Skip to main content

FITNESS

Μήπως να ξεκινήσεις Yoga;

5 λόγοι για να πεις "Ναι!"


Νίκος Κοντομήτρος

Ακούς για αυτό παντού και από τους πάντες. Είναι το στυλ γυμναστικής, το είδος, η μόδα, που τελευταία την προτιμούν πολλοί. Και όχι άδικα, αφού γυμνάζει όλες τις μυϊκές σου ομάδες, ενώ συγχρόνως δεν αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου. Και ας βρίσκεσαι.

Αναφέρομαι, φυσικά, στη yoga. Και, αν είσαι διστακτική απέναντι της, καιρός να πάψεις, γιατί πολύ απλά:

#1 Καθαρίζει το σώμα σου από τις τοξίνες.

H Yoga σε βοηθά να απαλλαγείς από τις τοξίνες που μαζεύει ο οργανισμός σου, είτε λόγω της διατροφής που ακολουθείς είτε λόγω του κακού τρόπου ζωής. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η yoga αποβάλλει από το σώμα σου περισσότερες τοξίνες από ότι η αερόβια άσκηση.

#2 Μειώνει την πίεση.

Καθώς η yoga βασίζεται στη σωστή αναπνοή, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τη συνδυάζουν με άσκηση και διαλογισμό, μπορούν να ρίξουν την πίεση. Και έτσι, δε χρειάζονται χαπάκι.

#3 Σε κάνει ευλύγιστη.

Στην αρχή, το πιο πιθανόν είναι να πονέσεις. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα δεις τους μύες σου να γίνονται πιο ανθεκτικοί και εσύ να αποκτάς την ευλυγισία χορεύτριας.

#4 Μειώνει το stress.

Αν θες να είσαι stress-free, τότε απλά κάνε yoga. Όχι, δεν αποτελεί ένα ακόμα cliché, αλλά μία αλήθεια αποδεδειγμένη από την επιστήμη, αφού αυτό το είδος γυμναστικής μειώνει την παραγωγή της κορτιζόλης.

#5 Σε αδυνατίζει.

Σκέψου ότι το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με τη μείωση του στρες στον οργανισμό σου, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την αύξηση της παχυσαρκίας. Επιπλέον, ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, οπότε με ένα σπάρο, πολλά τρυγώνια!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός