Skip to main content

FITNESS

Χτίσε σώμα με 2 ασκήσεις ΕΞΠΡΕΣ

Από κορμί... κορμάρα, σε 15 λεπτά!


Φύλλις Νικολάου

Μπορείς να απαλλαχθείς εύκολα από τις θερμίδες που θα έκαιγες αν περπατούσες 5 χιλιόμετρα και μάλιστα σε χρόνο λιγότερο από όσο χρειάζεται να διαβάσεις τα mail σου ή να τσεκάρεις τις βασικές ειδήσεις της ημέρας! Το κλειδί είναι να διατηρείς την ένταση της άσκησής σου σε υψηλά επίπεδα και να γυμνάζεις πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Για να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις, σου παρουσιάζουμε τρία 15λεπτα προγράμματα προπόνησης. Στόχος τους είναι να σε κάνουν να ιδρώσεις... γρήγορα. Τα αποτελέσματα, όμως, που θα δεις, σίγουρα θα σε ανταμείψουν. 

Άσκηση#1: Σχοινάκι με γρήγορα άλματα

Η ανταμοιβή σου: 113 θερμίδες σε 10 λεπτά

Τι θα χρειαστείς: Ένα σχοινάκι γυμναστικής

Αυτήν την κλασική άσκηση την έχεις δοκιμάσει σίγουρα και ως παιδί. Μπορεί να σου φαίνεται εύκολη, αλλά με αυτήν μπορεί να αποκτήσεις γερά χέρια, πόδια και ώμους. Για πιο ανάλαφρα άλματα, φρόντισε να φοράς παπούτσια με ειδικές αντικραδασμικές σόλες κι απόφυγε να κάνεις την άσκηση σε σκληρές επιφάνειες (π.χ. άσφαλτο, μάρμαρο). 

Η άσκηση: Περπατάς και παράλληλα σηκώνεις τα γόνατά σου στο ύψος της κοιλιάς για 1 λεπτό. Έπειτα, παίρνεις το σχοινάκι και κάνεις 5 ψηλά άλματα. Συνεχίζεις την άσκηση, προσπαθώντας να κάνεις σχοινάκι για 9 συνεχή λεπτά. Φρόντισε να σταματάς όποτε νιώθεις ότι κουράζεσαι. 

Άσκηση#2: Ανεβοκατέβασμα σε σκάλες

Η ανταμοιβή σου: 114 θερμίδες σε 15 λεπτά

Τι θα χρειαστείς: Μια σκάλα (με 12-16 σκαλοπάτια) κι ένα χρονόμετρο

Μπορείς να μετατρέψεις τις σκάλες του σπιτιού (ή της πολυκατοικίας) στο απόλυτο όργανο γυμναστικής. Αν κάνεις αυτήν την άσκηση καθημερινά, μπορεί να περιορίσεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 62%. 

Η  άσκηση: Αρχικά, ανεβοκατεβαίνεις τη σκάλα με κανονικό ρυθμό, για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να ανεβαίνεις τις σκάλες ανά 2 σκαλοπάτια. Βάλε δύναμη στους γλουτούς, για να δώσεις μεγαλύτερη ώθηση και, κατέβα με κανονική ταχύτητα. Έπειτα, επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία, ανεβαίνοντας ωστόσο τις σκάλες κάνοντας σπριντ και κατεβαίνοντας με κανονική ταχύτητα. Στη συνέχεια, στρίβεις στο πλάι και βάζεις το δεξί πόδι στο πρώτο σκαλί. Ανεβαίνεις τη σκάλα με πλάγια βήματα και την κατεβαίνεις χαλαρά. Τέλος, επαναλαμβάνεις την ίδια άσκηση,τοποθετώντας το αριστερό πόδι μπροστά.

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

Ποια είδη άσκησης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αισθήματος της πείνας;

Κι όμως, μέσα από τη γυμναστική μπορείς να ρυθμίσεις την όρεξή σου για φαγητό!

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος

FITNESS

Πόσο καιρό θα σου πάρει για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής άσκησης στο σώμα σου;

Να πόσος καιρός χρειάζεται για τις πρώτες αλλαγές στη φυσική σου κατάσταση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός