Χτες βράδυ, ήπιες. Σήμερα, ξύπνησες με hangover. Να γυμναστείς ή όχι;

Μπορεί μόλις να βρήκες την τέλεια δικαιολογία για κοπάνα!

Φύλλις Νικολάου

Αν ανήκεις σε εκείνη την σπάνια κατηγορία ανθρώπων που μπορούν να ξυπνήσουν την επόμενη ημέρα ενός μαραθώνιου cocktail χωρίς κανένα από τα ενοχλητικά συμπτώματα του hangover (ναι, εννοούμε το κεφάλι που είναι έτοιμο να σπάσει ή το στομάχι που επιμένει να γυρνάει σαν πλυντήριο) είσαι απίστευτα τυχερή! Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, δε χρειάζεται να κρύψεις τα αθλητικά σου κι αυτό γιατί η άσκηση θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις για τα καλά τις τοξίνες από τον οργανισμό σου. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν: προσπέρασε το Crossfit ή άλλες μορφές έντονης άσκησης και πες «ναι» σε έναν χαλαρό περίπατο ή στη γιόγκα.

Τι γίνεται όμως αν, μαζί με εμάς, ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που θυμίζουν τον Bradley Cooper και την παρέα του «Hangover» μετά τη μεγάλη οινοποσία και με το ζόρι αντέχουμε να σηκωθούμε από κρεβάτι την επόμενη ημέρα; Με την αφυδάτωση να αποτελεί το βασικό «πρόβλημα» που προκύπτει, εξαιτίας της διουρητικής δράσης του αλκοόλ, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μείνεις σπίτι και να ξεκουραστείς.

Για ποιο λόγο; Μια επίσκεψη στο γυμναστήριο θα καταπονήσει ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σου, ο οποίος πιθανότατα να προσπαθεί να μεταβολίσει το αλκοόλ που ακόμα ρέει στις φλέβες σου. Επιπλέον, θα είσαι πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς, επειδή το αλκοόλ επηρεάζει την ταχύτητα των αντανακλαστικών, την αίσθηση της ισορροπίας και το συντονισμό των κινήσεων. Με άλλα λόγια, αν ξύπνησες με hangover, κρέμασε τα αθλητικά παπούτσια σου: έχεις άδεις σήμερα!

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares