Skip to main content

FITNESS

Βαριέσαι το γυμναστήριο; 5 ΣΙΓΟΥΡΟΙ τρόποι για να κάνεις την άσκηση-παιχνίδι

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!


Φύλλις Νικολάου

Προσοχή! Αν κάθε ημέρα σου ξεκινάει με την ατάκα «Σήμερα ΘΑ πάω γυμναστήριο» και τελειώνει με τη σκέψη «Κι αύριο ημέρα είναι!», τότε ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις την ανάγνωση. Γιατί; Παρακάτω θα βρεις πέντε συμβουλές που θα σε πείσουν να περάσεις (επιτέλους) την πόρτα του γυμναστηρίου, θα σε βοηθήσουν να κάνεις την άσκηση διασκέδαση και θα σου φέρουν σύντομα ορατά αποτελέσματα. 

1. Γυμνάσου με το είδωλό σου: Και εννοούμε το είδωλό σου κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γυμναστική μπροστά στον καθρέφτη, αυξάνει τις πιθανότητες να εκτελείς πιο σωστά και συγκεντρωμένα τις ασκήσεις, γεγονός που θα σου φέρει πιο άμεσα αποτελέσματα και θα σε παρακινήσει να πηγαίνεις πιο συχνά στο γυμναστήριο.

2. Μπες στο ρυθμό της άσκησης: Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική αυξάνει σημαντικά τις αθλητικές επιδόσεις μας. Κι αυτό ισχύει για τις περισσότερες μορφές άσκησης: από το διάδρομο μέχρι την... άρση βαρών. 

3. Δυο-δυο, στο γυμναστήριο δυο-δυο: Είναι γεγονός ότι όταν γυμνάζεσαι με τις κολλητές σου, ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα και, επομένως, το γυμναστήριο γίνεται πιο διασκεδαστική υπόθεση. Κι έχεις απόλυτο δίκιο! Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που γυμνάζονται παρέα με φίλους, αισθάνονται λιγότερη σωματική κόπωση μετά την άσκηση!

4. Ξεκίνησε από τους μυς που φαίνονται: Οι δικέφαλοι των χεριών και οι ώμοι είναι τα πιο εύκολα σημεία να γυμνάσεις. Αρκεί, μάλιστα, να ασχοληθείς με την εκγύμνασή τους 2 φορές την εβδομάδα, για να δεις γρήγορα αποτελέσματα. 

5. Δες το κοντόφθαλμα: Ξεκίνα κάθε προπόνησή σου θέτοντας απτούς στόχους και προκαλώντας τον εαυτό σου να τους εκπληρώσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Για παράδειγμα, στόχευσε να διπλασιάσεις τα σετ των κοιλιακών που κάνεις.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;