Skip to main content

FITNESS

«Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαθήματα pilates. Σε τι θα με βοηθήσει;»

Από σήμερα χτίζεις σώμα... από το στρώμα!


Φύλλις Νικολάου

Ναι, είμαστε σίγουρες ότι έχεις ακούσει ήδη άπειρα πράγματα για την pilates και είμαστε βέβαιοι ότι τα οφέλη της συγκεκριμένης μορφής άσκησης σού είναι λίγο-πολύ γνωστά.

H pilates, άλλωστε, είναι ιδανική για να δυναμώσεις το σώμα σου χωρίς περιττή επιβάρυνση και να αποκτήσεις ισορροπία, ενώ σε βοηθά να αυξήσεις το μυϊκό σου όγκο και, ως εκ τούτου, να κάψεις περισσότερο λίπος. Παράλληλα, σε βοηθά να ενισχύσεις τη σωστή στάση σώματος και να φτιάξεις επίπεδη κοιλιά μιας και ενδυναμώνει τον κορμό. H pilates, άλλωστε, επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης. 

Νέα έρευνα από το Gustavus Adolphus College έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της: η μέθοδος pilates μπορεί να βελτιώσει τις αθλητικές επιδόσεις σου. Πρόσφατα, μάλιστα, οι ειδικοί ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα που συμπεριέλαβαν στο αθλητικό τους πρόγραμμα μερικές ασκήσεις pilates δύο φορές την εβδομάδα, είχαν καλύτερες επιδόσεις τους και στις υπόλοιπες μεθόδους προπόνησης που ακολουθούσαν.  Κι αυτό γιατί «η pilates βελτιώνει τη δύναμη του σώματος σου, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την σωστή εκτέλεση όλων των ασκήσεων», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Δρ June Kloubec. 

Συμπλήρωσε σε όλα τα παραπάνω ότι σε βοηθά να βελτιώσεις την αναπνοή σου με αποτέλεσμα να σε αναζωογονεί, να σε χαλαρώνει και να σου ανεβάζει τη διάθεση και θα πειστείς ότι ήρθε η ώρα για... pilates.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ