Πώς να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου από τη χειμερία νάρκη

30 λεπτά workout για boost στον μεταβολισμό

Αγγελική Λάλου

Ο μεταβολισμός σου περιλαμβάνει όλα τα πράγματα που κάνει το σώμα σου για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια και να σε κρατήσει στις επάλξεις. Μερικοί άνθρωποι έχουν ταχύτερο μεταβολισμό από άλλους.

Ορισμένα πράγματα που επηρεάζουν εάν ο μεταβολισμός σου είναι γρήγορος ή αργός περιλαμβάνουν πράγματα που δεν ελέγχεις, όπως η ηλικία, το φύλο και τα γονίδιά σου. Μερικές φορές ένας αργός θυρεοειδής θα μπορούσε να μειώσει το μεταβολισμό σου. Αλλά μόλις ανακαλύψεις ότι είναι φυσιολογικό, η επιτάχυνσή του εξαρτάται από εσάς. Επικεντρώσου σε αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά: την άσκηση.

Τα μυϊκά κύτταρα χρειάζονται πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίνε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, καίνε περισσότερες θερμίδες από τα λιποκύτταρα, ακόμα και όταν δεν ασκείσαι. Ο χρόνος που ξοδεύεις λοιπόν αποκομίζει οφέλη πολύ μετά τη διακοπή της εφίδρωσης.

Η άσκηση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όσο μεγαλώνεις. Φυσικά χάνεις μυϊκή μάζα με την ηλικία, γεγονός που επιβραδύνει το μεταβολισμό σου. Η άσκηση μπορεί να σταματήσει αυτή την απώλεια.

Είναι απλό. Πρέπει να προκαλείς τους μυς σου συχνά με αυτούς τους δύο τρόπους:

1. Ενίσχυσε την προπόνησή σου. Οποιοδήποτε είδος αερόβιας άσκησης, είτε τρέχεις είτε κάνεις Zumba, καίει θερμίδες. Κάνε το πιο έντονα και το σώμα σου θα κάψει περισσότερες θερμίδες.

Δοκίμασε εναλλαγές έντασης. Μπορείς να τα κάνεις οποιοδήποτε είδος cardio. Η βασική ιδέα είναι η εναλλαγή μεταξύ υψηλότερης και χαμηλότερης έντασης. Το κάνεις πραγματικά προκλητικό και στη συνέχεια επαναφέρεις τον ρυθμό σου και επαναλαμβάνεις.

2. Ανασήκωσε βάρη. Επειδή ο μυς χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η ενίσχυση των μυών σου θα σε κάνει μια πιο αποτελεσματική μηχανή καύσης θερμίδων, ακόμα και όταν είσαι σε κατάσταση ηρεμίας.

Δύο φορές την εβδομάδα, κάνε ένα ή δύο σετ 12 έως 15 επαναλήψεων σε κάθε μεγάλη ομάδα μυών (κοιλιακούς, δικέφαλους, γλουτούς, τετράγωνα).

Θα έχεις ως αποτέλεσμα περισσότερα από το να βοηθάς απλώς τον μεταβολισμό σου. Η καρδιά, τα οστά, ακόμη και η διάθεσή σου θα ωφεληθούν επίσης.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares