Skip to main content

FITNESS

Spinning: πόσες φορές την εβδομάδα;

Γιατί το spinning θα σε κάνει να αποκτήσεις το σώμα που πάντα ήθελες. 5 λόγοι να ξεκινήσεις το workout που όλες οι celebrities λατρεύουν!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι εδώ και περίπου 8 μήνες που κάνω spinning, σε εβδομαδιαία βάση. Είναι νομίζω η πρώτη φορά που έχω «κολλήσει» τόσο πολύ με μια γυμναστική cardio και η πρώτη φορά στην οποία είδα αισθητά αποτελέσματα στο μεσογειακό μου σώμα, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Σύντομα λοιπόν, I was hooked.

Λίγο χρόνο από τη ζωή σου για να τα δώσεις όλα

Μετά τον πρώτο μήνα, άρχισα όλο και πιο εντατικά να παρακολουθώ τα μαθήματα του spinning στο γυμναστήριο και όλο και περισσότερο να βλέπω τις αντοχές και το σώμα μου να βελτιώνονται. Μετά το τέλος και του δεύτερου μήνα, κατάλαβα λοιπόν καλά, γιατί όλο αυτό τον καιρό, όλες οι διάσημες κυρίες, αγαπούν αυτή την γυμναστική. Γιατί αφιερώνουν λίγο χρόνο από την ζωή τους, για να τα δώσουν όλα, σώμα και ψυχή (και πάρα πολύ ιδρώτα) σε αυτή την έντονη γυμναστική.

Το spinning έγινε ο ψυχολόγος μου

Νομίζω ότι για εμένα, πέρα από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην φυσική μου κατάσταση, το spinning έγινε και ο ψυχολόγος μου. Πάνω σε αυτό το ποδήλατο για αυτά τα 45-50 λεπτά, νιώθεις ότι μπορείς να τα αφήσεις όλα για λίγο στην άκρη και κυρίως να επιτρέψεις στον οργανισμό (και το μυαλό) να ξεσπάσει –κυριολεκτικά, μετά από τόσο ιδρώτα!

Γι’ αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις. Και μπορώ να σου πω και το γιατί πιο εμπεριστατωμένα…

#1. Είναι γρήγορο

Τα 45 λεπτά (που είναι συνήθως σε όλα τα γυμναστήρια το πρόγραμμα) περνάνε νερό. Μπορείς να «πεταχτείς» δηλαδή και μετά την δουλειά και να μην χάσεις πολύ χρόνο από την πολυάσχολη ημέρα σου.

#2. Είναι διασκεδαστικό

Η δυνατή μουσική που βοηθάει και στην διάθεση αλλά και στον ρυθμό με τον οποίο κάνεις το μάθημα, θα σε αναζωογονήσουν και θα σε κάνουν να χαμογελάσεις!

#3. Βελτιώνει τις αντοχές και είναι καλό για την καρδιά

Το spinning σε «προκαλεί» να βρεις την ενέργεια για να «βγάλεις» το πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που κάνεις την γυμναστική αυτή, σε βοηθάει να αυξήσεις και τις αντοχές του. Ενδυναμώνει τους μυείς καθώς πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο ρυθμό, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Επίσης, οι ασκήσεις που περιλαμβάνει ενισχύουν τον οργανισμό και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.  

#4. Κάνει «δουλειά» σε όλο σώμα

Με το spinning γυμνάζεις πόδια, ποπό, κοιλιά και κοιλιακούς, χέρια. Μόνο καφέ δεν ψήνει! Δουλεύει όλα τα σημεία του σώματος, άπαξ και το κάνεις σωστά, και μέσα σε 6 εβδομάδες βλέπεις σημαντική αλλαγή στο σώμα σου. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι σε κάθε session καις πάνω από 500 θερμίδες. Τρως δηλαδή ό,τι θέλεις πριν το μάθημα!

#5. Δεν χρειάζεται να είσαι expert

Δεν χρειάζεται καμιά τρομερή τεχνική όπως στο Pilates ή στην Yoga. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρέχεις πάνω στο στατικό ποδήλατο! Ό,τι εξτρά ασκήσεις προτείνει η/ο trainer είναι πολύ απλές.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.