Skip to main content

FITNESS

5 τρόποι με τους οποίους το σώμα σου σου ζητά να γυμνάζεσαι περισσότερο

Ακόμη και μια φορά την εβδομάδα έχει σημασία!



Τα οφέλη της γυμναστικής είναι προφανή: καλύτερη ποιότητα ζωής, βελτιωμένη διάθεση, καλή λειτουργία του μεταβολισμού, αυξημένη ενέργεια και μείωση του κινδύνου νόσησης από μια σειρά ασθενειών.

Πως μπορούμε να είμαστε όμως σίγουρες ότι γυμναζόμαστε επαρκώς; Ακολουθούν όλοι οι τρόποι και τα μέσα που το σώμα μας χρησιμοποιεί για να δηλώσει ότι πρέπει να τρέξουμε λίγο παραπάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Αρρωσταίνεις συχνά

Αν παρατηρήσεις ότι αρρωσταίνεις πιο συχνά από ό, τι συνήθως, πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τις ώρες εκγύμνασης του σώματός σου ώστε να ενισχύσεις το μυϊκό σου σύστημα και το ανοσοποιητικό σου. Μελέτες άλλωστε υποδεικνύουν ότι η συστηματική γυμναστική συνδέεται άμεσα με ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρατηρείς συμπτώματα δυσκοιλιότητας

Αν παρατηρείς συμπτώματα δυσκοιλιότητας χωρίς να είχες αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, τότε οφείλεις να αυξήσεις τις ώρες της γυμναστικής ώστε να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στη γυμναστική, τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται η τροφή ώστε να διαπεράσει το παχύ έντερο.

Λαχανιάζεις συχνά

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα αγυμνασιάς δεν είναι άλλο από το να λαχανιάζεις συχνά, ακόμη και μετά από ήπιο περπάτημα μικρών αποστάσεων. Η γυμναστική μπορεί φυσικά να σώσει την κατάσταση, αν τη βάλεις στη ζωή σου συστηματικά.

Νιώθεις down

Η γυμναστική ενισχύει την παραγωγή ντοπαμίνης, β ενδορφίνης και άλλων ουσιών που σου φτιάχνουν τη διάθεση, ενισχύουν τη μνήμη και την παραγωγικότητά σου. Αν παρατηρήσεις ότι τελευταία νιώθεις κάπως down, έχεις περισσότερα νεύρα και stress, τότε σκέψου σοβαρά να αυξήσεις τις ώρες που αφιερώνεις στη γυμναστική του σώματός σου. Ακόμη και η αύξηση κατά μισή ώρα την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σου!

Έχεις αϋπνίες

Η γυμναστική και η φυσική δραστηριότητα εν γένει ενισχύουν την απόδοση ολόκληρου του σώματός σου στις δραστηριότητες που έχει να φέρει εις πέρας στην καθημερινότητα, ακόμα και στον ύπνο. Αν παρατηρήσεις ότι δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τελευταία, η γυμναστική θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού σου και θα κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα