Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση... οι χαμένες θερμίδες - AllYou.gr

Search

 

Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση... οι χαμένες θερμίδες

Πώς το να κάνεις τη σβούρα σε βοηθά να γυμναστείς;

06 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Νίκος Κοντομήτρος

Όχι δε θα τη κάνεις. Βασικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι αυτό θα κάνεις. Απλά, ψάχνω ένα τρόπο να στο πω και να μην ακουστώ «τρελός».

Είναι ένα νέο είδος γυμναστικής. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά (και τα κατανοητά). Ο «στροβιλισμός(Whirling)» μοιάζει με χορό. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι μία εκστατική τεχνική, πολλαπλά ευεργετική τόσο σωματικά όσο πνευματικά και ψυχο-συναισθηματικά. Μοιάζει με το διαλογισμό. Μόνο που αυτό το είδος γυμναστικής συνδυάζει την ηρεμία, τη γαλήνη με την κίνηση και την ένταση. Μαγικό, ε;

Όπως διαβάζω, γιατί και εγώ ακόμα το μαθαίνω (μη φανταστείς) είναι μία πρακτική, που εφάρμοζαν στο παρελθόν σε κοινότητες και παρατήρησαν ότι η κίνηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό, ενώ ταυτόχρονα η ψυχή και η συνείδηση αγαλλιάζουν. Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά της οφέλη, αφού, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αποκτάμε πρόσβαση στο αίσθημα της εσωτερικής ελευθερίας.

Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς εύκολα να βρεις ειδικούς καθηγητές στην Αθήνα και πιστεύω (σύντομα) και στη Θεσσαλονίκη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μήπως να δοκιμάσεις τη "Σανίδα";

Γιατί γυμνάζει όλο το σώμα σε 5 λεπτά...

Αερόβια ή ασκήσεις με βάρη;

Ποιο είδος άσκησης θα σε βοηθήσει να χάσεις ευκολότερα κιλά;