Skip to main content

FITNESS

Επιστρέφοντας στο γυμναστήριο

Τι πρέπει να προσέξεις για να είναι ομαλή η μετάβαση από τις διακοπές στην συστηματική γυμναστική

 



 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η πρόοδος στο γυμναστήριο έχει μια καθοδική πορεία για πολλούς. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακόμα και όταν βρίσκονται σε διακοπές, μακριά από το σπίτι, συνεχίζουν να αθλούνται κανονικά. Είναι σημαντικό να δώσουμε τόσο στο μυαλό, όσο και στο σώμα μερικές μέρες απόλυτης χαλάρωσης, κάνοντας ένα διάλειμμα ακόμα και από την γυμναστική. Τώρα που τελειώνουν σιγά σιγά οι διακοπές και επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, η επιστροφή στο γυμναστήριο και γενικά στην άσκηση, δεν είναι και τόσο απλό ζήτημα όσο πίστευες. Το διάστημα της μετάβασης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφύγεις τυχόν προβλήματα αλλά και να επαναφέρεις την όρεξη σου για άθληση και πάλι στα φυσιολογικά της.

 

 

Απέφυγε την καθημερινή άσκηση. Βρίσκεσαι σε ένα μεταβατικό στάδιο, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να επιδοθείς στην καθημερινή γυμναστική από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές ώστε να έρθεις και πάλι σε επαφή με το αντικείμενο.

Επίλεξε ένα πρόγραμμα χαμηλής έντασης. Για αρχή φρόντισε να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που δεν θα χρειάζεται να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια για να το φέρεις εις πέρας. Απλές ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, το σχοινάκι, το ποδήλατο ακόμα και τα βάρη (με λιγότερα κιλά από το συνηθισμένο σου) είναι μερικές εύκολες ασκήσεις για να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα.

Μην ξεχνάς την αποθεραπεία. Η αποθεραπεία είναι σημαντική πάντα μετά την άσκηση αφού με αυτό τον τρόπο επαναφέρεις τους μύες στο φυσιολογικό. Στο στάδιο που βρίσκεσαι εσύ αυτή την στιγμή δεν θα πρέπει να την παραλείπεις ποτέ.

 

 

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει. Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν δώσεις τον σωστό χρόνο στον εαυτό σου, ώστε να μπει και πάλι σε μια καθημερινή ρουτίνα. Το σημαντικότερο σε αυτό το βήμα είναι να πείσεις τον εαυτό σου για αυτό που κάνεις, επαναφέροντας την όρεξη σου για άθληση.

 

 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.

FITNESS

7 ασκήσεις δαπέδου χωρίς εξοπλισμό για να χάσετε 10 κιλά σε ένα μήνα

Γίνετε 10 κιλά ελαφρύτεροι προσθέτοντας αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς ασκήσεις δαπέδου στη ρουτίνα σας

FITNESS

10 συμβουλές που σίγουρα χρειάζεσαι αν είσαι κι εσύ fitness newbie

Ο δεκάλογος της αρχάριας στη γυμναστική, για να πάνε όλα καλά

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου