Skip to main content

FITNESS

Σήκω από τον καναπέ...

...και ρίξ' το στην άσκηση. Έχεις 5 καλούς λόγους για να το κάνεις! 


Μαρία Μυλωνά

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι έχουν ρίξει τη διάθεση σου, με αποτέλεσμα να μη θέλεις να εγκαταλείψεις τον καναπέ σου; Κι όμως, η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξαναβρείς τη χαμένη ενέργειά σου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Επιπλέον, μπορεί να σε βοηθήσει να: 

…βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η άσκηση. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην κορύφωση.   

…κόψεις το κάπνισμα: Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παρόμοια δράση με το τσιγάρο. Με λίγα λόγια, μπορεί να αποτελέσει μια μορφή -πολύ πιο υγιεινού- εθισμού. 

…ψηλώσεις: Έστω και –δυστυχώς μόνο- φαινομενικά. Βελτιώνεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσύ να «κερδίζεις» 2-3 πόντους!  

… θυμάσαι καλύτερα: Η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Όσο πιο καλά λειτουργεί το κυκλοφορικό του εγκεφάλου, τόσο καλύτερα αυτός αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.  

…χαμογελάς συχνότερα: Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και καταθλιπτική διάθεση. 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30