«Ασκούμαι πολύ, αλλά όταν έχω περίοδο νιώθω κουρασμένη και ξεχνάω το γυμναστήριο. Γιατί συμβαίνει αυτό;»

Για όλα φταίνε οι ορμόνες σου!

Φύλλις Νικολάου

Μπορεί πράγματι να λατρεύεις το γυμναστήριο, αλλά εκείνες τις ημέρες του μήνα να μη θες να δεις διάδρομο, ελβετική μπάλα και στρώμα yoga ούτε ζωγραφιστά! Ο λόγος; Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα αυξομειώνονται κατά τη διάρκεια του κύκλου σου επηρεάζοντας συνολικά τη διάθεσή σου-ακόμα και για άσκηση. 

Κι ενώ η γυμναστική αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά και φυσικά mood enhancers, κατά τη διάρκεια της περιόδου σου φαίνεται ότι χάνει τη θετική επίδρασή της στην ψυχολογία σου! Αν, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της, νιώθεις ότι την ενέργειά σου να πέφτει κατακόρυφα, είναι καλύτερο να δώσεις στον εαυτό σου ρεπό από το γυμναστήριο -και τη συνακόλουθη άφεση αμαρτιών. 

Αν πάλι αντέχεις να μείνεις πιστή στη fitness ρουτίνα σου, προτίμησε να κάνεις μια μεγάλη χαλαρή βόλτα ή μερικές διατάσεις yoga στη θέση κάποιου έντονου αερόβιου προγράμματος. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, κατά τη διάρκεια της περιόδου, πέρα από το γεγονός  ότι η άσκηση γίνεται πιο δύσκολη, καις λιγότερο λίπος.  

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Τις δύσκολες μέρες του κύκλου σου, μπορείς να κρεμάσεις τα αθλητικά σου και να στείλεις τις ενοχές (και τις ορμόνες) σου... περίπατο!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares