Σήκω από τον καναπέ...

...και ρίξ' το στην άσκηση. Έχεις 5 καλούς λόγους για να το κάνεις! 

Μαρία Μυλωνά

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι έχουν ρίξει τη διάθεση σου, με αποτέλεσμα να μη θέλεις να εγκαταλείψεις τον καναπέ σου; Κι όμως, η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξαναβρείς τη χαμένη ενέργειά σου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Επιπλέον, μπορεί να σε βοηθήσει να: 

…βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η άσκηση. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην κορύφωση.   

…κόψεις το κάπνισμα: Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παρόμοια δράση με το τσιγάρο. Με λίγα λόγια, μπορεί να αποτελέσει μια μορφή -πολύ πιο υγιεινού- εθισμού. 

…ψηλώσεις: Έστω και –δυστυχώς μόνο- φαινομενικά. Βελτιώνεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσύ να «κερδίζεις» 2-3 πόντους!  

… θυμάσαι καλύτερα: Η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Όσο πιο καλά λειτουργεί το κυκλοφορικό του εγκεφάλου, τόσο καλύτερα αυτός αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.  

…χαμογελάς συχνότερα: Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και καταθλιπτική διάθεση. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares