Skip to main content

FITNESS

Η άσκηση προσθέτει... χρόνια

10 λεπτά καθημερινά αρκούν!


Μαρία Μυλωνά

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, δείχνει ότι ακόμη και 10 λεπτά ελαφριάς άσκησης καθημερινά, συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 3.000 ενήλικες 50-79 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να φορέσουν συσκευές καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας για επτά συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, υπολογίστηκαν τα ποσοστά θνησιμότητας για τα επόμενα οκτώ έτη.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι ο κίνδυνος θανάτου κατά το παραπάνω διάστημα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερος στα άτομα με τα χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και τρεις φορές μεγαλύτερος σε όσους είχαν μέτρια επίπεδα άσκησης, συγκριτικά με εκείνους που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας. Επιπλέον, συγκρίνοντας άτομα με παρόμοια επίπεδα άσκησης, φάνηκε ότι όσοι κινούνται περισσότερο, πλένοντας για παράδειγμα τα πιάτα ή σκουπίζοντας, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Συνολικά, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι ακόμη και 10 λεπτά ελαφριάς άσκησης ανά ημέρα έχουν θετική επίδραση, ενώ εάν αντικατασταθούν 30 λεπτά καθιστικής δραστηριότητας από άσκηση μέτριας προς υψηλής έντασης, το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.