να ζητήσεις οδηγίες.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!

ΤΑΞΙΔΙ

Απολαύστε ένα Σαββατοκύριακο στη Σεβίλλη

Μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας που αξίζει να ανακαλύψετε

ΤΑΞΙΔΙ

Πώς να απολαύσετε ένα Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη

Μια μαγική πόλη με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της