Πάρε τους δρόμους!

3 τρόποι για να μην αφήσεις καμία δικαιολογία να μπει στο δρόμο σου για… περπάτημα. 

Μαρία Μυλωνά

Αναμφισβήτητα το περπάτημα είναι ο πιο γρήγορος, φυσικός και εύκολος τρόπος να γυμναστείς. Δεν έχεις το χρόνο, την αντοχή ή τη διάθεση να το κάνεις; Διάβασε τους πιο εύκολους τρόπους για να… αλλάξεις πορεία!  

Δικαιολογία 1η: Δεν έχεις καθόλου χρόνο 

Το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Αποφασίζεις, για παράδειγμα, να περπατήσεις μετά τη δουλειά, αλλά προκύπτει ένα επαγγελματικό ραντεβού. Έτσι, για μία ακόμη μέρα ο βηματομετρητής μένει κολλημένος στο μηδέν.

Τι να κάνεις: 

• Πάρ’το αλλιώς! Ίσως το πρόβλημα είναι κυρίως η έλλειψη ευελιξίας. Ξέκλεψε λίγο χρόνο να βγεις μια βόλτα οποιαδήποτε στιγμή το επιτρέπει το πρόγραμμά σου. Ακόμα και αν κάνεις υπερωρίες, μόλις ξεμπερδέψεις με τις υποχρεώσεις σου, φάε κάτι πρόχειρο για να πάρεις δυνάμεις και έπειτα τους… δρόμους.

• Ξύπνα νωρίς, και πήγαινε για περπάτημα πριν τη δουλειά. Αν πάλι το πρωί δεν νιώθεις αθλητικός τύπος, καταπιάσου από νωρίς με όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας, ώστε το βράδυ να σoυ μείνει χρόνος για μια βόλτα. 

 

Δικαιολογία 2η: Είσαι πολύ κουρασμένη

Είτε αρρώστησε το παιδί και  έμεινες άυπνη είτε «χτύπησες» ένα ακόμα δωδεκάωρο στη δουλειά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: νιώθεις «πτώμα». 

Τι να κάνεις: 

• Just do it! Μετά τα πρώτα βήματα, η κούραση θα εξανεμιστεί. Μια βόλτα θα σε ξυπνήσει και θα σε αναζωογονήσει.

• «Ξεγέλασε» το σώμα σου: Νιώθεις να «σέρνεσαι», ακόμη και μετά τα πρώτα βήματα; Φαντάσου ότι έχεις στα πόδια σου … ελατήρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι τέτοιες σκέψεις «παραπλανούν» το σώμα και μας δίνουν ενέργεια. 

 

Δικαιολογία 3η: Βαριέσαι

Πόσες φορές έχεις πει «θα περπατήσω αργότερα», και αυτό το «αργότερα» δεν έρχεται ποτέ; Αν η απάντηση είναι «πολλές», καλωσήλθες στο κλαμπ των αναβλητικών. 

Τι να κάνεις: 

• Προγραμματίσσέ το! Κανόνισε το συγκεκριμένη ώρα και μέρα: με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο πιθανό να το κάνεις. 

• Αναζήτησε κάποιο σύλλογο: Δηλώνοντας συμμετοχή στις εξορμήσεις του, δεν θα αποφασίζεις τόσο εύκολα να το ακυρώσεις –και θα έχεις επιπλέον κίνητρα να το κάνεις.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares