Skip to main content

FITNESS

Πώς να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου από τη χειμερία νάρκη

30 λεπτά workout για boost στον μεταβολισμό



Ο μεταβολισμός σου περιλαμβάνει όλα τα πράγματα που κάνει το σώμα σου για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια και να σε κρατήσει στις επάλξεις. Μερικοί άνθρωποι έχουν ταχύτερο μεταβολισμό από άλλους.

Ορισμένα πράγματα που επηρεάζουν εάν ο μεταβολισμός σου είναι γρήγορος ή αργός περιλαμβάνουν πράγματα που δεν ελέγχεις, όπως η ηλικία, το φύλο και τα γονίδιά σου. Μερικές φορές ένας αργός θυρεοειδής θα μπορούσε να μειώσει το μεταβολισμό σου. Αλλά μόλις ανακαλύψεις ότι είναι φυσιολογικό, η επιτάχυνσή του εξαρτάται από εσάς. Επικεντρώσου σε αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά: την άσκηση.

Τα μυϊκά κύτταρα χρειάζονται πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίνε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, καίνε περισσότερες θερμίδες από τα λιποκύτταρα, ακόμα και όταν δεν ασκείσαι. Ο χρόνος που ξοδεύεις λοιπόν αποκομίζει οφέλη πολύ μετά τη διακοπή της εφίδρωσης.

Η άσκηση γίνεται ακόμα πιο σημαντική όσο μεγαλώνεις. Φυσικά χάνεις μυϊκή μάζα με την ηλικία, γεγονός που επιβραδύνει το μεταβολισμό σου. Η άσκηση μπορεί να σταματήσει αυτή την απώλεια.

Είναι απλό. Πρέπει να προκαλείς τους μυς σου συχνά με αυτούς τους δύο τρόπους:

1. Ενίσχυσε την προπόνησή σου. Οποιοδήποτε είδος αερόβιας άσκησης, είτε τρέχεις είτε κάνεις Zumba, καίει θερμίδες. Κάνε το πιο έντονα και το σώμα σου θα κάψει περισσότερες θερμίδες.

Δοκίμασε εναλλαγές έντασης. Μπορείς να τα κάνεις οποιοδήποτε είδος cardio. Η βασική ιδέα είναι η εναλλαγή μεταξύ υψηλότερης και χαμηλότερης έντασης. Το κάνεις πραγματικά προκλητικό και στη συνέχεια επαναφέρεις τον ρυθμό σου και επαναλαμβάνεις.

2. Ανασήκωσε βάρη. Επειδή ο μυς χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η ενίσχυση των μυών σου θα σε κάνει μια πιο αποτελεσματική μηχανή καύσης θερμίδων, ακόμα και όταν είσαι σε κατάσταση ηρεμίας.

Δύο φορές την εβδομάδα, κάνε ένα ή δύο σετ 12 έως 15 επαναλήψεων σε κάθε μεγάλη ομάδα μυών (κοιλιακούς, δικέφαλους, γλουτούς, τετράγωνα).

Θα έχεις ως αποτέλεσμα περισσότερα από το να βοηθάς απλώς τον μεταβολισμό σου. Η καρδιά, τα οστά, ακόμη και η διάθεσή σου θα ωφεληθούν επίσης.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

FITNESS

5 έξυπνα tips για να καις περισσότερες θερμίδες όσο περπατάς

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο προς μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και στην ήπια απώλεια βάρους

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου