5 τρόποι με τους οποίους το σώμα σου σου ζητά να γυμνάζεσαι περισσότερο

Ακόμη και μια φορά την εβδομάδα έχει σημασία!

Ναταλία Πετρίτη

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι προφανή: καλύτερη ποιότητα ζωής, βελτιωμένη διάθεση, καλή λειτουργία του μεταβολισμού, αυξημένη ενέργεια και μείωση του κινδύνου νόσησης από μια σειρά ασθενειών.

Πως μπορούμε να είμαστε όμως σίγουρες ότι γυμναζόμαστε επαρκώς; Ακολουθούν όλοι οι τρόποι και τα μέσα που το σώμα μας χρησιμοποιεί για να δηλώσει ότι πρέπει να τρέξουμε λίγο παραπάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου.

Αρρωσταίνεις συχνά

Αν παρατηρήσεις ότι αρρωσταίνεις πιο συχνά από ό, τι συνήθως, πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσεις τις ώρες εκγύμνασης του σώματός σου ώστε να ενισχύσεις το μυϊκό σου σύστημα και το ανοσοποιητικό σου. Μελέτες άλλωστε υποδεικνύουν ότι η συστηματική γυμναστική συνδέεται άμεσα με ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρατηρείς συμπτώματα δυσκοιλιότητας

Αν παρατηρείς συμπτώματα δυσκοιλιότητας χωρίς να είχες αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, τότε οφείλεις να αυξήσεις τις ώρες της γυμναστικής ώστε να ενισχύσεις την υγεία του εντέρου σου. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στη γυμναστική, τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται η τροφή ώστε να διαπεράσει το παχύ έντερο.

Λαχανιάζεις συχνά

Το πιο σύνηθες σύμπτωμα αγυμνασιάς δεν είναι άλλο από το να λαχανιάζεις συχνά, ακόμη και μετά από ήπιο περπάτημα μικρών αποστάσεων. Η γυμναστική μπορεί φυσικά να σώσει την κατάσταση, αν τη βάλεις στη ζωή σου συστηματικά.

Νιώθεις down

Η γυμναστική ενισχύει την παραγωγή ντοπαμίνης, β ενδορφίνης και άλλων ουσιών που σου φτιάχνουν τη διάθεση, ενισχύουν τη μνήμη και την παραγωγικότητά σου. Αν παρατηρήσεις ότι τελευταία νιώθεις κάπως down, έχεις περισσότερα νεύρα και stress, τότε σκέψου σοβαρά να αυξήσεις τις ώρες που αφιερώνεις στη γυμναστική του σώματός σου. Ακόμη και η αύξηση κατά μισή ώρα την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σου!

Έχεις αϋπνίες

Η γυμναστική και η φυσική δραστηριότητα εν γένει ενισχύουν την απόδοση ολόκληρου του σώματός σου στις δραστηριότητες που έχει να φέρει εις πέρας στην καθημερινότητα, ακόμα και στον ύπνο. Αν παρατηρήσεις ότι δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τελευταία, η γυμναστική θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τον κιρκάδιο ρυθμό του οργανισμού σου και θα κοιμάσαι σαν πουλάκι!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares