Σήκω από τον καναπέ...

...και ρίξ' το στην άσκηση. Έχεις 5 καλούς λόγους για να το κάνεις! 

Μαρία Μυλωνά

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι έχουν ρίξει τη διάθεση σου, με αποτέλεσμα να μη θέλεις να εγκαταλείψεις τον καναπέ σου; Κι όμως, η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξαναβρείς τη χαμένη ενέργειά σου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Επιπλέον, μπορεί να σε βοηθήσει να: 

…βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η άσκηση. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην κορύφωση.   

…κόψεις το κάπνισμα: Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παρόμοια δράση με το τσιγάρο. Με λίγα λόγια, μπορεί να αποτελέσει μια μορφή -πολύ πιο υγιεινού- εθισμού. 

…ψηλώσεις: Έστω και –δυστυχώς μόνο- φαινομενικά. Βελτιώνεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσύ να «κερδίζεις» 2-3 πόντους!  

… θυμάσαι καλύτερα: Η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Όσο πιο καλά λειτουργεί το κυκλοφορικό του εγκεφάλου, τόσο καλύτερα αυτός αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.  

…χαμογελάς συχνότερα: Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και καταθλιπτική διάθεση.  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares